Får ros etter tårevått comeback: – Hun har tenkt på å avslutte karrieren

Etter 20 måneder på sidelinjen, fikk Ada Hegerberg (26) spilletid da Lyon herjet med svenske Häcken i mesterligaen. Hun takket fansen med tårer i øynene.

Football, UEFA Women's Champions League, Häcken - Lyon

RØRT: Det var en tydelig preget Ada Hegerberg som takket fansen etter sin første kamp på 20 måneder.

Det er over 20 måneder siden Hegerberg røk korsbåndet på trening. Tirsdag var hun endelig tilbake i Lyons kamptropp, for første gang på 625 dager.

– Det har vært en mange måneders hard prosess. Mentalt har hun hatt noen tøffe stunder, så vi er bare glade på vegne av henne og hele laget. Jeg tror det var stort for henne å komme inn i dag, så det var emosjonelt, sier Lyon-trener Sonia Bompastor til NRK på pressekonferansen.

Spissen startet mesterligakampen mot svenske Häcken på benken, men da bortelaget ledet 3-0, ble hun sendt i oppvarming.

Tårene kom

I det 78. minutt kom den norske fotballstjernen også inn – til jubel fra hele stadion, inkludert hennes egen familie.

Etter seieren kom også tårene, da Hegerberg og resten av lagvenninnene takket fansen som hadde tatt turen til Sverige.

Ada Hegerberg

BESKJED: Lyons trener Sonia Bompastor (t.h.) gir Ada Hegerberg noen beskjeder før innhoppet.

– Jeg er så stolt og glad for hennes skyld. Ada har hatt det veldig tøft med 20 måneder ute og endelig å få se henne på banen er stort. Det er også antakelig følelsesmessig for henne å få de første minuttene foran familien sin her i Gøteborg, sier lagvenninne Lotta Schelin til Expressen.

Hegerberg ble først operert for korsbåndskaden, men på vei tilbake måtte hun igjennom en ny operasjon. Denne gang for et tretthetsbrudd i leggen. Hun har vært åpen om at det har vært en tøff tid.

– Tenkt på å avslutte

Lyon hadde få problemer også uten Hegerberg på banen. Den første omgangen bød på en rekke sjanser, men Melvine Malard var den eneste som scoret. Like etter pause økte Catarina Macario til 2-0, før Stine Larsen var uheldig og satte ballen i eget nett.

I AKSJON: Hegerberg fikk drøye 10 minutter på banen under oppgjøret mot Häcken.

Hegerberg, som står med 144 mål på 117 kamper for klubben, var mye involvert på sine drøye 10 minutter, men kampen endte med 3-0-seier til Lyon.

– Hun har jobbet hardt, og har et veldig stort konkurranseinstinkt. Vi er så glade for å ha henne i gruppa, for hun kan levere sterkt. Noen dager har hun tenkt på å avslutte karrieren, for når man er spiller og gjør det man elsker, men tenker at man kanskje ikke får gjøre det igjen… det har hun gått igjennom. Hun hadde styrken til å komme tilbake, jobbet hardt og hadde støtten fra hele klubben, sier Bompastor.

Hegerberg var ikke til stede på pressekonferansen og koronarestriksjoner satte en stopper for enkeltintervjuer. Men i et intervju med PA, gjengitt av Sky Sports, før kampen, fortalte hun om de tøffe stundene.

– Jeg har vokst utrolig, som kvinne og fotballspiller, og det gir meg styrke til de neste årene fordi det har formet meg, sier Hegerberg.

• Dette var kvinnenes første mesterligakamp denne sesongen. I gruppe D spiller også Benfica og Bayern München, som møtes senere tirsdag kveld.

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.