Hopp til innhold

Her blir Northug åttende(!) norske i fallrekka

Det var ikke bare pallen Norge dominerte under en hektisk sportslørdag. Også snøspising ble et faktum for en rekke av våre idrettshelter.

Dette er en samling av alle de norske fallene fra dagens vinteridretter.

RASKT: Petter Northug falt allerede sekundet etter startskuddet gikk. Dermed ble han Norges åttende til å spise snø lørdag. Se alle klippene her!

– Så faller Northug i starten, og da er det over, utbrøt Jann Post da Petter Northug falt allerede sekundet etter startskuddet.

For Northug satte trolig ny verdensrekord i raskest fall etter startskudd da han understreket det som i norske øyne kan bli sett på som rene fall-parodien. Til tross for seier til både Marit Bjørgen og Eirik Brandsdal, er det alle åtte (!) fallene som sitter friskt i minne.

Først ut var Heidi Weng, som allerede syv sekunder ut i kvinnenes andre kvartfinaleheat hektet skien i Sveriges Jennie Öberg. Dermed røk resten av sprinten for stafettvinneren i Falun.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

TAPTE: Heidi Weng tapte mye tid da hun falt, og røk ut etter kvartfinalen.

Fall i tre heat på rad

Like etter fulgte Martin Johnsrud Sundby opp, som på beklagelig vis ble offer for finske Ristomatti Hakolas fall. Dermed var også sprinten over for sykdomsplagede Johnsrud Sundby. Årsaken var Finn-Hågen Krogh, som ble disket.

Kun kort tid etter ville ikke Ola Vigen Hattestad være dårligere, som også ble dratt med i et fall. I samme fall slapp også Petter Northug billig unna.

Deretter var det Sondre Turvoll Fossli sin tur. I tredje heat på rad ble han nødt til å spise snø, og skuffende konstaterte at sprintfinalen forsvant hen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

FALT: Her faller Jarl Magnus Riiber og startet ballet for de andre norske utøverne.

Startet allerede før langrennssprinten

Det var kombinerttalentet Jarl Magnus Riiber (17) som åpnet ballet for de norske fallene. Like før oppløpet i Lahti kolliderte han med tyske Johannes Rydzek. Som om ikke det var nok ble han kjeftet ned av verdensmesteren fra Falun, i tillegg til at han mistet den ene skien sin – og mistet pallplasseringen.

Deretter var det litt mer rutinerte Emil Hegle Svendsen (29) sin tur frem i fall-rampelyset. Selv med 11 verdensmesterskapsgull kan man gjøre juniorfeil. Det skjedde med nettopp Hegle Svendsen, som selv kaller fallet sitt for «en parodi».

Aleksander Aamodt Kildes fall i Kvitfjell var derimot ingen spøk, og det som tilsynelatende var et dramatisk fall har nå endt i usikkerhet.

Alpinisten kom seg raskt opp på sine egne ben, men ble senere sendt til undersøkelser på sykehuset på Hamar.

Aleksander Aamodt Kilde var uheldig og falt på Kvitfjell.

DRAMATISK: Aleksander Aamodt Kilde hadde dagens mest dramatiske fall. Det endte likevel godt for alpinsten.

Siste nytt

 • Sønn av tidligere topp-terrengsyklist blir ny nordmann i Jumbo-Visma

  Jonas Kind Høydahl (17) blir den femte nordmannen i sykkelprofflaget Jumbo-Visma. Han er sønn av den tidligere terrengsyklisten Rune Høydahl.

  Rune Høydahl vant i sin tid flere verdenscupseirer og vant også Birkebeinerrittet sju ganger. Han var i åtte sesonger en del av det nederlandske laget Giant.

  Sønnen Jonas skal være en del av Jumbo Vismas utviklingslag, skriver Eurosport. Den nederlandske proffklubben er en av de aller største i sykkelsporten.

  – I starten visste jeg ikke om at de hadde tatt kontakt med pappa engang. Det var først én måned før jeg skulle ned på en samling med laget at jeg fikk vite at Jumbo-Visma var interessert. Det kom litt som en overraskelse, sier Jonas Kind Høydahl til Discovery.

  Også Jonas Kind Høøydahl har hovedsakelig bakgrunn som terrengsyklist, men fra den kommende sesongen blir det landeveien som teller.

  Tobias Foss, Johannes Staune-Mittet, Per Strand Hagenes og Jørgen Nordhagen er også en av satsingen til Jumbo-Visma.

  Syklist Rune Høydahl i Team Etto Høydah
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • NM i super-G er avlyst

  Krevende snøforhold gjorde at juryen i NM i alpint så seg tvunget til å avlyse fredagens super-G-renn i Trysil.

  Dermed ble NM-rennene avlyst for tredje dag på rad. Det var heller ikke mulig å gjennomføre utforrennene verken onsdag eller torsdag.

  Begge kjønn skulle ha kjørt renn, men slik blir det ikke.

  Onsdag var det i hovedsak tåken som ødela. Både torsdag og fredag var det mildvær kombinert med nysnø som gjorde at rennene ikke kunne arrangeres.

  Etter planen går lørdagens storslalåm og søndagens slalåm som planlagt. Det er meldt minusgrader til helgen, noe som øker sjansene for at rennene går som planlagt. Begge rennene skal sendes på NRK.

  FIS World Cup utfor kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Messi scoret sitt mål nummer 800

  Lionel Messi og resten av det argentinske landslaget var for første gang tilbake i hjemlandet for å spille fotballkamp igjen etter VM-triumfen i fjor.

  Mer enn 1,5 millioner mennesker hadde forsøkt å få billett til kampen.

  Panama var motstander, og det ble en historisk aften for Messi. Etter 78 minutter skjøt han et frispark så nære krysset som mulig, men ballen traff metallet. På returen dukket Thiago Almada opp og satte inn 1-0.

  Kun to minutter senere lyktes det skikkelig for Messi. Igjen var det på frispark, men denne gangen gikk den i en vakker bue over muren og inn i nettet.

  – Jeg har alltid drømt om dette øyeblikket, å få feire sammen med dere i mitt eget hjemland. Det er det beste som finnes, sa Messi.

  Det var Messis mål nummer 800 i karrieren.

  Det argentinske laget ble hyllet med fyrverkeri og allsang på tribunen før kampen, og spillerne stod ute på matta med tårer i øynene.

  – Jeg er evig takknemlig for denne spillegruppen. Fotballen er deres, den tilhører alle dem som bar trøyen i VM, sa landslagstreneren Lionel Scaloni.

  APTOPIX Argentina Panama Soccer
  Foto: Gustavo Garello / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste