Hopp til innhold

Ingebrigtsen skrinlegger EM-planen: – Ikke av fri vilje

Henrik Ingebrigtsen (31) har fortsatt tid til å kvalifisere seg til EM i München, men har gitt opp kampen mot klokken. Nå sikter han seg inn på andre utfordringer.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

JAKOBS HJELPER: Henrik Ingebrigtsen har sørget for å gjøre oppholdet i Eugene mest mulig fornøyelig for lillebror Jakob.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jeg dropper det ikke av fri vilje. Jeg dropper det fordi jeg ikke er kvalifisert eller ikke har klart å ta krav, så jeg skulle gjerne vært med og vært god nok til å slåss om medalje, men jeg må kalle en spade for en spade og innse og si at, OK, dette gikk ikke, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Ingebrigtsen har nettopp sett lillebror Jakob løpe inn til VM-gull på 5000 meter. Det gir motivasjon til å komme tilbake, men han vil ikke skynde seg unødig. Under Bislett Games i juni løp han med akillessene-plager.

Om jeg skal prøve å skvise mer ut av en kropp som ikke spiller helt på lag, gjør jeg egentlig mer skade. Så det jeg må gjøre er å tenke mer langsiktig og prøve å bruke hodet, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Sikter mot terrengløp

Europamesteren på 1500 meter fra 2012 har tilbrakt de siste par ukene med lillebroren i VM-byen Eugene. Han har båret vann, gjort innkjøp og sørget for at Jakob Ingebrigtsen er på rett sted til rett tid.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

«VANNBÆRER»: Henrik Ingebrigtsen har tatt seg av de administrative oppgavene og hjulpet lillebror så godt som mulig i Eugene.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Lillebror fleiper om at han har utnyttet storebrorens raushet litt, mens Henrik peker på at han kanskje har latt seg utnytte. Samtidig er han klar på at bistanden ikke vil påvirke hans egen satsing.

– Når sesongen min ble som den ble og Filip ikke dro hit, gjør jeg det jeg kan for at Jakob skal prestere. Det er jo medalje vi først og fremst er interessert i. De som har mulighet til å ta medalje, ønsker vi å løfte opp og fram.

Les også Rørt til tårer av lillebrors bragd: – Han er den emosjonelle av oss

Nå ser han fremover mot nye mesterskap. Neste år står et nytt VM på programmet i Budapest, men han håper å stille med norsk konkurransedrakt allerede i desember.

Jeg gleder meg og til EM i terrengløp. Det kan bli noen andre løp før det. Jeg må ha noe å jobbe mot.

Rett videre til Sveits

Jeg føler jeg har fått en tjuvstart på neste sesong, og at jeg ikke ligger dårlig an til denne sesongen. Jeg sa hele veien at dette uansett blir en middelmådig sesong i forhold til neste år. Og det står jeg fremdeles med, jeg trenger mer tid på å få kroppen til å funke, sier den eldste løpebroren.

Nå venter et treningsopphold i St. Moritz i Sveits. Der skal han trene i høyden med Jakob og Filip Ingebrigtsen, før turen går videre til EM i München.

Der skal han forsøke å gjenskape VM-suksessen som tilrettelegger for lillebroren, som riktignok sier at han også kunne klart seg på egen hånd, men:

– Det er mye han gjør som er nice å slippe.

Les også Slår tilbake mot kritikerne etter VM-bragden: – Vet jeg blir misforstått

4pQRJqVWp5I

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal