Horneland ferdig som trener i Rosenborg

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Like før klokken ett natt til fredag, bekreftet klubben i en pressemelding at Eirik Horneland er ferdig som Rosenborg-trener.

Horneland og Koteng.

ENIGE: Rosenborg og Eirik Horneland skal ha blitt enige om å avslutte samarbeidet. Her er Horneland og styreleder Ivar Koteng på vei ut av møtet.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Klubben skriver på sine nettsider at de ble enige med Horneland om å avslutte samarbeidet.

Horneland forlot møtet uten å snakke med pressen. Heller ikke styreleder Ivar Koteng hadde en kommentar utover pressemeldingen.

– Etter en blytung start på årets sesong, med manglende prestasjoner og resultater, er det naturlig at jeg som øverste sportslig ansvarlig i RBK må ta ansvaret for manglende sportslig fremgang, sier Horneland i pressemeldingen.

– RBK og jeg har dermed blitt enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning.

Dermed fikk haugalendingen kun ledet trønderne i litt over én sesong.

Koteng på sykkel.

INGEN KOMMENTAR: Styreleder Ivar Koteng syklet av gårde etter møtet.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Styreleder Koteng hadde lite å si til pressen på vei ut av Brakka, men utdypet mer i klubbens pressemelding.

– Eirik er en hedersmann og vi er lei oss for at han ikke har lyktes i Rosenborg. Han har en voldsom arbeidskapasitet og har fremdeles mye å tilføre norsk fotball. Inngangen Eirik fikk i denne jobben ga han ikke de beste rammebetingelsene for å lykkes. Vi ønsker Eirik alt det beste for fremtiden, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng.

– Jeg synes det er forferdelig trist, var kommentaren fra daglig leder Tove Moe Dyrhaug på vei ut av møtet.

Eirik Horneland.

SMILTE LIKEVEL: Horneland snakket ikke med pressen verken før eller etter møtet.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Samlet på «Brakka»

Etter 2–3 tapet mot Bodø/Glimt ville ikke Horneland snakke med pressen, men dro i stedet rett i møte med RBK-ledelsen.

I tillegg til Horneland selv var det styreleder Ivar Koteng, daglig leder Tove Moe Dyrhaug, sportslig leder Mikael Dorsin, styremedlem Karen Espelund og kaptein Tore Reginiussen som var til stede.

Pressekontakten til RBK var også på plass og etter møtet kunne han fortelle at det kommer mer informasjon fredag.

Reginiussen

PÅ VEI INN: Tore Reginiussen (t.h.) på vei inn i Brakka tidligere torsdag kveld.

Foto: Bjarte Johannessen
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • EM-programmet åpner for dobling

  Øvelsesprogrammet for neste års friidretts-EM i München er klart. Det er laget sånn at det er gode muligheter for norske stjerner som ønsker å delta på mer enn én øvelse.

  Karsten Warholm kan løpe finalen på 400 meter flatt med friske bein 17. august før han to dager senere kan forsvare EM-gullet på 400 meter hekk.

  Jakob Ingebrigtsen og hans brødre får finale på 5000 meter 16. august, to dager før finalen på 1500 meter. Trolig en gjennomførbar kombinasjon i et europamesterskap, selv om det er forsøk på begge øvelser 15. august.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal får også noen dagers pause dersom hun velger å løpe begge sine favorittdistanser. 10.000-meteren går allerede på åpningsdagen 15. august. Der er også Therese Johaug kvalifisert. 5000-meterfinalen går 18. august.

  E87OFPfvnbo
  Foto: STEFAN WERMUTH / AFP
 • Tap for Ferencvaros-duo

  Kristoffer Zachariassen og Tomac Nguen tapte sin tredje strake gruppespelkamp i Europaligaen. Celtic vann 2–0 etter scoringar frå Kyogo Furuhashi og David Turnbull. Båe nordmennene spelte frå start.

  Tokmac
  Foto: Andy Buchanan / AFP
 • Svensk sensasjon i turn-VM

  For første gang siden 2009 har en kvinne fra Sverige kvalifisert seg til mangekampfinalen i VM i turn. Det skriver Det svenske Gymnastikförbundet.

  VM-debutanten Jennifer Williams (16) avsluttet med en poengsum på 50,032 og en 22.-plass i kvalifiseringen. Det er de 24 beste fra kvalifiseringen som går videre til mangekampfinalen.

  I tillegg til Williams deltok også Tonya Paulsson og Nathalie Westlund fra Sverige i mesterskapet som arrangeres i Kitakyushu i Japan.

  De norske kvinnene Maria Tronrud, Juliane Tøssebro, Selma Halvorsen og Marie Rønbeck røk alle ut av kvalifiseringen i VM.

  – Konkurransen gikk egentlig ganske bra. Vi hadde litt feil her og der, men vi klarte hvert fall å holde humøret oppe og vi hadde det gøy og vi nøyt opplevelsen, sier kaptein Maria Tronrud til NRK.

  De norske herrene, Harald Wibye og Sofus Heggemsnes skal i ilden på onsdag.

  Jennifer Williams fra Sverige. Switzerland Gymnastics Europeans
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal