NRK Meny
Normal

Marerittstart for Lagerbäck: – Slipper inn altfor enkle mål

Norge ble overkjørt av Nord-Irland i Lars Lagerbäcks første kamp som norsk landslagstrener. 2-0-tapet gjør at Norge med all sannsynlighet kan glemme VM-sluttspill.

VM kvalifiseringskamp i fotball Nord-Irland-Norge.

SKUFFET: Det norske laget har tapt fire av sine fem VM-kvalifiseringer så langt, og bare halvveis inn i kvalifiseringen er håpet så å si ute.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
lars l

Lagerbäck fikk ikke kampen han håpet på.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi får en forferdelig start som ødelegger mye av kampen. Stemninga er dårlig, for nå er alt håp ute, sier Alexander Søderlund.

Lars Lagerbäcks første kamp som norsk landslagstrener ble alt annet enn en drømmedebut. Det tok nemlig bare ett minutt og 28 sekunder før svensken fikk se sitt første baklengsmål fra den norske benken.

Hovland: – Får svi

Etter svakt forsvarsspill av Norge fikk Jamie Ward skaffe seg nok rom til å avslutte nede i det lengste hjørnet bak Rune Almenning Jarstein, som ikke rakk å få hendene på skuddet.

En skikkelig kalddusj, og det tok ikke altfor lang tid før det skjedde igjen. Etter 33 minutters spill fikk Conor Washington en stikker som åpnet det norske forsvaret fullstendig. Washington satte avslutningen mellom beina til Jarstein. Dermed ledet Nord-Irland 2-0 til pause, og flere mål ble det ikke i kampen.

VM kvalifiseringskamp i fotball Nord-Irland-Norge.

FORTVILET: Rune Almenning Jarstein kunne ikke annet enn å se på da Jamie Ward og Conor Washington scoret hvert sitt mål.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etterpå kunne ikke det norske midstopperparet Even Hovland og Gustad Valsvik annet enn å legge seg flate.

– Vi er ikke helt der oppe som vi skal være. Da får vi svi i dag. Det er klart at vi slipper inn altfor enkle mål i starten, og da blir det vanskelig. Førsteomgangen ødelegger for oss, medgir midstopper Hovland i intervju med Eurosport.

Norge slo mye langballer i kampen, noe Lagerbäck uttalte etterpå ikke var meningen. Det var heller ingen suksess. Joshua King fikk ikke mye å jobbe med på topp for Norge.

– Vi var ikke gode nok, rett og slett. Jeg synes vi slår altfor mange lange, unødvendige baller. Deres stoppere er gode på det, og da gjør vi det lett for dem, sier King til NRK.

Kan se langt etter VM

VM kvalifiseringskamp i fotball Nord-Irland-Norge.

Alexander Søderlund var nærmest norsk scoring, men skuddet hans traff stolpen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Søderlund var centimetere fra å redusere da han snappet opp en retur og sendte avgårde et skudd som fikk en farlig dupp, men traff stanga over det lengste hjørnet.

Tapet gjør at Norge har en mer eller mindre umulig oppgave foran seg med tanke på å nå et VM-sluttspill, selv om det fortsatt gjenstår fem kamper.

Norge har tapt fire av fem kamper og har bare tre poeng i sin gruppe, mens Nord-Irland nå har 10 poeng - fem poeng bak suverene Tyskland.

– Det er synd at VM så og si har røket, men Lagerbäck tok over i en vanskelig periode. Nå ser vi fremover mot EM-kvalifiseringen, sier King.

Det nordirske laget er ubeseiret i sine åtte siste kvalifiseringskamper på hjemmebane, hvorav seks er vunnet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal