Søderlund-dobbel tenner mesterliga-håp for RBK: – Han skyter jo hardere enn en hest

Med sine to mål ble Alexander Søderlund Rosenborgs store helt etter 3–1 borte mot Maribor i tredje runde av mesterligakvalifiseringen onsdag kveld.

Alexander Søderlund

DAGENS MANN: Med to nye scoringer er Alexander Søderlund i ferd med å sende Rosenborg inn i et nytt europeisk gruppespill.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er stolt over at vi drar ned til Slovenia, tar tak i kampen og våger å prøve. Vi får resultat for det med tre skåringer og et godt resultat, sier trener Eirik Horneland til NRK.

Den elendige sesongstarten er nå historie. For etter denne seieren gjenstår det bare tre kamper før trønderne kan nå gruppespill i mesterligaen for første gang siden 2007. Det er mye takket være Alexander Søderlund i storform, som i dag skåret to mål.

– Han skyter jo hardere enn en hest når han først treffer, sier lagkamerat Pål André Helland til NRK om Søderlunds drømmetreff.

Søderlund har dermed scoret i alle de tre kvalifiseringsrundene til mesterligaen, totalt fire mål.

Fotball menn, UEFA Champions League kvalifisering, 3. runde, Maribor - Rosenborg

DRØMMESKÅRING: Lagkameratene var full av lovord om Alexander Søderlunds fantastiske frispark.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Mannen som innledningsvis i sesongen ble et av symbolene på Rosenborgs problemer, er dermed i ferd med å bli en av de store heltene på veien mot det som kan bli RBKs 12. gruppespill i mesterligaen.

– Det går litt opp og ned, men når jeg har nok krefter så fungerer det ok. Det er godt å kunne hjelpe laget, i motsetning til hvordan det var tidligere i sesongen, sier målskårer Alexander Søderlund til NRK.

Skadetrøbbel og målfest

Et par timer før kampstart måtte den målfarlige midtbanespilleren Anders Konradsen kaste inn håndkleet med skade. Etter bare 14 minutters spill hinket stopperkjempen Tore Reginiussen av banen med en hamstringskade.

– Det var håpløst å fortsette, så vi får dra hjem og finne ut av hvor langvarig det er, sier Reginiussen til NRK.

Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg.

SKADET: Tore Reginiussen måtte byttes ut etter bare 14 minutter. Han sliter med en hamstringskade.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Tror du at du rekker returkampen?

– Jeg snakket litt med fysioen og vi håper og tror at det kan være en god mulighet for det. Vi får se litt an hvordan det utvikler seg de neste dagene, sier RBK-kapteinen.

Men trønderne spilte med selvtillit etter seieren mot BATE Borisov i forrige runde, og hadde god kontroll i en førsteomgang der ingen av lagene hadde avslutninger på mål i Maribor.

Fem minutter etter hvilen kom imidlertid Rosenborgs første treff på målet. Da klinte Alexander Søderlund til på et frispark fra rundt 25 meter. Prosjektilet sneiet fingertuppene til Maribor-keeper Kenan Piric før det føk opp i krysset. 1–0.

– Det var galskap. Det første målet er helt utrolig, sier Samuel Adegbenro, som strålte på venstrekanten.

– Sånne ting bare skjer av og til, og heldigvis var det i dag, sier Søderlund om målet.

Etter 63 minutter var Søderlund frampå igjen. Denne gangen raget han høyest på bakerste stolpe og stanget inn 2–0 etter et innlegg fra Gjermund Åsen.

Fotball menn, UEFA Champions League kvalifisering, 3. runde, Maribor - Rosenborg

SØDERLUND-DOBBEL: Her stanger Alexander Søderlund inn 2–0 for Rosenborg. Hans andre i kampen.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Etter 70 minutters spill fikk hjemmelaget uttelling, da Marcus Tavares reduserte til 2–1 med et lurt skudd helt nede i André Hansens venstre hjørne.

RBK våknet umiddelbart, for bare minuttet senere skjøt kaptein Mike Jensen inn 3–1.

Laster Twitter-innhold

Perfekt utgangspunkt

Rosenborg har dermed skaffet seg et fantastisk utgangspunkt før returkampen på Lerkendal tirsdag i neste uke.

– Et godt utgangspunkt, men det er langt fra avgjort. Vi fikk ikke sett det så mye i dag, men Maribor kan være et livsfarlig lag hvis vi slipper de til, sier Eirik Horneland.

Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Rosenborg

UNDERVURDERER IKKE: Rosenborg-trener, Eirik Horneland, mener det er et godt utgangspunkt, men at Maribor kan bli farlige på Lerkendal.

Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Hvis trønderne slår Maribor over to kamper, møter de vinneren av duellen mellom Dynamo Zagreb og Ferencváros siste hinder på veien mot gruppespillet i mesterligaen.

– Det blir tøft, men hvis vi får 20.000 gale trøndere bak oss, så skal vi gi det vi kan for å klare å komme oss videre, forteller Horneland.

Skulle Rosenborg tape returkampen, går de til omspill om en plass i europaligaen.

Sportsnyheter

APTOPIX Germany Soccer Bundesliga

Haaland fortsetter å briljere foran mål: – Det er så høy klasse

Erling Braut Haaland fant nettmaskene to ganger da Borussia Dortmund slo Union Berlin 4-2 i den tyske serien søndag. Et drømmemål og en scoring med hodet får ekspertene til å hente frem superlativene.

Siste nytt

 • Brann fortsatt på nedrykksplass

  Niklas Vesterlund og Tromsø vartet opp med et virkelig praktmål i 1-1-kampen mot Brann søndag. Niklas Vesterlund tok initiativ til veggspill, først en rask en-to med Eric Kitolano, så med Runar Espejord, før han curlet ballen rundt Lennart Grill i Brann-buret.

  Gjestene kom imidlertid tilbake.

  Med 20 minutter igjen kom Brann til en kjempemulighet, men ballen strøk stolpen. På det påfølgende hjørnesparket kom utligningen. Japhet Sery Larsen fikk etter litt om og men plass til å avslutte og svarte med å hamre ballen i nettaket.

  Mot slutten av kampen ble Fredrik Pallesen Knudsen utvist for bortelaget etter to gule kort.

  Brann ligger fortsatt på nedrykksplass etter oppgjøret med to poeng opp til Tromsø på trygg grunn.

  Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Brann
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Glimt til topps

  Viking hadde ledelsen inn til pause, men klarte ikke å stå imot da Glimt skrudde opp tempo i 2. omgang

  Veton Berisha sendte vertene i føringen etter seks minutters spill. Den beholdt de til det 67. minutt.

  Da pirket Glimt-stopper Brede Moe inn utligningen. Med et lekkert brassespark snudde Amahl Pellegrino kampen. Erik Botheim la på til 3-1 i overtiden.

  Seieren sender Glimt til topps av eliteserien. Den regjerende seriemesteren har 38 poeng, ett mer enn Molde, med tolv kamper igjen av sesongen.

  Eliteserien i fotball 2021: Viking - Bodø Glimt
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kristoff inn til 3.-plass

  Alexander Kristoff fikk ingen optimal spurt, men endte på 3.-plass i det tyske endagsrittet Eschborn-Frankfurt. Jasper Philipsen vant rittet.

  Rittet ble som ofte før avgjort med spurt i Frankfurts gater. Her lå stavangermannen lenge an til å kunne ta sin femte seier i rittet, men uten en optimal spurt ble det med 3.-plass bak Philipsen og John Degenkolb. (NTB)

  Pressetreff med eliterytterne under sykkel-VM landevei i Yorkshire 2019
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal