Hopp til innhold

Hegerberg om skademarerittet: – Det har vært et utrolig tungt år

Da Ada Hegerberg nærmet seg friskmeldt etter korsbåndskaden, var det en helt annen skade som skulle sette henne tilbake i veien mot et comeback. Men i karrierens tøffeste år har det vært ett stort lyspunkt.

Ada Hegerberg

MENTAL PRØVE: Ada Hegerberg åpner opp om det som har vært et tungt år.

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

– Det har vært et utrolig tungt år, med oppturer og nedturer, sier Ada Hegerberg i et intervju med NRK.

Hun sitter inne i leiligheten sin i Lyon og har søkt ly fra det hun beskriver som «heftig troperegn». Det siste året har hun tilbrakt mer tid i denne leiligheten enn hun hadde ønsket.

Ada Hegerberg

OPTIMISTISK: Hegerberg sier hun stadig tar steg i riktig retning i rehabiliteringen.

Foto: NRK

For Lyon-spilleren har ikke spilt kamp siden januar i fjor da hun pådro seg en korsbåndskade, og hun har delt lite med pressen under opptreningen.

Selv om hun fremdeles ikke vil røpe for mye, forklarer hun at det går fremover.

– Jeg er 25 år, liksom, og helsa mi er i god stand. Nå ser jeg fremover og jobber tålmodig jevnt og trutt hver dag, og da kommer dette til å gå bra. Men det er klart det har vært tungt, innrømmer hun.

Gammel skade

Planen var å komme tilbake på fotballbanen denne sesongen, og lenge så det lovende ut. Hegerberg begynte å trene med ball igjen i november, men i april meldte klubben at det ikke blir noe comeback på den norske 25-åringen denne sesongen.

– Jeg ønsker egentlig ikke å gå så i detalj på reisen jeg har vært gjennom nå. Men korsbåndet har vært en smertefri reise og gått veldig etter planen. Men det har ikke helt gått etter planen med tretthetsbruddet, og det er det jeg har funnet en løsning på nå.

Hegerberg

SKADETRØBBEL: Ada Hegerberg har ikke spilt kamp siden starten av 2020.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Hegerberg pådro seg et tretthetsbrudd i 2019, og det er denne gamle skaden som igjen har skapt trøbbel for stjernespissen.

Dermed er det uavklart når hun kan spille fotball igjen.

– Det er det siste jeg kommer til å kommentere. Nå har det gått så lang tid at jeg holder det for meg selv. Dag for dag er et skritt i riktig retning, så skal jeg gi lyd fra meg når jeg er klar til dyst.

Har tilbragt mye tid med ektemannen

Lyspunktet i den vanskelige skadeperioden har vært at hun har fått tilbringe usedvanlig mye tid med ektemannen og Lech Poznan-profilen Thomas Rogne.

– Jeg har fått tatt tilbake litt tapt tid etter alle de årene hvor vi har spilt i forskjellige land. Jeg har fått tilbragt utrolig mye tid med Thomas, og det har egentlig vært en opptur i livet generelt. Det har vært en fantastisk tid, vi har fått koblet ut og vært sammen, noe som har vært utrolig viktig i en ganske tøff tid, forteller hun.

Hegerberg og Rogne

FOTBALLPAR: Ada Hegerberg sammen med Thomas Rogne på Idrettsgallaen i 2017.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Når hun blir spurt om hvor mye han har betydd for henne det siste året, sliter den ellers så taleføre spilleren å finne ord.

– Han har vært utrolig viktig. Jeg klarer ikke å få beskrevet det nok.

– Kommer ikke tilbake som «daff»

Ada Hegerberg er, tross to skader på kort tid, optimistisk for fremtiden. Hun tror nemlig skadeperioden vil gjøre henne sterkere – selv om hun ikke er spesielt fan av uttrykket «What doesn't kill you makes you stronger».

– Det her er første gang jeg har gått gjennom noe sånt, og det skal gi meg styrke og kunnskap til å bli en bedre spiller. For jeg kommer ikke tilbake som noen daff spiller. Jeg kommer tilbake for å prestere.

– Det er en enda sterkere Ada vi ser når du er tilbake på fotballbanen?

– Ja, det er det som er målet.

Siste nytt

 • Norge til EM-semifinale etter drømmescoring

  – For en drømmescoring på et drømmetidspunkt, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Oda Johansen klinket til og sendte ballen i krysset i skjebnekampen mot Sverige.

  Da gjensto det i underkant av et kvarter av oppgjøret, og Hege Riises utvalgte holdt unna helt inn.

  Samtidig vant Tyskland 3-0 over England, og dermed føk Norge opp til toppen av gruppa i J19-EM i Tsjekkia.

  Nå venter semifinale for de norske jentene.

 • Oliver Solberg disket fra EM-triumf i rallycross

  Oliver Solberg (20) trodde han hadde kjørt inn til rundeseier i rallycross-EM på den kjente Höljes-banen i Sverige. Noen timere senere ble han diskvalifisert.

  Det ble en tårefull søndagskveld for Solberg. Først gråt han av glede over å ha blitt kåret til vinner av det klassiske Höljes-løpet. Det er en bedrift pappa Petter Solberg aldri greide som aktiv fører.

  Men senere kom kontrabeskjeden. En teknisk etterkontroll avdekket 3 kilo overvekt på bilens bunnplate i aluminium. Dermed ble Solberg disket fra finalen, og Anton Marklund rykket opp som løpsvinner.

  Oliver Solberg kjører egentlig rally og har fabrikkontrakt med Hyundai, men gjorde i helgen en sjelden gjesteopptreden i rallycross.

  Oliver Solberg
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Basketball: Norge tapte nøkkelkamp – likevel videre i EM-kvaliken

  De norske basketballherrene røk 62-64 for Danmark i Jordal Amfi, men kunne noen timer senere feire avansement til neste runde i EM-kvalifiseringen.

  Norge endte på andreplass bak Danmark i sin gruppe, men slår følge med nabolandet til andre runde i kvalifiseringen som nest beste gruppetoer. Det ble klart noen timer etter tapet i Jordal Amfi.

  Albania kunne ha rappet avansementet fra Norge, men da måtte det bli seier hjemme mot Romania. I stedet ble det tap 62-76.

  Kvalikkampene i andre runde er delt opp i tre bolker fordelt på 2022 og 2023. De er lagt til august, november og februar. En tredje runde spilles i august neste år.

  EM-sluttspillet avvikles i september 2025. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste