Her er Northug tilbake i ski-sirkuset

MERÅKER/OSLO (NRK): Petter Northug jr. er på plass i Meråker for å hjelpe Even Northug til NM-suksess. I kjent stil benyttet han muligheten til å gi et stikk til yngstebroren.

Northug

TESTER SKI: Her tester Petter Northug jr. ski sammen med sin yngre bror, Even Northug.

Foto: Benjamin Bakken / NRK

– Helt forferdelig, svarte Petter Northug på spørsmål om brorens ankermannevner.

Yngstebror Even Northug skal muligens gå ankeretappen for Strindheim på søndag. Det er etappen som Petter Northug gjorde seg uerstattelig på i sin tid.

– Han holder seg vel greit i form, litt mer mosjonist nå. Han trener mer når han føler for det. Jeg ser nå han er i Ranheimshallen og løper, så helt ille kan det ikke være, sier Even Northug, som selv fortsatt er aktiv i skisporet.

Hjelper broren med skitesting

I ettermiddag dukket Petter Northug jr. opp i skisporet på Meråker. Dette er hans første møte med offentligheten siden han rett før jul annonserte at han legger opp som skiløper.

Men denne gangen skal han ikke selv gå i NM. Northug tester ski for yngstebroren før blant annet NM-stafetten og sprinten.

– Jeg har jo så klart kontroll selv, men det er alltid bra å ha med en av et sånt kaliber på en skitest. Jeg har fått mye ski fra han, og da har han litt mer kjennskap til den skiparken i forhold til å få vekslet den inn mot mine ski, sier yngstebror Northug.

Pappa John Northug synes det er svært gledelig å se den pensjonerte skiløperen hjelpe yngstemann i familien.

– Det er trivelig det, at han er med å hjelper Even litt, og er med i støtteapparatet. Hvis Even ber om støtte, så stiller han opp, det vet jeg, sier faren.

Verdenscup langrenn sprint i Drammen.

NM-KLAR: Even Northug skal etter planen stille i sprinten på torsdag og stafetten på søndag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fikk hele Northugs skipark

Etter at Petter Northug valgte å gi seg er foreløpig gullgrossistens skipark i brorens hender. Men foreløpig har skiparene stått ubrukt.

– Jeg vurderer å sende de tilbake, for jeg har bare gått på mine fortsatt.

De har ikke holdt mål?

– De er bra, men det sier jo at skiparken min har holdt mål, da jeg fortsatt har gått på mine. Det er skiene man er kjent med, det er som regel lett å velge det. Hvis det er sånn 50-50, så vet du mer om dine egne, men jeg regner med å bli bedre kjent med dem etter hvert, og jeg regner med at det blir noen skirenn på dem, sier 23-åringen.

Siste nytt

 • Ronaldo passerte Messi

  Cristiano Ronaldo topper Forbes' ranking over verdens best betalte fotballspillere. Han jekket stjernerivalen Lionel Messi ned fra førsteplassen.

  Det amerikanske finansmagasinet Forbes lager hvert år en topp-ti-liste over fotballens mest gasjerte spillere.

  Ifølge Forbes tjener Ronaldo 125 millioner dollar (1,08 milliarder kroner) i året etter skiftet fra Juventus til Manchester United. Han inntar tetposisjonen selv om han gikk med på et markant lønnskutt før England-comebacket. 44 prosent av summen utgjør andre inntekter enn spillerlønn.

  Messi er oppført med høyere lønn, men har mindre sponsorutbetalinger enn Ronaldo. Totalt mener Forbes at han nå har en årsinntekt på 110 millioner dollar (953 millioner kroner).

  Argentineren ville fortsatt toppet rangeringen om han kunne spilt videre i Barcelona og håvet inn like mye som før. I august ble han Paris Saint-Germain-spiller for de neste to sesongene.

  Neymar er verdens tredje best betalte fotballspiller.

  World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Republic of Ireland
  Foto: Pedro Nunes / Reuters
 • Sender kontrollører til OL

  Antidoping Norge opplyser at de vil sende kontrollører til OL i Beijing og Paralympics etter at kvaliteten på kontrollarbeidet er blitt bedre. Det sier leder for Antidoping Norge, Anders Solheim.

  – Vi har latt være å sende kontrollører fordi vi opplevde at kvaliteten på kontrollene ikke var god nok i 2014 i Sotsji og i 2016 i Rio de Janeiro, sier Solheim.

  Han opplyser at ITA (International Testing Agency) har innført en egen sertifiseringsordning for internasjonale kontrollører og at de har tatt over det overordnede ansvaret for testingen under OL.

  Håpet er at dette skal heve kvaliteten på kontrollarbeidet.

  Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge informerer om Therese Johaug-saken på en pressekonferanse torsdag.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Sørensen skal hylles i minneritt

  Chris Anker Sørensen får kommende helg sitt eget minneritt når hans barndomsklubb Hammel arrangerer «Chris Anker-ruten», melder NTB.

  Sørensen mistet livet i en trafikkulykke i Belgia lørdag. Hammel Cykle Klub arrangerer en tur gjennom hjembyen til den tidligere toppsyklisten.

  – Chris har vært synonymt med Hammel Cykle Klub. Når man sier at man er derfra, sier alle: «Er det ikke der «Oksen fra Hammel» er fra?", sier klubbens formann Lars Toft Pedersen.

  Han opplyser at interessen for å delta har vært stor. Lørdag klokken 10 starter rittet.

  Sørensen var i Belgia på jobb for dansk TV2 for å dekke VM i landeveissykling. Lørdagens ulykke skjedde da han syklet en treningstur. Han ble påkjørt av en varebil idet han skulle over veien i et kryss.

  Chris Anker Sørensen
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal