Hegerberg om skademarerittet: – Det har vært et utrolig tungt år

Da Ada Hegerberg nærmet seg friskmeldt etter korsbåndskaden, var det en helt annen skade som skulle sette henne tilbake i veien mot et comeback. Men i karrierens tøffeste år har det vært ett stort lyspunkt.

Ada Hegerberg

MENTAL PRØVE: Ada Hegerberg åpner opp om det som har vært et tungt år.

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

– Det har vært et utrolig tungt år, med oppturer og nedturer, sier Ada Hegerberg i et intervju med NRK.

Hun sitter inne i leiligheten sin i Lyon og har søkt ly fra det hun beskriver som «heftig troperegn». Det siste året har hun tilbrakt mer tid i denne leiligheten enn hun hadde ønsket.

Ada Hegerberg

OPTIMISTISK: Hegerberg sier hun stadig tar steg i riktig retning i rehabiliteringen.

Foto: NRK

For Lyon-spilleren har ikke spilt kamp siden januar i fjor da hun pådro seg en korsbåndskade, og hun har delt lite med pressen under opptreningen.

Selv om hun fremdeles ikke vil røpe for mye, forklarer hun at det går fremover.

– Jeg er 25 år, liksom, og helsa mi er i god stand. Nå ser jeg fremover og jobber tålmodig jevnt og trutt hver dag, og da kommer dette til å gå bra. Men det er klart det har vært tungt, innrømmer hun.

Gammel skade

Planen var å komme tilbake på fotballbanen denne sesongen, og lenge så det lovende ut. Hegerberg begynte å trene med ball igjen i november, men i april meldte klubben at det ikke blir noe comeback på den norske 25-åringen denne sesongen.

– Jeg ønsker egentlig ikke å gå så i detalj på reisen jeg har vært gjennom nå. Men korsbåndet har vært en smertefri reise og gått veldig etter planen. Men det har ikke helt gått etter planen med tretthetsbruddet, og det er det jeg har funnet en løsning på nå.

Hegerberg

SKADETRØBBEL: Ada Hegerberg har ikke spilt kamp siden starten av 2020.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Hegerberg pådro seg et tretthetsbrudd i 2019, og det er denne gamle skaden som igjen har skapt trøbbel for stjernespissen.

Dermed er det uavklart når hun kan spille fotball igjen.

– Det er det siste jeg kommer til å kommentere. Nå har det gått så lang tid at jeg holder det for meg selv. Dag for dag er et skritt i riktig retning, så skal jeg gi lyd fra meg når jeg er klar til dyst.

Har tilbragt mye tid med ektemannen

Lyspunktet i den vanskelige skadeperioden har vært at hun har fått tilbringe usedvanlig mye tid med ektemannen og Lech Poznan-profilen Thomas Rogne.

– Jeg har fått tatt tilbake litt tapt tid etter alle de årene hvor vi har spilt i forskjellige land. Jeg har fått tilbragt utrolig mye tid med Thomas, og det har egentlig vært en opptur i livet generelt. Det har vært en fantastisk tid, vi har fått koblet ut og vært sammen, noe som har vært utrolig viktig i en ganske tøff tid, forteller hun.

Hegerberg og Rogne

FOTBALLPAR: Ada Hegerberg sammen med Thomas Rogne på Idrettsgallaen i 2017.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Når hun blir spurt om hvor mye han har betydd for henne det siste året, sliter den ellers så taleføre spilleren å finne ord.

– Han har vært utrolig viktig. Jeg klarer ikke å få beskrevet det nok.

– Kommer ikke tilbake som «daff»

Ada Hegerberg er, tross to skader på kort tid, optimistisk for fremtiden. Hun tror nemlig skadeperioden vil gjøre henne sterkere – selv om hun ikke er spesielt fan av uttrykket «What doesn't kill you makes you stronger».

– Det her er første gang jeg har gått gjennom noe sånt, og det skal gi meg styrke og kunnskap til å bli en bedre spiller. For jeg kommer ikke tilbake som noen daff spiller. Jeg kommer tilbake for å prestere.

– Det er en enda sterkere Ada vi ser når du er tilbake på fotballbanen?

– Ja, det er det som er målet.

Siste nytt

 • Slo 31 år gammel verdensrekord

  Amerikanske Ryan Crouser klinket til på et OL-uttaksstevne i Oregon og tok ny verdensrekord da han leverte et støt på 23,37 meter natt til lørdag.

  Den forrige rekorden var på 23,12 meter og ble satt av Randy Barnes i 1990. Crouser klarte bragden under sitt fjerde støt på stevnet i Oregon, hvor han samtidig kvalifiserte seg for Tokyo-OL.

  US Track Trials Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Fikk sand i øyet og trakk seg

  Viktor Hovland var totalt ni slag over par da han trakk seg på runde nummer to av US Open fredag. Årsaken var at Hovland skal ha fått sand i øyet under oppvarmingen til runde nummer to. Likevel startet han runden og spilte med solbriller, noe som ikke så ut til å fungere.

  Etter en dobbeltbogey på hull nummer ti valgte han å trekke seg fra turneringen. Han skal ha uttalt at det var for smertefullt til å kunne fullføre, og man kunne se TV-bilder av Hovland etter at han trakk seg, der han gned seg i øynene og tydelig ikke var i toppslag.

  Med totalt ni slag over par var Hovland langt unna å klare cuten, som vil si å kunne spille de to siste rundene i turneringen, da han trakk seg.

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters
 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal