Her blir Northug åttende(!) norske i fallrekka

Det var ikke bare pallen Norge dominerte under en hektisk sportslørdag. Også snøspising ble et faktum for en rekke av våre idrettshelter.

Dette er en samling av alle de norske fallene fra dagens vinteridretter.

RASKT: Petter Northug falt allerede sekundet etter startskuddet gikk. Dermed ble han Norges åttende til å spise snø lørdag. Se alle klippene her!

– Så faller Northug i starten, og da er det over, utbrøt Jann Post da Petter Northug falt allerede sekundet etter startskuddet.

For Northug satte trolig ny verdensrekord i raskest fall etter startskudd da han understreket det som i norske øyne kan bli sett på som rene fall-parodien. Til tross for seier til både Marit Bjørgen og Eirik Brandsdal, er det alle åtte (!) fallene som sitter friskt i minne.

Først ut var Heidi Weng, som allerede syv sekunder ut i kvinnenes andre kvartfinaleheat hektet skien i Sveriges Jennie Öberg. Dermed røk resten av sprinten for stafettvinneren i Falun.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

TAPTE: Heidi Weng tapte mye tid da hun falt, og røk ut etter kvartfinalen.

Fall i tre heat på rad

Like etter fulgte Martin Johnsrud Sundby opp, som på beklagelig vis ble offer for finske Ristomatti Hakolas fall. Dermed var også sprinten over for sykdomsplagede Johnsrud Sundby. Årsaken var Finn-Hågen Krogh, som ble disket.

Kun kort tid etter ville ikke Ola Vigen Hattestad være dårligere, som også ble dratt med i et fall. I samme fall slapp også Petter Northug billig unna.

Deretter var det Sondre Turvoll Fossli sin tur. I tredje heat på rad ble han nødt til å spise snø, og skuffende konstaterte at sprintfinalen forsvant hen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

FALT: Her faller Jarl Magnus Riiber og startet ballet for de andre norske utøverne.

Startet allerede før langrennssprinten

Det var kombinerttalentet Jarl Magnus Riiber (17) som åpnet ballet for de norske fallene. Like før oppløpet i Lahti kolliderte han med tyske Johannes Rydzek. Som om ikke det var nok ble han kjeftet ned av verdensmesteren fra Falun, i tillegg til at han mistet den ene skien sin – og mistet pallplasseringen.

Deretter var det litt mer rutinerte Emil Hegle Svendsen (29) sin tur frem i fall-rampelyset. Selv med 11 verdensmesterskapsgull kan man gjøre juniorfeil. Det skjedde med nettopp Hegle Svendsen, som selv kaller fallet sitt for «en parodi».

Aleksander Aamodt Kildes fall i Kvitfjell var derimot ingen spøk, og det som tilsynelatende var et dramatisk fall har nå endt i usikkerhet.

Alpinisten kom seg raskt opp på sine egne ben, men ble senere sendt til undersøkelser på sykehuset på Hamar.

Aleksander Aamodt Kilde var uheldig og falt på Kvitfjell.

DRAMATISK: Aleksander Aamodt Kilde hadde dagens mest dramatiske fall. Det endte likevel godt for alpinsten.

Siste nytt

 • Lagkamerater barket sammen

  Aston Villas Tyrone Mings og Anwar El Ghazi barket sammen i oppgjøret mellom Villa og West Ham. De var oppe og nikket med hverandre, men ble holdt fra hverandre av øvrige lagkamerater og det endte uten at noen av dem ble skadd. Oppgjøret endte 0-0.

  Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • God Dæhli bidro til seier i byderby

  Mats Møller Dæhli hadde en fot med i spillet på begge scoringene da St. Pauli slo Hamburg 2-0 i 2. Bundesliga. Først slo Dæhli slo et innlegg som ble headet i stolpen. Dimitris Diamantakos satte returen i mål. Dæhli var også involvert i 2-0-målet.

  Trening i Reykjavik.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal