Hopp til innhold

Eriksen sterkt kritisk til Tottenham: – Vi kan ikke fortsette å snakke om skadde spillere

Etter nok en råsterk oppvisning på bortebane, har Ajax skaffet seg et glitrende utgangspunkt for å spille finale i årets mesterliga. Tottenhams danske stjerne, Christian Eriksen, var kraftig irritert over at det ble slik.

X03808

SKUFFET: Tottenhams Christian Eriksen etter kampen mot Ajax.

Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

For Ajax kan takke Donny van de Beek for at de tok et langt steg mot finale. 22-åringen avsluttet et strålende angrep med en iskald avslutning og 1-0-scoring etter bare et kvarter mot Tottenham i den første av to semifinalekamper.

Selv om vertene hevet seg voldsomt etter hvilen var likevel Ajax nærmest mål med et stolpeskudd like før slutt. Men det ble altså bare én scoring i London tirsdag kveld.

Dermed er Ajax – også kalt mirakellaget i årets mesterliga etter å ha slått ut både Real Madrid og Juventus – svært nære å sikre seg finaleplass mot enten Liverpool eller Barcelona.

Saken fortsetter under bildet.

Britain Soccer Champions League

MATCHVINNER: Donny van de Beek (midten) jubler for 1-0-scoring mot Tottenham tirsdag kveld.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

– Har ikke noe å si hvem som spiller

Tottenhams danske stjerne, Christian Eriksen, var svært skuffet etter kampen. Han ble i et intervju med BT Sport, gjengitt av BBC, minnet på at laget mangler flere spillere.

Blant dem målgarantistene Harry Kane på grunn av skade og Heung-min Son på grunn av karantene.

– Vi kan ikke fortsette å snakke om skadde spillere. I en semifinale har det ikke noe å si hvem som spiller. Vi må ta oss sammen. Vi var heldige da de bare traff stolpen på slutten og forhåpentligvis kan vi snu dette i Amsterdam, sier Eriksen.

– Hjalp dem

Dansken er svært kritisk til hvordan laget fremstod i den første omgangen, hvor kampen ble avgjort. Eriksen mener de spilte under pari, ikke i nærheten av deres beste og at de ble «ball-watching», et uttrykk for at man «ser» på at det andre laget spiller fotball istedet for å spille selv.

– Vi fikk dem til å fremstå mye bedre. De er et bra lag, men vi hjalp dem på veien. Det er vår feil. Vi var bedre i andreomgang, sier han.

– Ti prosents sjanse

Nederlenderne har i hvert fall statistikken for avansement på sin side. Ifølge Opta har bare ett av de 17 lagene som tidligere har tapt første hjemmekamp i en mesterliga-semifinale, klart å ta seg til finale.

– Det er kanskje ti prosents sjanse, kanske 15, for at Tottenham tar seg til finalen. Men de kommer til å prøve, gi jernet, og Ajax har noe å forsvare her, vurderer TV 2-ekspert Erik Thorstvedt overfor egen kanal.

Saken fortsetter under bildet.

Britain Soccer Champions League

DET AVGJØRENDE ØYEBLIKKET: Tottenham-spillerne blir statister når van de Beek setter inn 1-0 bak keeper Hugo Lloris.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Vakkert angrep

Etter en stillingskrig i innledningen, startet gjestene fra Nederland å dominere mer og mer. Og etter et kvarter scoret de også det svært viktige bortemålet.

Foranledningen var vakker. Ballen fant først veien til David Neres på venstre kant. Han spilte videre til Lasse Schöne og han videre til Hakim Ziyech. Han vartet så opp med en genial gjennombruddspasning til Donny van de Beek.

Tottenham-forsvaret var utspilt og lysluggen var plutselig helt alene med keeper Hugo Lloris. I den situasjonen var han iskald. Etter både én og to skuddfinter var sisteskansen bortimot utspilt, van de Beek plasserte ballen i det lengste hjørnet og sikret Ajax en drømmestart på kampen.

Nære på dødball

Gjestene produserte to gode muligheter etter det uten uttelling. Også Tottenham hadde sine sjanser. De kom etter dødball.

Først ved Fernando Llorente og på overtid av førsteomgang ved Toby Alderweireld, men begge ganger gikk avslutningene utenfor eller over målet til André Onana. Dermed stod det 1-0 til Ajax til pause.

Saken fortsetter under bildet.

X03808

BETENKT: Tottenham-manager Mauricio Pochettino underveis mot Ajax tirsdag kveld.

Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Bedre etter pause

Manager Mauricio Pochettino var åpenbart ikke fornøyd med det han hadde sett. For det var en helt annen Tottenham-utgave som tok fatt på de siste 45 minuttene.

Intensiteten var en helt annen. Ajax var mer stresset med ballen i laget og Tottenhams forvandling resulterte i to sjanser ved Llorente og Dele Alli før timen var spilt.

Men etter det roet det hele seg litt ned igjen.

Helt til det gjenstod 13 minutter. For på en strålende Ajax-kontring mottok hurtigtoget Neres ballen ute til venstre. Han kunne gjort et vanskelig utgangspunkt enda verre for Tottenham, men så avslutningen gå i stolpen og ut.

Tottenham klarte aldri å skape noen store sjanser etter dette. Dermed får londonerne en svært tøff oppgave i returen onsdag om en drøy uke.

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal