NRK Meny
Normal

NFF holder tilbake millionstøtte på grunn av bettingkonflikt

Norges Fotballforbund (NFF) ønsker ikke å behandle Avaldsnes' søknad om pengestøtte før det er avgjort om klubben inngår en avtale med et utenlandsk spillselskap.

Avaldsnes

NEDTUR: Skuffede Avaldsnes-spillere etter tapet i cupfinalen. I dag fikk klubben en ny nedtur.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Klubben ser spesielt alvorlig på dette i og med at NFF ikke har kommet opp med et eneste juridisk holdbart argument for at klubben ikke skal inngå en betydningsfull og økonomisk viktig sponsoravtale med Betsson, lyder en uttalelse fra klubben.

Bakgrunnen er at Avaldsnes har søkt på støtte til mesterligaforberedelser, men da klubben i dag tok kontakt for å sjekke status på søknaden, fikk de følgende svar av NFF.

– Vi avventer behandling av søknaden om midler, da klubbens forhold til Betsson ikke er avklart.

NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn bekrefter det hele overfor NRK onsdag kveld.

– Det medfører riktighet. Vi holder tilbake milder, ettersom vi oppleverer Avaldsnes' mulige samarbeid med Betsson som illojalt, forklarer han.

LES OGSÅ: Avaldsnes i strupen på NFF: – Usaklig forskjellsbehandling

Bettingkonflikt

Toppserieklubben spurte tidligere i vår NFF om lov til å inngå en avtale som innebærer at et utenlandsk bettingselskap blir Avaldsnes' offisielle sponsor utenfor Norge. Det har fått forbundet til å steile, og etter flere brev frem og tilbake har de fortsatt ikke blitt enige om klubben faktisk gjør noe ulovlig, dersom de inngår den kontroversielle avtalen.

nils fisketjønn

HOLDER IGJEN PENGER: NFFs Nils Fisketjønn.

Foto: NRK

– At NFF på denne måten velger å forkludre klubbens sportslige forberedelser til spill i mesterligaen, kan bare forstås som et eksempel på at kvinnefotballen ikke tas på alvor av forbundet, mener klubben.

Fisketjønn forteller at det er satt av penger i budsjettet til å støtte klubber som kvalifiserer seg til spill i Europa, og at søknadene til forbundet egentlig bare en som en formalitet å regne.

– Ja, det kan jeg egentlig si. Det er lang tradisjon for at forbundet støtter klubber som skal ut i Europa, fortsetter NFF-toppen.

Likevel holdes pengene som er satt av til Avaldsnes, tilbake.

LES OGSÅ: Landslagskapteinen synes saken er vanskelig

– Mildt sagt forundret

– Det Avaldsnes gjør, bryter med grunnleggende verdier for hele idretten. Derfor gjør vi dette, begrunner Fisketjønn.

Forbundet har gjennom hele denne bettingsagaen henvist til enerettsmodellen – en ordning som gjør at det kun er Norsk Tipping og Rikstoto som kan reklamere for spill her til lands. Det er nettopp hensynet til modellen som gjør at forbundet opplever Avaldsnes' bettingflørt som illojal.

I går hadde Avaldsnes et nytt møte, og utvalget landet på at de omtalte brevene fra NFF ikke er nok til at bettingsamarbeidet skrinlegges. I dag kom reaksjonen fra forbundet.

– Avaldsnes er mildt sagt forundret over at fotballforbundet nekter å behandle søknaden, og dermed skaper stor forvirring, usikkerhet og sportslige forstyrrelser i forberedelsene til en uhyre viktig kvalifiseringsrunde, heter det i en uttalelse fra klubben.

Siste nytt

 • Carlsens tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08