Hegerberg fikk straffe, men så ombestemte dommeren seg: - Helt merkelig

LYON (NRK): Dommeren pekte på straffemerket da Ada Stolsmo Hegerberg (21) gikk i bakken under kvartfinalen i mesterligaen, men noen straffe ble det aldri.

95140897 Lyon v Wolfsburg - Women's Champions League

Ada Hegerberg og lagvenninnen Eugénie Le Sommer skjønte lite da det plutselig ikke var straffe til Lyon likevel.

Foto: Christopher Lee / Getty Images,

Lyon - Wolfsburg 0-1 (2-1 sammenlagt, Lyon går til semifinalen i mesterligaen)

Hegerberg er oppgitt over at dette skjer i en så viktig kamp.

– Det er helt merkelig. Det skal ikke skje på dette nivet her, sier Lyon-spissen til NRK.

Den spesielle situasjonen oppsto under kvartfinalen i mesterligaoppgjøret mellom Hegerbergs Lyon og tyske Wolfsburg.

Hegergberg havnet i duell med midtstopper Nilla Fischer og deiset i bakken. Dommeren pekte på straffemerket, men spillet måtte stanses fordi Fischer lå nede med skade.

Ombestemte seg

Da Fischer etter flere minutter reiste seg, signaliserte dommeren at hun hadde ombestemt seg. Det var ikke straffe likevel, til Hegerberg og lagvenninnenes store forvirrelse og fortvilelse.

– Dommeren har en veldig tøff dag på jobben, mildt sagt. Men det går begge veier. Uansett så skal det ikke skje på dette nivået, for det gjør en så stor forskjell. Jeg er bare veldig glad vi vant, sier Hegerberg.

– Har du opplevd lignende før?

– Kvaliteten varierer veldig. Det er begrenset hva vi spillere kan gjøre med det. Vi må bare fokusere på spillet og kvaliteten på det, sier hun.

Algarve Cup 2017

Hegerberg er toppscorer i den franske ligaen. Hun spilte en god kamp mot Wolfsburg i mesterligaen, men da ble det ingen scoringer.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Avgjørelsen fikk ikke noe å si for resultatet til slutt. Hegerbergs Lyon er klare for semifinalen i mesterliagaen etter å ha slått Wolfsburg 2-1 sammenlagt. Tyskerne, som har blant andre norske Caroline Graham Hansen, vant 1-0 i Frankrike torsdag kveld - uten at det hjalp.

– Det var en knallhard match, men det er helt fortjent at vi går videre. Dette viste styrken vår, sier Hegerberg.

Vil ha nytt gull

Dermed er Lyon på god vei mot målet om å forsvare mesterligagullet fra i fjor. Da slo de nettopp Wolfsburg i finalen.

– Mesterligaen er kjempeviktig for oss. Det er en stor utfordring at vi vant i fjor, men det er dette vi jobber for hver dag. Sesongen gjennom er det beinhardt. Det er terping av detaljer hele tiden. Så det er det her vi er lagd for, denne sesonginnspurten, og det synes jeg vi viser også, slår hun fast.

Hegerberg var nær å score mål flere ganger foran hjemmepublikummet torsdag kveld, og hadde blant annet et skudd i stolpen. Lyon gikk likevel målløse av banen.

– Først og fremst skulle jeg hatt en straffe. Da kunne ting sett veldig annerledes ut, sier hun.

Hegerberg er krystallklar på at målet nå er gull i mesterligaen.

– Det er det, og det var det før vi møtte Wolfsburg også.

Siste nytt

 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP
 • PSG fikk medhold i CAS

  Paris Saint-Germain vant en viktig seier da Idrettens voldgiftsrett (CAS) ga klubben medhold i en sak mot Det europeiske fotballforbundet. PSG gikk til CAS da UEFA ville gjenåpne etterforskningen rundt hvorvidt klubben har brutt idrettens fair play-regler.

  PSG
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal