Hopp til innhold

Her er Northug tilbake i ski-sirkuset

MERÅKER/OSLO (NRK): Petter Northug jr. er på plass i Meråker for å hjelpe Even Northug til NM-suksess. I kjent stil benyttet han muligheten til å gi et stikk til yngstebroren.

Northug

TESTER SKI: Her tester Petter Northug jr. ski sammen med sin yngre bror, Even Northug.

Foto: Benjamin Bakken / NRK

– Helt forferdelig, svarte Petter Northug på spørsmål om brorens ankermannevner.

Yngstebror Even Northug skal muligens gå ankeretappen for Strindheim på søndag. Det er etappen som Petter Northug gjorde seg uerstattelig på i sin tid.

– Han holder seg vel greit i form, litt mer mosjonist nå. Han trener mer når han føler for det. Jeg ser nå han er i Ranheimshallen og løper, så helt ille kan det ikke være, sier Even Northug, som selv fortsatt er aktiv i skisporet.

Hjelper broren med skitesting

I ettermiddag dukket Petter Northug jr. opp i skisporet på Meråker. Dette er hans første møte med offentligheten siden han rett før jul annonserte at han legger opp som skiløper.

Men denne gangen skal han ikke selv gå i NM. Northug tester ski for yngstebroren før blant annet NM-stafetten og sprinten.

– Jeg har jo så klart kontroll selv, men det er alltid bra å ha med en av et sånt kaliber på en skitest. Jeg har fått mye ski fra han, og da har han litt mer kjennskap til den skiparken i forhold til å få vekslet den inn mot mine ski, sier yngstebror Northug.

Pappa John Northug synes det er svært gledelig å se den pensjonerte skiløperen hjelpe yngstemann i familien.

– Det er trivelig det, at han er med å hjelper Even litt, og er med i støtteapparatet. Hvis Even ber om støtte, så stiller han opp, det vet jeg, sier faren.

Verdenscup langrenn sprint i Drammen.

NM-KLAR: Even Northug skal etter planen stille i sprinten på torsdag og stafetten på søndag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fikk hele Northugs skipark

Etter at Petter Northug valgte å gi seg er foreløpig gullgrossistens skipark i brorens hender. Men foreløpig har skiparene stått ubrukt.

– Jeg vurderer å sende de tilbake, for jeg har bare gått på mine fortsatt.

De har ikke holdt mål?

– De er bra, men det sier jo at skiparken min har holdt mål, da jeg fortsatt har gått på mine. Det er skiene man er kjent med, det er som regel lett å velge det. Hvis det er sånn 50-50, så vet du mer om dine egne, men jeg regner med å bli bedre kjent med dem etter hvert, og jeg regner med at det blir noen skirenn på dem, sier 23-åringen.

Siste nytt

 • Kryptisk Zlatan-melding

  Eit instagraminnlegg med Zlatan Ibrahimovic (41) og Silvio Berlusconi (86) har sett i gang rykte om kvar den svenske målmaskinens skal spele i framtida.

  – Historia kan ikkje viskast ut ... og framtida er ikkje skriven, skriv Ibrahimovic på Instagram.

  – Kva gjer Ibra med meg? Framhald følgjer, skriv den tidlegare italienske statsministeren.

  Det er ikkje kome noko stadfesting av kva dei har på gang saman, men svenske Aftonbladet spekulerer i om det kan ha noko med kvar måltjuven skal spele i framtida.

  Berlusconi er nemleg eigar av den nyopprykka Serie A-klubben Monza. Italienaren har tidlegare vore statsminister i Italia i tre periodar (april til desember 1994, 2001–2006 og 2008-2011). Han eigde også AC Milan mellom 1986 og 2017.

  Ibrahimovic er framleis Milan-spelar, og trenar seg for tida opp etter ein kneoperasjon i sommar.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Minnesota-tap utan Zuccarello

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild gjekk på det første tapet i sesongoppkøyringa heime mot St. Louis Blues i ein treningskamp i NHL. Gjestene vann 4–2.

  Det var Wilds tredje treningskamp for sesongen. Zuccarello var for andre kamp på rad ikkje på isen for Minnesota-laget.

  Wild vann begge sine to første treningskampar denne sesongen. Den første mot Dallas Stars enda 5–2 til Wild, der Zuccarello noterte seg med ei scoring.

  Nordmannen var ikkje i Wild-troppen i kampen mot Chicago Blackhawks, som enda 3–0 til Zuccarellos lagkameratar.

  Wild spelar sin neste treningskamp mot Blackhawks natt til fredag. Seinare i oppkøyringa møter dei Stars igjen, før dei sesongopnar i NHL mot Zuccarellos gamleklubb, New York Rangers, 13. oktober.

  Mats Zuccarello
  Foto: Tony Gutierrez / AP
 • Nusa delaktig i overraskende seier

  Belgiske Brugge tok sesongens tredje seier i mesterligaen da spanske Atlético Madrid ble slått 2-0 i gruppe B.

  Antonio Nusa startet på benken for de belgiske mestrerne, men kom inn for målscorer Ferran Jutglas fire minutter før slutt. Det var snakk om at 17-åringen skulle være med fra start ettersom lagets danske spiss Andreas Skov Olsen har slitt med en matforgiftning de siste dagene, men slik ble det ikke.

  I stedet var det canadiske Tajon Buchanan som fikk sjansen på topp sammen med Ferran Jutgla og Kamal Sowah.

  Nordmannen ble den nest yngste målscoreren i mesterligaen da han scoret i 4-0-kampen mot Porto sist. Brugge har vunnet sine tre første kamper i mesterligaen og har seks poeng sluke på tabelltopp.

  Portugal Soccer Champions League
  Foto: Luis Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste