Hevder Ferguson gir sin støtte: – Solskjær sparkes ikke nå

Ole Gunnar Solskjær (48) skal ha stadig synkende tillit i United-garderoben, men flere medier hevder nå at han fortsatt har klubbledelsens støtte.

ZKV9nB3NcGk

UNDER PRESS: Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær så ut som en slagen mann etter stortapet mot Liverpool.

Foto: Rui Vieira / AP

Hva skjer med Solskjær? Det er spørsmålet omtrent samtlige britiske aviser spør seg i disse dager. 0-5-tapet mot Liverpool har satt den norske 48-åringen under enormt press.

Ifølge flere britiske medier, som The Guardian og The Athletic, skal United-eier Joel Glazer mandag ha gjennomført et videomøte med klubbdirektørene Ed Woodward og Richard Arnold.

Etter det møtet skriver både Sky Sports og The Athletic at Solskjær fortsatt har tillit fra de som tar de store avgjørelsene på Old Trafford.

«Solskjær har fortsatt støtte ovenfra for øyeblikket. I løpet av de siste 14 dagene har nøkkelfigurer på direktørnivå uttrykt et ønske om å planlegge langsiktig med nordmannen», skriver det anerkjente nettstedet.

– Solskjær får ny sjanse

Stjernejournalisten Fabrizio Romano, anerkjent for å ha svært gode kilder i fotballens verden, skriver tirsdag at hoveddelen av United-styret, sammen med Alex Ferguson, ønsker å gi Solskjær en ny sjanse mot Tottenham lørdag.

f77DW0Hcjek

Sir Alex Ferguson skal ha støttet Solskjær i møte med United-styret.

Foto: OLI SCARFF / AFP

«Solskjær fullførte treningen på Carrington i dag. Sir Alex Ferguson var også der. Følelsen er lik i støtteapparatet, Solskjær blir værende. Manchester United er forberedt på å gi ham sjansen mot Tottenham, og muligens også kampene mot Atalanta/City» skriver Romano.

Senere skrev samme mann at Solskjær definitivt blir å se på sidelinjen mot Tottenham. Nordmannen skal ha snakket med spillerne i dag og i tillegg fått støtte av Ferguson.

Nyhetsbyrået Reuters viser også til anonyme kilder som sier at Manchester United-manager Ole-Gunnar Solskjær får muligheten til å snu den dårlige trenden på Old Trafford.

The Telegraph rapporterer også at det ventes at kristiansunderen leder laget i kampen mot Tottenham på lørdag. De skriver at det tirsdag skal holdes en stor «debrief» på Uniteds treningsanlegg Carrington der både Solskjær, spillerne og støtteapparatet skal delta.

Samtidig hevder The Athletic, som flere andre seriøse britiske medier, at store deler av Uniteds spillergruppe begynner å miste troen på at Solskjær er rett mann for jobben.

Solskjær skal ha sett Liverpool-kampen i reprise på mandag, da spillerne fikk en fridag, og skal nå være klar til å lade opp til den viktige ligakampen mot Spurs.

BBC-journalist Simon Stone har svært gode kilder i Manchester United. Han tror Solskjær foreløpig er et stykke unna å få sparken.

– I flere måneder har klubben støttet Solskjær. Det ville vært en gigantisk u-sving om de endrer mening nå. Akkurat nå er det ingen indikasjon på at de har endret mening, men de har nettopp tapt 0-5, sier Stone til NRK i Manchester.

Samtidig er det også flere anerkjente aviser som melder om stadig voksende misnøye med den norske treneren innad.

– Bailly utfordret Solskjær

Ifølge The Telegraph skal flere spillere ha havnet i opphetede diskusjoner med Solskjær den siste tiden.

Avisen, som regnes for å være blant de mest seriøse i England, skriver at særlig Eric Bailly tok et oppgjør med kristiansunderen. Også The Mirror har publisert samme info tirsdag.

Bailly skal gjentatte ganger, i kjølvannet av 2-4-tapet mot Leicester 16. oktober, ha spurt Solskjær om hvorfor han spilte med «en stopper som ikke er fysisk klar». I den kampen ble Bailly vraket til fordel for Harry Maguire, som bare hadde én treningsøkt på gress i banken etter å ha vært ute med skade i flere uker.

Bailly

Eric Bailly skal ha ytret misnøye med Solskjær valg.

Foto: Martin Rickett / AFP

Maguire beholdt plassen sin i de neste kampene mot Atalanta og Liverpool, og United har på disse tre kampene fått massiv kritikk for forsvarsspillet og sluppet inn til sammen 12 mål. Til sammenligning har ligaleder Chelsea sluppet inn tre mål de siste tre kampene.

The Telegraph skriver nå at Bailly bare er én av flere spillere som har aktivt utfordret Solskjær på valgene han har tatt. Det skal særlig være misnøye med at Solskjær har fortsatt med å bruke spillere i svak form, og antydninger om favorisering skal være blant hovedelementene i spillermisnøyen, hevder avisen.

– Kan sparkes før helgen

Rapportene kommer i rekken av flere Solskjær-kritiske avisoppslag de siste dagene. Tirsdag skrev anerkjente The Guardian at spillerne i stor grad har mistet troen på at nordmannen er rett manager for United, særlig på grunn av tvil rundt hans taktiske egenskaper.

ESPN rapporterer også det samme som The Guardian mandag ettermiddag. Artikkelen, som er ført i pennen av United-kjenner Mark Ogden, hevder at «selv om stemningen ikke er like giftig som under José Mourinho, har Liverpool-tapet ført til en form for resignasjon internt når det gjelder Solskjærs fremtid som manager».

Manchester Evening News hevder nå at klubben vurderer å sparke Solskjær allerede før møtet med Tottenham på lørdag.

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt det er åpenbart at spillerne har mistet respekten for sin norske sjef.

Nå tror han klubben trenger en ny tilnærming.

– Solskjær har vært åpen om at han har en mye flatere struktur i måten han jobber på, enn en del andre managere, og har fått helt åpenbart stor tillit i spillergruppa på den måten. Han er også en som kan si ifra, men det er overtydelig at hans filosofi når det gjelder ledelse, ikke er det Manchester United trenger akkurat nå, mener Saltvedt.

Antonio Conte blir hyppig nevnt som en mulig erstatter om Solskjær får sparken. Italieneren ledet Chelsea til Premier League-tittelen på første forsøk i 2016/17-sesongen, og han har også hatt stor suksess i Juventus og Inter. CV-en er imponerende.

Saltvedt tror italieneren fort kan være det United har behov for.

– Conte har ikke smilt siden slutten av åttitallet, og er det én ting spillerne har for ham, så er det en form for respekt. Han har disiplin, han er ikke lenge i klubber, han setter tidvis urimelige krav, men akkurat nå er det litt skrikende at det er en sånn type United trenger, sier han.

Serie A - Inter Milan v Cagliari

Antonio Conte blir nevnt som en mulig erstatter for Ole Gunnar Solskjær i Manchester United.

Foto: Daniele Mascolo / Reuters

– Kan ikke rømme fra presset

Solskjær-saken preger omtrent alle aviser og TV-sendinger disse dager. Simon Stone mener nordmannen står i en svært vanskelig og krevende situasjon.

– Det er ikke tvil om at Solskjær er under et enormt press nå. Jeg vet ikke om det presset blir kommunisert internt, men utenifra – fansen, media, mannen i gata – alle har en mening. Han kan ikke rømme fra det presset han er under nå, men nøkkelen er hva menneskene som styrer denne klubben tenker, sier Stone til NRK.

NRK har forsøkt å kontakte Manchester United for en kommentar, men har fått beskjed om at de ikke er tilgjengelige for å stille til intervju.

Nå venter tre knalltøffe kamper for de røde djevlene: Først Tottenham borte i ligaen, så Atalanta borte i Mesterligaen og deretter hjemme mot Manchester City.

Sportsnyheter

Denne hendelsen skapte debatt – nå vurderer FIDE å endre regelen

Det vekket oppsikt da Magnus Carlsen tirsdag rørte en brikke uten å flytte den. Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) erkjenner at den omstridte regelen også har blitt diskutert på bakrommet.

Pique

Barcelona-trenaren etter meisterliga-fadesen: – Eg er sint

Det spanske laget skal ikkje spele sluttspel i Meisterligaen for første gong på 17 år. – Vi må starte heilt frå scratch, seier Xavi Hernanez.

Siste nytt

 • Johnsen sluttar i Eik Tønsberg

  Ronny Johnsen har gitt Eik Tønsberg beskjed om at han ikkje vil halde fram som trenar i klubben. Årsaka er at han ikkje vil halde fram i den nye organieringa som styret har vedteke.

  Det melder klubben sjølv på sine nettsider.

  Johnsen har dei to siste åra leia eit trenarteam på tre personar. Styret vil ha ein modell med færre trenarar.

  Han har også vore sentral i prosessen med samanslåing av Eik Tønsberg og FK Tønsberg. Klubben var to poeng unna opprykk til 2. divisjon i år.

  To profilar har dermed forlate Tønsberg-fotballen i løpet av kort tid. Etter sesongslutt måtte John Arne Riise slutte som trenar i Flint.

  Ronny Johnsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tottenhams kamp likevel utsett

  Det var i dag tidleg full forvirring om Tottenhams serieligakamp mot Rennes. Men omsider stadfesta UEFA at kampen er utsett, skriv The Independent.

  Tottenham har minst åtte spelarar ute med koronasmitte, og sende i går kveld ut melding om at kampen var utsett.

  Men det protesterte Rennes sterkt på, og skulda Tottenham for «manglande fair play.»

  UEFA slo i dag tiidleg fast at kampen likevel skal spelast i kveld.

  – Kampen går som planlagt, skreiv UEFA i ei kort melding torsdag morgon.

  Men etter eit par timar kom kontrabeskjeden: Kampen skal likevel utsetjast.

  Det er uklart når kampen kal spelast. Reglementet krev at alle gruppekampane må vere spela seinast 31. desember. Men Tottenham har ikkje ledige datoar før den tid, på grunn av ligacup og det tette juleprogrammet i ligaen.

  Tottenham må vinne for å vere sikker på avansement, medan Birger Melings Rennes allereie er gruppevinnar.

  Tottenham har stengt treningsarenaen inntil vidare, og har også søkt Premier League om å få utsett kampen mot Brighton søndag.

  Tottenham Stadium
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters
 • Poengstraff for flaskekasting

  Fotballklubben Lyon blir trekt eitt poeng i den franske toppligaen etter at ein supporter kasta ei flaske på Marseille-spelar Dimitri Payet førre månad.

  Hendinga skjedde berre eitt minutt ut i Ligue 1-oppgjeret mellom Lyon og Marseille. Payet skulle ut for å ta eit hjørnespark då ei flaske trefte han i hovudet.

  Han gjekk deretter i bakken før han vart behandla av medisinsk personell. Marseille-spelarane nekta å spele vidare, og kampen vart avbroten.

  Berre dagar seinare vart det stadfesta at kastaren vart dømd til seks månader fengsel på vilkår, i tillegg til at Lyon måtte spele éin kamp for tomme tribunar.

  Onsdag opplyste disiplinærkommisjonen i den franske ligaen at dei trekkjer Lyon eitt poeng.

  Dimitri Payet
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal