Henrik Ingebrigtsen utenfor pallen i Belgia - Filip Ingebrigtsen trakk seg

Mens Henrik Ingebrigtsen løp sitt andre løp for sesongen under et stevne i Belgia, valgte Filip Ingebrigtsen å trekke seg like før start.

Henrik Ingebrigtsen

LØP I BELGIA: Henrik Ingebrigtsen stilte til start på 1500 meter i stevnet Oordegem.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

De to brødrene skulle etter planen løpe en 800- og en 1500 meter hver under stevnet Oordegem i Belgia, men bare Henrik Ingebrigtsen stilte opp.

Han sesongåpnet med seier på 3000 meter i Bergen tidligere denne uken, og har slitt med en hofteskade, men kom seg i mål i det fjerde heatet (det beste) på 1500-meteren med tiden 3.40,23.

Det var den sjette beste tiden i det som ble sett på som det sterkeste heatet. Marius Probst fra Tyskland vant med 3.38,98.

28-åringen har hevdet seg best på lengre distanser de siste sesongen, og hans beste tid i fjor på 1500 meter var 3.35,61.

Stod over

800-meteren gikk derimot uten Filip Ingebrigtsen.

Til NTB bekrefter far og trener Gjert Ingebrigtsen at det ikke er snakk om verken skade eller sykdom, kun et ønske om å være bedre forberedt til kommende konkurranser.

– Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier han.

Filip Ingebrigtsen

SESONGSTART: Filip Ingebrigtsen ble slått på 1500 meter i sesongåpningen i Bergen tidligere denne uken.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Filip Ingebrigtsen ble slått av tsjekkeren Filip Sasniek på 1500 meter under Trond Mohn-lekene i Bergen onsdag. Lillebror Jakob Ingebrigtsen må utsette sesongstarten på grunn av sykdom, og løper derfor heller ikke i Belgia.

Flere andre nordmenn deltar derimot på stevnet. Blant annet løp Luca Thompson 800 meter på tiden 1:49.99, en personlig rekord med over halvannet sekund. Ferdinand Kvan Edman stilte i samme heat som Ingebrigtsen på 1500 meter. Han fikk tiden 3.42,02.

Alle de tre brødrene Ingebrigtsen er påmeldt til 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Stockholm kommende uke.

Siste nytt

 • Lagkamerater barket sammen

  Aston Villas Tyrone Mings og Anwar El Ghazi barket sammen i oppgjøret mellom Villa og West Ham. De var oppe og nikket med hverandre, men ble holdt fra hverandre av øvrige lagkamerater og det endte uten at noen av dem ble skadd. Oppgjøret endte 0-0.

  Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • God Dæhli bidro til seier i byderby

  Mats Møller Dæhli hadde en fot med i spillet på begge scoringene da St. Pauli slo Hamburg 2-0 i 2. Bundesliga. Først slo Dæhli slo et innlegg som ble headet i stolpen. Dimitris Diamantakos satte returen i mål. Dæhli var også involvert i 2-0-målet.

  Trening i Reykjavik.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal