NRK Meny
Normal

Her blir Northug åttende(!) norske i fallrekka

Det var ikke bare pallen Norge dominerte under en hektisk sportslørdag. Også snøspising ble et faktum for en rekke av våre idrettshelter.

Dette er en samling av alle de norske fallene fra dagens vinteridretter.

RASKT: Petter Northug falt allerede sekundet etter startskuddet gikk. Dermed ble han Norges åttende til å spise snø lørdag. Se alle klippene her!

– Så faller Northug i starten, og da er det over, utbrøt Jann Post da Petter Northug falt allerede sekundet etter startskuddet.

For Northug satte trolig ny verdensrekord i raskest fall etter startskudd da han understreket det som i norske øyne kan bli sett på som rene fall-parodien. Til tross for seier til både Marit Bjørgen og Eirik Brandsdal, er det alle åtte (!) fallene som sitter friskt i minne.

Først ut var Heidi Weng, som allerede syv sekunder ut i kvinnenes andre kvartfinaleheat hektet skien i Sveriges Jennie Öberg. Dermed røk resten av sprinten for stafettvinneren i Falun.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

TAPTE: Heidi Weng tapte mye tid da hun falt, og røk ut etter kvartfinalen.

Fall i tre heat på rad

Like etter fulgte Martin Johnsrud Sundby opp, som på beklagelig vis ble offer for finske Ristomatti Hakolas fall. Dermed var også sprinten over for sykdomsplagede Johnsrud Sundby. Årsaken var Finn-Hågen Krogh, som ble disket.

Kun kort tid etter ville ikke Ola Vigen Hattestad være dårligere, som også ble dratt med i et fall. I samme fall slapp også Petter Northug billig unna.

Deretter var det Sondre Turvoll Fossli sin tur. I tredje heat på rad ble han nødt til å spise snø, og skuffende konstaterte at sprintfinalen forsvant hen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

FALT: Her faller Jarl Magnus Riiber og startet ballet for de andre norske utøverne.

Startet allerede før langrennssprinten

Det var kombinerttalentet Jarl Magnus Riiber (17) som åpnet ballet for de norske fallene. Like før oppløpet i Lahti kolliderte han med tyske Johannes Rydzek. Som om ikke det var nok ble han kjeftet ned av verdensmesteren fra Falun, i tillegg til at han mistet den ene skien sin – og mistet pallplasseringen.

Deretter var det litt mer rutinerte Emil Hegle Svendsen (29) sin tur frem i fall-rampelyset. Selv med 11 verdensmesterskapsgull kan man gjøre juniorfeil. Det skjedde med nettopp Hegle Svendsen, som selv kaller fallet sitt for «en parodi».

Aleksander Aamodt Kildes fall i Kvitfjell var derimot ingen spøk, og det som tilsynelatende var et dramatisk fall har nå endt i usikkerhet.

Alpinisten kom seg raskt opp på sine egne ben, men ble senere sendt til undersøkelser på sykehuset på Hamar.

Aleksander Aamodt Kilde var uheldig og falt på Kvitfjell.

DRAMATISK: Aleksander Aamodt Kilde hadde dagens mest dramatiske fall. Det endte likevel godt for alpinsten.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint Super-G kvinner
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging