Hopp til innhold

Varsler alvorsprat etter Bambas protest: – Skal ikke ha det sånn

Mens Rosenborg endelig kunne juble, har Brann-trener Lars Arne Nilsen nok å ta tak i. Blant annet skal Daouda Bamba få klar beskjed om hvordan han ikke skal oppføre seg.

Henriksen og Nilsen

MYE Å TENKE PÅ: Trond Henriksen (t.v.) fikk seieren han trengte, men både han og Brann-trener Lars Arne Nilsen har fortsatt mer enn nok å jobbe med.

Foto: Marit Hommedal

Laster innhold, vennligst vent..

Det sto 1-1 og Rosenborg var på vei mot sin fjerde seriekamp på rad uten seier i eliteserien. Da rotet Brann det til – og Carlo Holse blr RBK-matchvinner for aller første gang i eliteserien.

Dermed fikk Rosenborg en etterlengtet opptur umiddelbart etter at Erik Horneland denne uka takket for seg som trener.

– Er det skyfri himmel nå?

– Nei, men vi har fjerna både lyn og torden så nå er det bare litt grovt regn, sier Pål Andé Helland til NRK.

– Det er ikke slik at alle sammen spilte til en tier på børsen. Vi er ikke friskmeldt for å si det sånn, men den her trengte vi, konstaterer han.

Tung start

– Det er så deilig å ha litt marginer med seg, litt stang inn og de flaksemålene. Vi må bare bygge videre på det, for det er ingenting som betyr så mye som tre poeng, sier Rosenborgs bergenser, Kristoffer Zachariassen, til Eurosport.

Men det startet tungt. Dommeren rakk knapt å sette i gang kampen før Brann gikk opp i 1-0. En våken Bamba plukket opp ballen nær dødlinjen, og fant Koomson – som sørger for at Brann ledet etter fem minutter.

b6DOt-xFWAs

NOE Å FEIRE: Carlo Holse og Pål André Helland fikk endelig en trepoenger å feire.

Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal

Resten av omgangen er lite imponerende av begge lage.

Like før pause fikk imidlertid RBK dødball i god posisjon. Pål André Helland slo frisparket lavt mot første stolpe, hvor Even Hovland satt ballen enkelt i venstre hjørne.

Forbannet Barmen

Etter pause viste Rosenborg bedre takter enn i noen av de tre første kampene denne sesongen. Og til slutt skulle de altså få betalt, til Brann-spillernes store irritasjon.

– Når vi tar 1-0 ledelsen, så tenker jeg nå er vi der vi skal være.Og så klarer vi å drite oss ut igjen, og det er helt forbanna utrolig. Vi må riste dette av oss, kan ikke lar dette prege resten av sesongen, sier Kristoffer Barmen til NRK.

– Det skjer igjen og igjen, jeg tror vi kaster dette på sjøen, og så ser vi frem til en ny kamp, legger han til.

At Brann ga bort ledelsen og tapte mot Rosenborg på eget gress for fjerde gang på, var ikke det eneste bergenserne hadde å rydde opp i søndag kveld.

Misfornøyd med Bamba

Trener Lars Arne Nilsen varslet også en alvorsprat med Daouda Bamba, som tydelig viste sin misnøye og gikk rett i garderoben da han ble byttet ut etter 64 minutter.

– Han er frustrert, og vi ønsker ikke å ha det sånn. Vi skal ta det med han. Neste gang tror jeg han går til lagkameraten og takker for kampen. Vi er et lag, og vi må oppføre oss slik som vi skal. Vi kommer ikke til å lage noe kjempesak av det, men vi ønsker ikke å ha det sånn, sier Nilsen til NRK.

Han aksepterer at Bamba er en spiller med sterke følelser, men aksepterer ikke hva som helst.

– Skal han spille på Brann, og skal han være på et lag, så må han takke for kampen og ønske de som kommer innpå lykke til, fastslår Brann-treneren.

– Kan si hva han vil

Slik forklarer Bamba sin reaksjon:

– Som spiss vil man veldig gjerne score mål. Når det da er uavgjort og du ikke har fått et mål, er det trist å forlate banen. Man vil at laget skal vinne, sier han.

Derfor garanterer han ingen adferdsendring etter praten med treneren.

– Han kan si hva han vil, men som fotballspiller kommer man til å vise følelser. Noen ganger er man fornøyd, andre ganger ikke, sier Bamba.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

    Russlands planer om å avholde et «alternativ-OL» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder Ukrainas fungerende sportsminister Matviy Bidnyi.

    Russland planlegger i september å arrangere Vennskapslekene, et kjempearrangement som skal gå av stabelen i Moskva og Jekaterinburg etter Paris-OL. Det har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra IOC.

    Ukrainas fungerende idrettsminister Bidnyi ser Vennskapslekene som et eksempel på at Russland prøver å skape uorden også i idretten.

    – Etter at Russland, på statlig nivå, bestemte seg for å finansiere de såkalte Vennskapslekene og etablerte «International Association of Friendship» for å organisere dette arrangementet, viste det seg for hele verden at de ignorerer de olympiske prinsippene, sier han i et epost-intervju med AFP.

    – De prøver bare å bruke idretten til propaganda, for å skjule den aggressive krigen som føres bak en fasade av idretts-PR.

    Det store flertallet av russiske og belarusiske idrettsutøvere oppfyller ikke vilkårene som kreves for at de skal kunne konkurrere som nøytrale i Paris-OL. Vennskapslekene blir således en sjanse til å konkurrere i et stort mesterskap i 2024.

    Fra russisk hold er det samtidig hevdet at arrangementet ikke er tenkt som en konkurrent til OL.

    (NTB)

    rHPjPlkcEl0
    Foto: AP
  • Hete hoder og bråk i NHL-kamp

    Det haglet med utvisninger i den andre kvartfinalekampen i NHL-sluttspillet mellom Florida Panthers og Boston Bruins. I alt ble det utdelt flere timer med tid i fryseboksen.

    Panthers vant til slutt kampen 6-1 og utlignet kampserien til 1-1, men best vil kanskje utvisningskaoset i tredje periode bli husket.

    Superstjernene Matthew Tkachuk (Boston) og David Pastrnak (Florida) endte blant annet i en regelrett nevekamp ​​og fikk inn flere solide treffere på hverandre. De ble ilagt til sammen 30 minutter i utvisningsboksen.

    – Vi snakker om to stjerner. Det litt hett og de ville utfordre hverandre. Jeg synes det var kjempebra. De så OK ut da det hele var over. Kanskje noen ble opprørt av det, men jeg beklager – jeg syntes det var kjempebra, sa Panthers -trener Paul Maurice til AP etter kampen.

    Totalt ble det delt ut til sammen 157 minutter i onsdagens kamp. 146 av dem kom i tredje periode. Hele tolv spillere fikk kampstraff.

    Lagene møtes til den tredje kampen i best av sju-serien allerede fredag.

    (NTB)

    uVWot711Ngk
    Foto: AP
  • Frida Karlsson har satt sluttdato for skikarrieren

    Det røper den svenske skiyndlingen i et intervju med avisen Expressen. Der sier Karlsson at planen er å legge opp allerede i 2027. Som 27-åring.

    – Ja, det er det jeg har sagt til meg selv. Jeg trodde at jeg hadde fortalt det til dere også? Sier hun til avisen.

    Når Expressens journalist svarer avkreftende på det spørsmålet, fortsetter langrennsstjernen.

    – Greit. Men jeg liker å ha deadlines. Det er da jeg jobber best. Det har alltid vært sånn, helt siden jeg gikk på skolen. Det handler litt om egen motivasjon. Å føle at det jeg gjør ikke varer evig, og å utnytte det til fulle. At jeg skal gjøre alt jeg kan på disse tre årene, sier Karlsson.

    24-åringen erkjenner deretter at ingenting er hugget i stein. Hun vil ikke bombastisk fastslår at hun er langrennspensjonist om tre år. Men det er likevel slik planen ser ut nå.

    Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

    – Det er mer i livet.

    Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

    Frida Karlsson
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal