Hopp til innhold

Ingebrigtsen skrinlegger EM-planen: – Ikke av fri vilje

Henrik Ingebrigtsen (31) har fortsatt tid til å kvalifisere seg til EM i München, men har gitt opp kampen mot klokken. Nå sikter han seg inn på andre utfordringer.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

JAKOBS HJELPER: Henrik Ingebrigtsen har sørget for å gjøre oppholdet i Eugene mest mulig fornøyelig for lillebror Jakob.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jeg dropper det ikke av fri vilje. Jeg dropper det fordi jeg ikke er kvalifisert eller ikke har klart å ta krav, så jeg skulle gjerne vært med og vært god nok til å slåss om medalje, men jeg må kalle en spade for en spade og innse og si at, OK, dette gikk ikke, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Ingebrigtsen har nettopp sett lillebror Jakob løpe inn til VM-gull på 5000 meter. Det gir motivasjon til å komme tilbake, men han vil ikke skynde seg unødig. Under Bislett Games i juni løp han med akillessene-plager.

Om jeg skal prøve å skvise mer ut av en kropp som ikke spiller helt på lag, gjør jeg egentlig mer skade. Så det jeg må gjøre er å tenke mer langsiktig og prøve å bruke hodet, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Sikter mot terrengløp

Europamesteren på 1500 meter fra 2012 har tilbrakt de siste par ukene med lillebroren i VM-byen Eugene. Han har båret vann, gjort innkjøp og sørget for at Jakob Ingebrigtsen er på rett sted til rett tid.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

«VANNBÆRER»: Henrik Ingebrigtsen har tatt seg av de administrative oppgavene og hjulpet lillebror så godt som mulig i Eugene.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Lillebror fleiper om at han har utnyttet storebrorens raushet litt, mens Henrik peker på at han kanskje har latt seg utnytte. Samtidig er han klar på at bistanden ikke vil påvirke hans egen satsing.

– Når sesongen min ble som den ble og Filip ikke dro hit, gjør jeg det jeg kan for at Jakob skal prestere. Det er jo medalje vi først og fremst er interessert i. De som har mulighet til å ta medalje, ønsker vi å løfte opp og fram.

Les også Rørt til tårer av lillebrors bragd: – Han er den emosjonelle av oss

Nå ser han fremover mot nye mesterskap. Neste år står et nytt VM på programmet i Budapest, men han håper å stille med norsk konkurransedrakt allerede i desember.

Jeg gleder meg og til EM i terrengløp. Det kan bli noen andre løp før det. Jeg må ha noe å jobbe mot.

Rett videre til Sveits

Jeg føler jeg har fått en tjuvstart på neste sesong, og at jeg ikke ligger dårlig an til denne sesongen. Jeg sa hele veien at dette uansett blir en middelmådig sesong i forhold til neste år. Og det står jeg fremdeles med, jeg trenger mer tid på å få kroppen til å funke, sier den eldste løpebroren.

Nå venter et treningsopphold i St. Moritz i Sveits. Der skal han trene i høyden med Jakob og Filip Ingebrigtsen, før turen går videre til EM i München.

Der skal han forsøke å gjenskape VM-suksessen som tilrettelegger for lillebroren, som riktignok sier at han også kunne klart seg på egen hånd, men:

– Det er mye han gjør som er nice å slippe.

Les også Slår tilbake mot kritikerne etter VM-bragden: – Vet jeg blir misforstått

4pQRJqVWp5I

Sportsnyheter

Hysaj dukker

Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

Albania scoret tidenes raskeste EM-mål. Men da Italia avgjorde kampen, gjorde Elseid Hysaj en innsats som får stryk av ekspertene.

Rodri feller Bruno Petkovic på blank kasse.

Denne situasjonen splitter ekspertene: – Jeg er uenig

Skulle Rodri ha vært utvist? Det er det store spørsmålet etter Spanias nedsabling av Kroatia.

Mia Rusthen

Norsk VM-fører i roadracing operert for blødning i hodet – tilstanden fortsatt alvorlig

Mia Rusthen (22) ble lørdag operert for en blødning i hodet etter å ha blitt alvorlig skadet da hun krasjet under en VM-runde i roadracing i Italia.

Siste nytt

 • OL-billetten glapp for Berntsen og Mol

  Norge tapte kvartfinalen mot Portugal i kontinentalcupsluttspillet i sandvolleyball. Dermed blir det ingen OL-billett på Hendrik Mol og Mathias Berntsen.

  Vinneren av sluttspillet i Latvia får en kvoteplass til OL, men etter å ha slått Polen og Sveits i gruppespillet torsdag og fredag, begge med seier i «golden set» etter en seier og et tap i de ordinære kampene, ble det stopp mot Portugal.

  Markus Mol og Jo Sunde ga Norge overtaket med seier 2-0 (21-11, 21-11) over Goncalo og Tomas Sousa, men Mol og Berntsen måtte se seg slått 1-2 (19-21, 21-18, 13-15) i en uhyre jevn kamp mot Portugals førstepar João Pedrosa og Hugo Campos.

  I golden set vant Pedrosa og Campos 15-11 over Mol og Berntsen, og dermed tok Portugal seg til semifinale mot Frankrike.

  (NTB)

  Austria Beachvolleyball Nations Cup
  Foto: Florian Schroetter / AP
 • Wærenskjold beholdt ledertrøya

  Søren Wærenskjold bærer ledertrøya også på siste etappe i sykkelrittet Belgia Tour, men ledelsen krympet lørdag til to sekunder.

  Uno-X-syklisten sikret seg trøya da han vant den innledende tempoetappen onsdag. Han forsvarte ledelsen torsdag og økte forspranget til 11 sekunder på fredagens etappe.

  Lørdag reduserte tsjekkiske Mathias Vacek fra Lidl-Trek-laget avstanden til to sekunder foran den avsluttende etappen søndag. Da skal feltet sykle 186,2 kilometer med start og mål i Brussel.

  Alex Aranburu fra Spania og Movistar-laget vant lørdagens etappe, og han er nummer tre i sammendraget, seks sekunder bak Wærenskjold.

  Visma-rytter Per Strand Hagenes ble beste nordmann på 4. etappe med 9.-plass. Han er nummer åtte sammenlagt.

  (NTB)

  Søren Wærenskjold, Uno-X
  Foto: NTB
 • Olaussen delaktig i dobbeltriumf – NTNUI beste norske lag i Venla-stafetten

  Marie Olaussen var svært delaktig da Store Tunas kvinnelige orienteringsløpere fullførte en gjev dobbeltriumf med seier i Venla-stafetten i Finland.

  Olaussen løp den lengste etappen i Tiomila, mens hun løp 2. etappe lørdag og løftet laget fra 22.- til 2.-plass med beste etappetid.

  NTNUI ble beste norske lag på sjetteplass, slått med 8.57 minutter av vinnerlaget.

  – Vi er godt fornøyde, sa ankerkvinne Ane Dyrkorn.

  Mennenes stafett løpes over sju etapper natt til søndag.

  (NTB)

  Marie Olaussen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal