NRK Meny
Normal

Hovland om Riise-kritikken: – Må få mene hva han vil

BELFAST (NRK): John Arne Riise mener Even Hovland ikke holder landslagsnivå, og etterlyser både profiler og bedre midtstoppere etter at VM-håpet i praksis er ute.

VM kvalifiseringskamp i fotball Nord-Irland-Norge.

TUNG KVELD: Even Hovland og Stefan Johansen depper etter den tunge starten i Belfast. Til venstre: Alexander Søderlund. FOTO: SCANPIX

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

2-0-tapet for Nord-Irland betyr at Lars Lagerbäck allerede nå kan glemme VM i Russland og flytte fokus mot EM i 2020. Jamie Ward sørget for en brutal debut for svensken da han vendte vekk en passiv Even Hovland og plasserte ledermålet i hjørnet etter 88 sekunder.

– Det ødela en god del av kampen, sier Hovland til NRK.

Det mener også tidligere landslagsback John Arne Riise som langet ut mot blant annet Hovland på Twitter søndag kveld.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Bryr seg ikke

– Det må han få lov til å mene. Når man ikke er tett nok oppi og de fikk skutt, så er det sikkert en vurdering Lars vil gjøre også. Jeg kan ikke bestemme hva folk skal mene. Han må få mene hva han vil, sier Hovland til NRK.

– Hva syns du om at en tidligere lagkompis melder noe slikt?

– Det blir opp til ham. Jeg bryr meg ikke så mye om det. Det er en del av fotballen. Gjør man det ikke godt nok, må man tåle kritikk.

Nürnberg-stopperen mener samspillet med Gustav Valsvik, også han fra Sogn og Fjordane, fungerte bedre og bedre utover i kampen. Om marerittstarten sier han følgende:

– Det kom en ball inn, jeg fulgte ham utover, han tok et steg lenger vekk, fikk snudd seg og fyrte av et skudd som gikk helt nede i hjørnet. Jeg skulle ønske jeg hadde vært enda tettere på og fått blokkert skuddet, men sånn ble det ikke. Det er ikke godt nok.

John Arne Riise

KRITISK: Mannen med flest landskamper for Norge, John Arne Riise.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Ubalanse

På 2-0-målet mistet Norge ballen på vei fremover. Stopperduoen lå bredt med midtbanemann Håvard Nordtveit mellom seg da Conor Washington stakk gjennom og avgjorde.

– Gustav ble dratt ut til venstre, vi var på vei frem og lå tre stykker der. Det er klart det er for enkelt, men vi ble tatt i ubalanse. Slikt skjer, sier Hovland.

Få hadde bedre utsikt til den grusomme starten på utsolgte og livlige Windsor Park enn keeper Rune Almenning Jarstein. Hertha Berlin-spilleren vil heller rose Jamie Ward enn å peke på at Hovland ble for passiv.

– Ja, det var et veldig godt skudd det er vanskelig å gjøre noe med. Han fikk kanskje vende opp litt for lett, men han gjorde det veldig kjapt. Det var en god scoring, sier Jarstein til NRK.

Siste nytt

 • Norge møter Slovenia i nasjonsliga

  Norge møter Bulgaria, Kypros og Slovenia i den kommende nasjonsligaen i fotball for menn. Nasjonsligaen spilles høsten 2018 og kan gi en EM-plass. Gruppevinnerne møtes nemlig til playoff til fotball-EM. Det skjer våren 2020 etter den vanlige EM-kvalifiseringen.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Peter Morrison / AP
 • Federer klar for semifinale

  Roger Federer (36) er klar for semifinale i Australian Open.

  Sveitseren beseiret Tomás Berdych (Tsjekkia) 7-6 (7-1), 6-3, 6-4 onsdag, og møter Hyeon Chung i semifinalen.

  I den andre semifinalen møtes Marin Cilic og Kyle Edmund.

  Roger Federer
  Foto: Greg Wood / AFP
 • Norge bytter keeper mot Sverige

  Håndballkeeper Kristian Sæverås får EM-sjansen i den avgjørende kampen mot Sverige onsdag kveld. Han kommer inn for Espen Christensen, som har vært norsk andrekeeper så langt i mesterskapet. Torbjørn Bergerud er Norges førstekeeper.

  Kristian Sæverås
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Kroatia - Frankrike