Hopp til innhold

Hevder Ferguson gir sin støtte: – Solskjær sparkes ikke nå

Ole Gunnar Solskjær (48) skal ha stadig synkende tillit i United-garderoben, men flere medier hevder nå at han fortsatt har klubbledelsens støtte.

ZKV9nB3NcGk

UNDER PRESS: Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær så ut som en slagen mann etter stortapet mot Liverpool.

Foto: Rui Vieira / AP

Hva skjer med Solskjær? Det er spørsmålet omtrent samtlige britiske aviser spør seg i disse dager. 0-5-tapet mot Liverpool har satt den norske 48-åringen under enormt press.

Ifølge flere britiske medier, som The Guardian og The Athletic, skal United-eier Joel Glazer mandag ha gjennomført et videomøte med klubbdirektørene Ed Woodward og Richard Arnold.

Etter det møtet skriver både Sky Sports og The Athletic at Solskjær fortsatt har tillit fra de som tar de store avgjørelsene på Old Trafford.

«Solskjær har fortsatt støtte ovenfra for øyeblikket. I løpet av de siste 14 dagene har nøkkelfigurer på direktørnivå uttrykt et ønske om å planlegge langsiktig med nordmannen», skriver det anerkjente nettstedet.

– Solskjær får ny sjanse

Stjernejournalisten Fabrizio Romano, anerkjent for å ha svært gode kilder i fotballens verden, skriver tirsdag at hoveddelen av United-styret, sammen med Alex Ferguson, ønsker å gi Solskjær en ny sjanse mot Tottenham lørdag.

f77DW0Hcjek

Sir Alex Ferguson skal ha støttet Solskjær i møte med United-styret.

Foto: OLI SCARFF / AFP

«Solskjær fullførte treningen på Carrington i dag. Sir Alex Ferguson var også der. Følelsen er lik i støtteapparatet, Solskjær blir værende. Manchester United er forberedt på å gi ham sjansen mot Tottenham, og muligens også kampene mot Atalanta/City» skriver Romano.

Senere skrev samme mann at Solskjær definitivt blir å se på sidelinjen mot Tottenham. Nordmannen skal ha snakket med spillerne i dag og i tillegg fått støtte av Ferguson.

Nyhetsbyrået Reuters viser også til anonyme kilder som sier at Manchester United-manager Ole-Gunnar Solskjær får muligheten til å snu den dårlige trenden på Old Trafford.

The Telegraph rapporterer også at det ventes at kristiansunderen leder laget i kampen mot Tottenham på lørdag. De skriver at det tirsdag skal holdes en stor «debrief» på Uniteds treningsanlegg Carrington der både Solskjær, spillerne og støtteapparatet skal delta.

Samtidig hevder The Athletic, som flere andre seriøse britiske medier, at store deler av Uniteds spillergruppe begynner å miste troen på at Solskjær er rett mann for jobben.

Solskjær skal ha sett Liverpool-kampen i reprise på mandag, da spillerne fikk en fridag, og skal nå være klar til å lade opp til den viktige ligakampen mot Spurs.

BBC-journalist Simon Stone har svært gode kilder i Manchester United. Han tror Solskjær foreløpig er et stykke unna å få sparken.

– I flere måneder har klubben støttet Solskjær. Det ville vært en gigantisk u-sving om de endrer mening nå. Akkurat nå er det ingen indikasjon på at de har endret mening, men de har nettopp tapt 0-5, sier Stone til NRK i Manchester.

Samtidig er det også flere anerkjente aviser som melder om stadig voksende misnøye med den norske treneren innad.

– Bailly utfordret Solskjær

Ifølge The Telegraph skal flere spillere ha havnet i opphetede diskusjoner med Solskjær den siste tiden.

Avisen, som regnes for å være blant de mest seriøse i England, skriver at særlig Eric Bailly tok et oppgjør med kristiansunderen. Også The Mirror har publisert samme info tirsdag.

Bailly skal gjentatte ganger, i kjølvannet av 2-4-tapet mot Leicester 16. oktober, ha spurt Solskjær om hvorfor han spilte med «en stopper som ikke er fysisk klar». I den kampen ble Bailly vraket til fordel for Harry Maguire, som bare hadde én treningsøkt på gress i banken etter å ha vært ute med skade i flere uker.

Bailly

Eric Bailly skal ha ytret misnøye med Solskjær valg.

Foto: Martin Rickett / AFP

Maguire beholdt plassen sin i de neste kampene mot Atalanta og Liverpool, og United har på disse tre kampene fått massiv kritikk for forsvarsspillet og sluppet inn til sammen 12 mål. Til sammenligning har ligaleder Chelsea sluppet inn tre mål de siste tre kampene.

The Telegraph skriver nå at Bailly bare er én av flere spillere som har aktivt utfordret Solskjær på valgene han har tatt. Det skal særlig være misnøye med at Solskjær har fortsatt med å bruke spillere i svak form, og antydninger om favorisering skal være blant hovedelementene i spillermisnøyen, hevder avisen.

– Kan sparkes før helgen

Rapportene kommer i rekken av flere Solskjær-kritiske avisoppslag de siste dagene. Tirsdag skrev anerkjente The Guardian at spillerne i stor grad har mistet troen på at nordmannen er rett manager for United, særlig på grunn av tvil rundt hans taktiske egenskaper.

ESPN rapporterer også det samme som The Guardian mandag ettermiddag. Artikkelen, som er ført i pennen av United-kjenner Mark Ogden, hevder at «selv om stemningen ikke er like giftig som under José Mourinho, har Liverpool-tapet ført til en form for resignasjon internt når det gjelder Solskjærs fremtid som manager».

Manchester Evening News hevder nå at klubben vurderer å sparke Solskjær allerede før møtet med Tottenham på lørdag.

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt det er åpenbart at spillerne har mistet respekten for sin norske sjef.

Nå tror han klubben trenger en ny tilnærming.

– Solskjær har vært åpen om at han har en mye flatere struktur i måten han jobber på, enn en del andre managere, og har fått helt åpenbart stor tillit i spillergruppa på den måten. Han er også en som kan si ifra, men det er overtydelig at hans filosofi når det gjelder ledelse, ikke er det Manchester United trenger akkurat nå, mener Saltvedt.

Antonio Conte blir hyppig nevnt som en mulig erstatter om Solskjær får sparken. Italieneren ledet Chelsea til Premier League-tittelen på første forsøk i 2016/17-sesongen, og han har også hatt stor suksess i Juventus og Inter. CV-en er imponerende.

Saltvedt tror italieneren fort kan være det United har behov for.

– Conte har ikke smilt siden slutten av åttitallet, og er det én ting spillerne har for ham, så er det en form for respekt. Han har disiplin, han er ikke lenge i klubber, han setter tidvis urimelige krav, men akkurat nå er det litt skrikende at det er en sånn type United trenger, sier han.

Serie A - Inter Milan v Cagliari

Antonio Conte blir nevnt som en mulig erstatter for Ole Gunnar Solskjær i Manchester United.

Foto: Daniele Mascolo / Reuters

– Kan ikke rømme fra presset

Solskjær-saken preger omtrent alle aviser og TV-sendinger disse dager. Simon Stone mener nordmannen står i en svært vanskelig og krevende situasjon.

– Det er ikke tvil om at Solskjær er under et enormt press nå. Jeg vet ikke om det presset blir kommunisert internt, men utenifra – fansen, media, mannen i gata – alle har en mening. Han kan ikke rømme fra det presset han er under nå, men nøkkelen er hva menneskene som styrer denne klubben tenker, sier Stone til NRK.

NRK har forsøkt å kontakte Manchester United for en kommentar, men har fått beskjed om at de ikke er tilgjengelige for å stille til intervju.

Nå venter tre knalltøffe kamper for de røde djevlene: Først Tottenham borte i ligaen, så Atalanta borte i Mesterligaen og deretter hjemme mot Manchester City.

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Granerud i ledelsen i Willingen

  Halvor Egner Granerud er i posisjon til å ta sin tredje strake verdenscupseier. Han leder hoppkonkurransen i tyske Willingen etter første omgang.

  Granerud har vunnet begge de to siste rennene og har vist kjempeform etter jul. Lørdag er han igjen i posisjon og kjemper om sin 21. verdenscupseier. Med et hopp på 149,5 meter leder han med 5,8 poeng på slovenske Anze Lanisek.

  Johann André Forfang hoppet 134 meter og er videre til annen omgang på 12.-plass.

  Bendik Jakobsen Heggli leverte et kjempehopp på 140,5 meter i den første omgangen. Han ligger på 16.-plass foran finaleomgangen.

  Flere norske røk ut i 1. omgang. Marius Lindvik leverte et hopp på 124 meter og var tre plasser bak kvalifisering til finaleomgangen. Daniel-André Tande fikk det heller ikke til å stemme og landet på 121 meter.

  Det samme gjaldt Fredrik Villumstad (121,5) og Kristoffer Eriksen Sundal (123). (NTB)

  Granerud
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Vålerenga hentet Sahraoui-erstatter

  Kantspilleren Daniel Håkans bytter ut Jerv med Vålerenga foran den kommende sesongen. Finnen har signert en avtale som strekker seg over fire år.

  – Det føles veldig bra å være her. Jeg ser virkelig fram til å komme i gang og til å treffe mine nye lagkamerater, sier Håkans til klubben.

  På det internasjonale overgangsvinduets siste dag solgte Vålerenga sin offensive magiker Osame Sahraoui til Heerenveen.

  Håkans vil dermed fylle tomrommet etter Sahraoui.

  – Vi har fulgt Daniel i lang tid. Han er en kantspiller med et ekstremt rykk og en voldsom fart, og det er viktig i dagens fotball. Han er også aktuell for det finske A-landslaget, og det er uten tvil en kjempesignering for Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo om nysigneringen.

  vlhpUZ6veFM�8BIM����+5���������
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Norge ute av Davis Cup-kvalifiseringen

  Viktor Durasovic og Herman Høyeraal greide ikke å forlenge det norske håpet i kvalifiseringen til tennisturneringen Davis Cup.

  Durasovic og Høyeraal tapte doublekampen for Nikola Cacic og Filip Krajinovic med sifrene 4-6, 6-3, 3-6. Det var Norges tredje strake tap i best av fem-serien, og dermed er håpet ute.

  rFFJZQlVmCI
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste