Henrik Ingebrigtsen utenfor pallen i Belgia - Filip Ingebrigtsen trakk seg

Mens Henrik Ingebrigtsen løp sitt andre løp for sesongen under et stevne i Belgia, valgte Filip Ingebrigtsen å trekke seg like før start.

Henrik Ingebrigtsen

LØP I BELGIA: Henrik Ingebrigtsen stilte til start på 1500 meter i stevnet Oordegem.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

De to brødrene skulle etter planen løpe en 800- og en 1500 meter hver under stevnet Oordegem i Belgia, men bare Henrik Ingebrigtsen stilte opp.

Han sesongåpnet med seier på 3000 meter i Bergen tidligere denne uken, og har slitt med en hofteskade, men kom seg i mål i det fjerde heatet (det beste) på 1500-meteren med tiden 3.40,23.

Det var den sjette beste tiden i det som ble sett på som det sterkeste heatet. Marius Probst fra Tyskland vant med 3.38,98.

28-åringen har hevdet seg best på lengre distanser de siste sesongen, og hans beste tid i fjor på 1500 meter var 3.35,61.

Stod over

800-meteren gikk derimot uten Filip Ingebrigtsen.

Til NTB bekrefter far og trener Gjert Ingebrigtsen at det ikke er snakk om verken skade eller sykdom, kun et ønske om å være bedre forberedt til kommende konkurranser.

– Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier han.

Filip Ingebrigtsen

SESONGSTART: Filip Ingebrigtsen ble slått på 1500 meter i sesongåpningen i Bergen tidligere denne uken.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Filip Ingebrigtsen ble slått av tsjekkeren Filip Sasniek på 1500 meter under Trond Mohn-lekene i Bergen onsdag. Lillebror Jakob Ingebrigtsen må utsette sesongstarten på grunn av sykdom, og løper derfor heller ikke i Belgia.

Flere andre nordmenn deltar derimot på stevnet. Blant annet løp Luca Thompson 800 meter på tiden 1:49.99, en personlig rekord med over halvannet sekund. Ferdinand Kvan Edman stilte i samme heat som Ingebrigtsen på 1500 meter. Han fikk tiden 3.42,02.

Alle de tre brødrene Ingebrigtsen er påmeldt til 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Stockholm kommende uke.

Siste nytt

 • Wan-Bissaka klar for United

  Aaron Wan-Bissaka skal være klar for Manchester United, det melder BBC. 21-åringen kommer fra Crystal-Palace og vil angivelig gjennomføre den obligatoriske medisinske testen i løpet av kort tid. United må ut med omtrent 540 millioner kroner for å sikre seg tjenestene til høyrebacken.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Tottenham Hotspur
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Samba tilbake i Monaco

  Verdens beste på 400 meter hekk, Abderrahman Samba fra Qatar, måtte droppe både Bislett Games og kommende helgs Diamond League-stevne i Stanford på grunn av en betennelse i hofta. Nå er det imidlertid klart at han er tilbake i konkurranse i Monaco 12. juli. Agent Daniel Wessfeldt opplyser til NRK at Samba der løper 400 meter flatt.

  X01793
  Foto: ALY SONG / Reuters
 • Hjelmeset gir seg som idrettssjef

  Odd-Bjørn Hjelmeset er ferdig i jobben som idretts- og markedssjef i Norges Skiskytterforbund, melder VG. Generalsekretær Anne Rustberggard Varden bekrefter overfor avisen at stillingen forsvinner fra 1. oktober. I den forbindelse har man kommet til enighet med den tidligere langrennsstjernen om en sluttavtale.

  Odd-Bjørn Hjelmeset
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal