Jakob Ingebrigtsen er syk – sesongstarten utsatt på ubestemt tid

En forkjølet Jakob Ingebrigtsen (18) får ikke stille til start i Trond Mohn Games som planlagt.

Jakob Ingebrigtsen vant EM-gull

SYK: Jakob Ingebrigtsen blir ikke frisk til den planlagte sesongåpningen.

Foto: Soeren Stache/dpa / NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen har fått påvist et forkjølelsesvirus, og stiller ikke til start i onsdagens Trond Mohn Games i Bergen. Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

– Han våknet lørdag med vondt i halsen, og i dag har han fått bekreftet at det er et virus, sier Gjert Ingebrigtsen i en kommentar.

Ifølge far Gjert vil det bety at sesongstarten for Jakob er utsatt på ubestemt tid.

Treningsleiren gikk som planlagt

18-åringen skulle sesongdebutere i stevnet i Bergen, sammen med noen av de største friidrettsprofilene i Norge. Blant dem brødrene Henrik og Filip Ingebrigtsen. Slik blir det altså ikke.

Da familien Ingebrigtsen kom hjem fra treningsleir i amerikanske Flagstaff for en uke siden, sa Gjert til NTB at sønnene var «akkurat der han ville ha dem før sesongstarten».

– Jeg får litt frysninger nedover ryggen om dagen. Det ser bra ut. Treningsleiren i USA gikk nøyaktig som planlagt. Der var det to økter hver dag, sa han da.

VM det store målet

Trond Mohn Games arrangeres for andre gang og har blitt det nest største friidrettsstevnet i Norge. Stevnet foregår på Fana stadion.

Det store målet denne sesongen er VM i Doha i månedsskiftet september/oktober.

Planen er at Jakob Ingebrigtsen skal delta på et mindre stevne i Belgia 25. mai, men det er ikke kjent om han blir klar til det.

Neste konkurransemulighet for 18-åringen er Diamond League-stevnet i Stockholm 30. mai, før turen går til Roma 6. juni. Uken etter er det Bislett Games i Oslo.

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal