Får ros etter tårevått comeback: – Hun har tenkt på å avslutte karrieren

Etter 20 måneder på sidelinjen, fikk Ada Hegerberg (26) spilletid da Lyon herjet med svenske Häcken i mesterligaen. Hun takket fansen med tårer i øynene.

Football, UEFA Women's Champions League, Häcken - Lyon

RØRT: Det var en tydelig preget Ada Hegerberg som takket fansen etter sin første kamp på 20 måneder.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det er over 20 måneder siden Hegerberg røk korsbåndet på trening. Tirsdag var hun endelig tilbake i Lyons kamptropp, for første gang på 625 dager.

– Det har vært en mange måneders hard prosess. Mentalt har hun hatt noen tøffe stunder, så vi er bare glade på vegne av henne og hele laget. Jeg tror det var stort for henne å komme inn i dag, så det var emosjonelt, sier Lyon-trener Sonia Bompastor til NRK på pressekonferansen.

Spissen startet mesterligakampen mot svenske Häcken på benken, men da bortelaget ledet 3-0, ble hun sendt i oppvarming.

Tårene kom

I det 78. minutt kom den norske fotballstjernen også inn – til jubel fra hele stadion, inkludert hennes egen familie.

Etter seieren kom også tårene, da Hegerberg og resten av lagvenninnene takket fansen som hadde tatt turen til Sverige.

Ada Hegerberg

BESKJED: Lyons trener Sonia Bompastor (t.h.) gir Ada Hegerberg noen beskjeder før innhoppet.

Foto: ADAM IHSE / AFP

– Jeg er så stolt og glad for hennes skyld. Ada har hatt det veldig tøft med 20 måneder ute og endelig å få se henne på banen er stort. Det er også antakelig følelsesmessig for henne å få de første minuttene foran familien sin her i Gøteborg, sier lagvenninne Lotta Schelin til Expressen.

Hegerberg ble først operert for korsbåndskaden, men på vei tilbake måtte hun igjennom en ny operasjon. Denne gang for et tretthetsbrudd i leggen. Hun har vært åpen om at det har vært en tøff tid.

– Tenkt på å avslutte

Lyon hadde få problemer også uten Hegerberg på banen. Den første omgangen bød på en rekke sjanser, men Melvine Malard var den eneste som scoret. Like etter pause økte Catarina Macario til 2-0, før Stine Larsen var uheldig og satte ballen i eget nett.

Ada Hegerberg

I AKSJON: Hegerberg fikk drøye 10 minutter på banen under oppgjøret mot Häcken.

Foto: Adam Ihse/TT NYHETSBYRÅN / NTB

Hegerberg, som står med 144 mål på 117 kamper for klubben, var mye involvert på sine drøye 10 minutter, men kampen endte med 3-0-seier til Lyon.

– Hun har jobbet hardt, og har et veldig stort konkurranseinstinkt. Vi er så glade for å ha henne i gruppa, for hun kan levere sterkt. Noen dager har hun tenkt på å avslutte karrieren, for når man er spiller og gjør det man elsker, men tenker at man kanskje ikke får gjøre det igjen… det har hun gått igjennom. Hun hadde styrken til å komme tilbake, jobbet hardt og hadde støtten fra hele klubben, sier Bompastor.

Hegerberg var ikke til stede på pressekonferansen og koronarestriksjoner satte en stopper for enkeltintervjuer. Men i et intervju med PA, gjengitt av Sky Sports, før kampen, fortalte hun om de tøffe stundene.

– Jeg har vokst utrolig, som kvinne og fotballspiller, og det gir meg styrke til de neste årene fordi det har formet meg, sier Hegerberg.

 • Dette var kvinnenes første mesterligakamp denne sesongen. I gruppe D spiller også Benfica og Bayern München, som møtes senere tirsdag kveld.

Siste nytt

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal