Hopp til innhold

Holøs hylles av AHL-kompisene

De norske USA-proffene og landslagskollegaene Mats Zuccarello Aasen og Mathis Olimb er stumme av beundring av NHL-proffen Jonas Holøs.

Video Jonas Holøs får spille

Jonas Holøs debuterte i NHL natt til søndag.

Foto: Nyhetsspiller

Natt til søndag debuterte Holøs i NHL.

- Herlig! Det er utrolig morsomt og fullt fortjent, sier Mats Zuccarello Aasen til NRK.

Ble først

Mange trodde nok at Zuccarello Aasen skulle bli den første nordmann som ville debutere i NHL denne sesongen, men det ble Jonas Holøs da hans lag Colorado Avalanche tapte 5-2 mot New York Islanders.

Aasen gjør sine saker bra i Hartford Wolf Pack og ble matchvinner i helgen da de vant 2-1 mot Bridgeport Sound Tigers.

Natt til mandag spilte Hartford igjen. Da vant de 3-0 mot Providence Bruins. Aasen markerte seg ikke nevneverdig.

- En kjempeprestasjon

Mathis Olimb som er i stallen til Chicago Blackhawks farmerlag liker også debuten til Holøs.

- Det er en kjempeprestasjon av han å ta en plass i laget. Utrolig gøy at han fikk debutert i går. Han har hatt suksess i alle klubbene han har vært i. Det er gøy at han har fått det til igjen, sier Mathis Olimb til NRK.

Olimb har slitt med en skade og sier til NRK at han regner med å være klar om cirka fire uker for sitt farmerlag Rockford Icehogs.

Les også:

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt

 • Ny hjemmeseier for Vålerenga

  Vålerenga-supporterne kunne juble for sesongens andre hjemmeseier da de vant 3-1 over Levanger i 1. divisjon søndag ettermiddag.

  Dermed kan Oslo-klubben endelig begynne å snakke om å ha blitt kvitt «hjemmespøkelset». Før 1-0-seieren over Bryne 4. mai sto Vålerenga med sju kamper uten seier på hjemmebane i ligaen.

  Geir Bakke og co. kan også juble for å klatre helt opp på 2.-plass på tabellen, bare ett poeng bak serieleder Kongsvinger, som har én kamp mindre spilt.

  En heading fra Mees Rijks, et nydelig skudd i krysset fra Jones El-Abdellaoui og en markkryper fra Petter Strand sikret seieren for Bakkes mannskap. Toppscorer Sanel Bojadzic scoret Levangers eneste på straffe. (NTB)

  W66Ic4rJ_3E
  Foto: NTB
 • Dramatisk krasj i Monaco Grand Prix

  Både Sergio Perez og begge Haas-førerne Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg var involvert i et heftig sammenstøt under Monacos Grand Prix.

  Smellen kom underveis på den første runden av det ikoniske Grand Prix-løpet. Magnussen kom borti bilen til Perez (Red Bull), og deretter traff Perez' bil Hülkenberg. Dermed var begge Haas-bilene ute tidlig.

  TV-bildene viste at Perez bil fikk verst behandling. Mye vrakrester på banen førte til at løpet måtte stanses en god stund for opprydning.

  Ferrari-fører Charles Leclerc startet i beste startspor i løpet på hjemmebane. (NTB)

  Monaco F1 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Kristoff vant sisteetappen i Tour of Norway: - Det er nydelig

  – Han gjør som i fjor. Det er så imponerende, kommenterte TV2s Christian Paasche i det Alexander Kristoff syklet over mål til seier i fjerde og siste etappe i Tour of Norway.

  I spurten slo han blant annet den belgiske sykkelstjernen Wout van Aert, som er regnet blant de absolutt beste i spurtene i Tour de France.

  Tour of Norway ble avsluttet i Stavanger, Kristoffs hjemby og det ble påpekt på direkten at 37-åringen også ble tidenes eldste etappevinner i det norske rittet.

  – Det er nydelig. Jeg følte vi kom for langt bak i humpen med to kilometer igjen, men jeg kom meg rundt, sier Kristoff til TV 2.

  Det ble kjørt beinhardt i avslutningen da feltet sprakk opp den tøffe stigningen sju kilometer før mål.

  Da var det norske stortalentet Per Strand Hagenes akkurat blitt hentet inn, etter å syklet inn i den siste milen med en liten ledelse.

  Mot slutten kjørte det norske profflaget Uno-X tøft for at feltet skulle hente utbryterne. Og det samlet seg før sluttspurten. Van Aert brukte blant annet det norske laget som opptrekkere for sin egen spurt.

  – Det er helt rått. Han kjenner finalen veldig godt og har vunnet mange ganger før, sier lagkameraten Magnus Cort om Kristoff.

  Men i den svingete avslutningen var Kristoff sterkest.

  Kristoff
  Foto: JASPER JACOBS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal