Jakob Ingebrigtsen er syk – sesongstarten utsatt på ubestemt tid

En forkjølet Jakob Ingebrigtsen (18) får ikke stille til start i Trond Mohn Games som planlagt.

Jakob Ingebrigtsen vant EM-gull

SYK: Jakob Ingebrigtsen blir ikke frisk til den planlagte sesongåpningen.

Foto: Soeren Stache/dpa / NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen har fått påvist et forkjølelsesvirus, og stiller ikke til start i onsdagens Trond Mohn Games i Bergen. Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

– Han våknet lørdag med vondt i halsen, og i dag har han fått bekreftet at det er et virus, sier Gjert Ingebrigtsen i en kommentar.

Ifølge far Gjert vil det bety at sesongstarten for Jakob er utsatt på ubestemt tid.

Treningsleiren gikk som planlagt

18-åringen skulle sesongdebutere i stevnet i Bergen, sammen med noen av de største friidrettsprofilene i Norge. Blant dem brødrene Henrik og Filip Ingebrigtsen. Slik blir det altså ikke.

Da familien Ingebrigtsen kom hjem fra treningsleir i amerikanske Flagstaff for en uke siden, sa Gjert til NTB at sønnene var «akkurat der han ville ha dem før sesongstarten».

– Jeg får litt frysninger nedover ryggen om dagen. Det ser bra ut. Treningsleiren i USA gikk nøyaktig som planlagt. Der var det to økter hver dag, sa han da.

VM det store målet

Trond Mohn Games arrangeres for andre gang og har blitt det nest største friidrettsstevnet i Norge. Stevnet foregår på Fana stadion.

Det store målet denne sesongen er VM i Doha i månedsskiftet september/oktober.

Planen er at Jakob Ingebrigtsen skal delta på et mindre stevne i Belgia 25. mai, men det er ikke kjent om han blir klar til det.

Neste konkurransemulighet for 18-åringen er Diamond League-stevnet i Stockholm 30. mai, før turen går til Roma 6. juni. Uken etter er det Bislett Games i Oslo.

Siste nytt

 • Ukraina vant U20-VM

  Sør Korea tok en tidlig ledelse i finalen, men det var ukrainerne som kunne juble til slutt. Vladislav Suprijaga utlignet først til 1-1, før han deretter sendte Ukraina opp i ledelsen. Like før slutt punkterte Georgi Tsjtajsjvilij kampen.

  Ukraina vant U20-VM
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Canada slo New Zealand

  Jessie Fleming og Nichelle Prince scoret målene for Canada da de slo New Zealand 2-0. Canada står nå med seks poeng etter to kamper, like mange som Nederland, som de møter i den siste kampen i gruppespillet.

  Canada feirer 2-0-scoringen over New Zealand
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Ble Nederlands mestscorende

  Vivianne Miedemas to mål i Nederlands 3-1-seier over Kamerun var hennes 59. og 60. landslagsmål. Hun passerte dermed Manon Melis og er nå Nederlands mestscorende landslagsspiller gjennom tidene. Seieren betyr at Nederland er videre i VM.

  Vivianne Miedema feirer etter å ha scoret sitt andre mål i Nederlands 3-1-seier over Kamerun
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal