Klopp etter sin første Liverpool-triumf: – Gutta gjorde en vanvittig jobb

Jürgen Klopp brøt finaleforbannelsen og hyllet både fansen og spillerne etter mesterligaseieren mot Tottenham.

Liverpool

RØD JUBEL: Jordan Henderson og resten av Liverpool kunne heve det gjeve troféet etter seieren mot Tottenham.

Foto: Francisco Seco / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Scoringer av Mohammed Salah og Divock Origi sørget for en mektig finaletriumf for Liverpool mot Tottenham i Madrid.

– Det ble en heftig kamp. Vi spilte ikke vår beste kamp, men i dag handlet alt om å vinne og avslutte jobben. Gutta gjorde en vanvittig jobb. Det har vært en lang og intensiv sesong og vi ville vinne for dem, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp i et intervju på Viasat 4, og peker på Liverpool-fansen som kokte av glede i svingen på stadion i Madrid.

Tyskeren kunne også endelig juble for en finaleseier etter å ha tapt seks finaler med Borrussia Dortmund og Liverpool i nasjonale og internasjonale turneringer.

– Dette er galskap. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Det er en spesiell kveld for klubben. Du husker sikkert din finale, og jeg kommer til å huske denne for evig, sier Trent Alexander-Arnold til Viasat-ekspert og Liverpool-legende Jamie Carragher, og viser til Liverpools forrige mesterligatriumf i 2005.

– Svak kamp

Etter en underholdningsmessig skuffende kamp kunne Liverpool-spillerne løfte mesterliga-trofeet foran elleville fans, og hymnen «You'll never walk alone» runget over stadion.

Finalen går langt ifra inn i historien som en av de beste, men det manglet likevel ikke på intensitet og temperatur i oppgjøret.

Lenge så det ut til at den kontroversielle straffescoringen etter to minutter skulle bli kampens avgjørende mål.

Men tre minutt før slutt sikret Divock Origi seieren for de røde.

– I hånda og brystet

Kampen sjokkåpnet da dommeren blåste på en kontroversiell situasjon etter bare 23 sekunder.

68.000 tilskuere på Wanda Metropolitano i Madrid hadde knapt fått satt seg før Liverpool og Sadio Mané kom seg inn i sekstenmeteren umiddelbart etter avspark.

Innlegget fra senegaleseren traff både brystet og armen til Spurs sin midtbanespiller Moussa Sissoko.

Dommer Damir Skomina brukte ikke lang tid på å bestemme seg og pekte resolutt på merket elleve meter fra mål.

– Skrek på VAR

Tottenham-spillerne protesterte vilt og kraftig mot den slovenske kamplederen. Christian Eriksen og flere andre skrek og ropte at VAR måtte tas i bruk.

Og selv om TV-bildene viste at situasjonen ikke var noen klar hands, unnlot dommeren å benytte seg av fotballens omdiskuterte nyvinning.

Mohamed Salah stod klar ved straffemerket og dundret ballen knallhardt nesten midt i målet.

Keeper Hugo Lloris gikk etter ballen, men fikk aldri hendene opp tidsnok til å redde.

Dermed 1–0 til Liverpool og det var kun gått 2 minutter i Madrid.

– Håpløst

Situasjonen fikk frem frustrasjonen hos tidligere landslagskaptein og Viasat-ekspert Rune Bratseth i TV-studio i pausen.

– Jeg hadde en frykt før kampen at mesterligaen skulle avgjøres på en tvilsom hands inne i straffefeltet, og sånn har det blitt. Det er en håpløs avgjørelse igjen. Han får ballen skutt fra to meters hold mest i brystet og så blir det straffespark. Er dette en forséelse som skal gi straffespark? Svaret er nei, sa Bratseth.

NRKs fotballekspert mener derimot at straffen så grei ut.

– Hands er så omdiskutert, og det er så mye meninger. Men reglene er relativt greie. Det er litt avstand og litt hånd, men jeg synes den er grei ut fra regelverket. Den går litt via magen, og er ikke soleklar, men jeg synes likevel det er straffe, sier Carl-Erik Torp.

Også toppdommer Svein Oddvar Moen mente straffen var klar.

– Helt korrekt. Ballen treffer armen, som er i en unaturlig posisjon, sa Moen til TV 2.

Straffesituasjonen førte også til heftig engasjement på sosiale medier under finalen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Ute av form

Uansett var Tottenham filleristet og mørbanket fra start. 1. omgang ble en kjedelig, langtekkelig og nitrist affære.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino valgte å starte med stjernespissen Harry Kane på topp.

Det var England-spissens første kamp siden 10 april. Da gikk han av banen med en ankelskade i kvartfinaleoppgjøret mot Manchester City.

Kane viste ingenting før pause og var tydelig ute av kampform. Trekket med å velge Harry Winks som sittende midtbanespiller fra start gav heller ikke uttelling.

Nærmest scoring var faktisk Liverpool da superbacken Andy Robertson klemte til fra 17-meter, men Llloris fikk fistet ballen over tverrliggeren.

– Gjorde grep

Klopp

FØRSTE TRIUMF: Jürgen Klopp takker Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter kampen.

Foto: Toby Melville / Reuters

Liverpool gikk til pause med 1-0-ledelse. Pochettinio gjorde grep i pausen og byttet Winks med semifinalehelten Lucas Moura.

Det satte mer fart i Tottenham etter pause. 2. omgang ble en helt annen forestilling. Kane våknet til liv. Heung-min Son ble plutselig mer farlig, og ti minutt før slutt var Moura nær ved å utlikne, men Alisson var lynraskt nede og reddet skuddet.

Like etter var Alisson ute i hjørnet og reddet igjen da Christian Eriksen skrudde et frispark nydelig rundt muren.

Men tre minutt før slutt klarte ikke Tottenham å klarere ballen etter et hjørnespark. Dermed fikk Divock Origi stå alene inne i boksen og avslutte. Kampen var avgjort og manager Jürgen Klopp kunne feire sin første tittel som Liverpool-manager.

– Familien min sitter der borte. De har lidd mer enn jeg har gjort. Dette er for dem. Det er for mine trenere, og for klubbeierne, som har støttet oss hele veien. Jeg er så stolt av denne klubben, sier Klopp i et intervju vist på Viasat.

– Dette er den beste kvelden i våre yrkesliv. Det tok tid, men denne tittelen er viktig for vår utvikling. Nå kan vi gå videre, sier Jürgen Klopp.

Siste nytt

 • Lyon knuste Ronaldos mesterligadrøm

  Cristiano Ronaldos mesterligareise stoppet allerede i åttedelsfinalen. Etter 2-2 mellom Juventus og Lyon over to kamper, gikk det franske laget ti kvartfinale på bortemålsregelen. For Lyon er dette ett steg vekk fra økonomisk krise.

  Memphis Depay scoret returoppgjørets første mål etter bare 12 minutter. Men mot slutten av første omgang fikk Ronaldo blod på tann. Først scoret han like før pause, deretter satte han mål nummer to etter en time.

  Det holdt likevel ikke. Lyon er klare for kvartfinale, mens Juventus' reise stoppet i åttedelsfinalen.

  Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • City sendte ut Real Madrid

  Manchester City er klare for kvartfinale i mesterligaen etter 4-2 sammenlagt mot Real Madrid. City ledet 2-1 før returoppgjøret, men 13 ganger mesterligavinner Real Madrid er likevel ingen lett motstander.

  Men de lyseblå fikk den beste starten. Raheem Sterling satte inn kampens første etter ni minutter, deretter tente Karim Benzema håpet for Real Madrid med en redusering et kvarter før pause.

  Det gikk likevel ikke riktig vei for den spanske klubben. Gabriel Jesus sendte de enda lenger ned i gjørma, med Citys andre scoring for kvelden. Dermed er det ingen mulighet for mesterligatrofe nummer 14 for Real Madrid i år.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Oli Scarff / AP
 • Hovland kan klare cuten

  Viktor Hovland hadde ikke sin beste dag på golfbanen og avsluttet annen runde fredag på ett slag over par. Det kan holde til videre spill i PGA-mesterskapet.

  Etter to birdie, tre bogey og resten par på mesterskapets annen dag, ligger Hovland på -1 etter to dagers spill.

  Det holdt til en delt 37.-plass før resten av golfeliten hadde gjort seg ferdig med sine runder i San Francisco fredag.

  PGA Championship - Round Two
  Foto: Harry How / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal