Hopp til innhold

Ingebrigtsen fnyser av konkurrentens påstand: – Ti av ti hadde Jakob tatt

Mohammed Ahmed mener det kunne vært mulig å tukte Jakob Ingebrigtsen på 5000 meter i VM. Kanadieren får klart svar fra den norske leiren.

World Athletics Championships Oregon22 - Day Ten

SUVEREN: Jakob Ingebrigtsen var overlegen og kunne leke seg inn til sitt første VM-gull.

Foto: Patrick Smith / AFP

Om du løper det ti ganger, får du en annen vinner. Jeg tror løpet var til hans fordel. Om det var litt mindre vind og litt kaldere, og noen gjorde løpet på 12.50 minutter eller noe, kunne han falt av, sier Mohammed Ahmed til NRK.

Kanadiske Ahmed ble nummer fem etter å ha stivnet på oppløpet i finalen. Han tok OL-sølvet i Tokyo i 2021 og VM-bronsen i Doha i 2019. Han mener Ingebrigtsen egentlig er en 5000-meterløper som er god på 1500 meter.

Mohammed Ahmed

HELDIG MED FORHOLDENE: Mohammed Ahmed mente Jakob Ingebrigtsen var heldig med forholdene på 5000 meteren.

Foto: Carmen Mandato / AFP

Den siste påstanden er Jakob Ingebrigtsen enig i, men på spørsmål fra NRK om det er noe som helst de kunne gjøre for å riste ham av seg, kommer svaret kontant:

– Nei!

Jakob Ingebrigtsen etterlot ingen tvil om hvem som er verdens beste på 5000 meter. Han startet feiringen 40 meter fra mål til stående ovasjoner fra publikum på Hayward Field. Storebror Henrik kalte det den minst dramatiske 5000-meteren han hadde sett.

Les også Slår tilbake mot kritikerne etter VM-bragden: – Vet jeg blir misforstått

4pQRJqVWp5I

Han måtte vente tålmodig utenfor stadion etter løpet. Jakob måtte gjennom pressesonen, så til medaljeseremoni, en ny runde med pressen, dopingkontroll og så enda litt flere intervjuer utenfor stadion.

Henrik: – Han elsker når det er kaldt

Og mens han ventet var han minst like tydelig som lillebror på om de andres sjanser:

– Ti av ti hadde Jakob tatt.

2022 World Athletics Championships, day 10

GULLKLEMMEN: Henrik Ingebrigtsen gir lillebror, verdensmesteren Jakob, en klem etter løpet.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Henrik Ingebrigtsen analyserer påstandene om kulde og vind slik:

– Hadde det vært kaldere hadde det vært fordel Jakob, han elsker når det er kaldt. Han kaster av seg skjorten på de siste dragene når det er fem grader og pøsregn hjemme i Sandnes, så det elsker han.

– Vindforhold? Nja, de springer inne på en åpen bane. På den ene siden er det medvind og på den andre motvind. Når du først får luke, er det nesten vanskeligere for de bak.

– Jeg vet ikke hvordan de skulle klart å slå ham.

Hovedutfordreren mislyktes

Ugandiske Joshua Cheptegei ble trukket frem som den største favoritten til å utfordre Ingebrigtsen før løpet. Han gikk tidlig opp i front, men klarte ikke å sette opp et tempo som utfordret nordmannen.

– De andre prøvde jo, men det virker ikke som de virkelig prøvde. De hadde ikke tro på at de skulle slå Jakob i dag, virket det som. Det er sikkert den minst dramatiske 5000-finalen jeg har sett noen gang, der han bare går opp i tet og viser at han er den beste i dag.

Les også Rørt til tårer av lillebrors bragd: – Han er den emosjonelle av oss

Cheptegeis plan var å parkere konkurrentene på de siste fire rundene:

– Jeg burde ha ... Jeg skjønte at det ikke var det riktige øyeblikket for meg. Jeg er litt skuffet, men det er en del av læringskurven, sier Cheptegei til NRK.

Uganderen endte på 9.-plass.

Amerikanske Grant Fisher holdt følge med teten til oppløpet, men stivnet i spurten om bronsemedaljen. Han ble til slutt nummer seks.

– Jeg tror han kom tilbake ganske motivert fra 1500 meteren. Han er verdensklasse og en tøff mann å slå, og han har trent på en måte som gjør ham godt forberedt til en slik dobling. Han er bunnsolid, sier Grant Fisher til NRK.

World Athletics Championships Oregon22 - Day Ten

SNUBLET I MÅL: Mohammed Ahmed gikk i bakken, helt utmattet, ved målgang. Henrik Ingebrigtsen mener han også snubler i resonnementet.

Foto: EZRA SHAW / AFP

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal