Graham Hansen i tårer etter mesterliga-tap mot Hegerberg: – Jævlig surt og bittert

En straffescoring fra Caroline Graham Hansen var ikke nok for Wolfsburg, som ble slått ut av mesterligaen av Ada Hegerbergs Lyon.

Caroline Graham Hansen

Caroline Graham Hansen scoret på straffe for Wolfsburg, men greide ikke å hindre sammenlagttap i kvartfinalen mo Lyon.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Man kan vel si at Lyon fortjent går videre, selv om det er jævlig surt og bittert, og føles jævlig ufortjent her jeg står nå, sier en tydelig preget Caroline Graham Hansen til NRK etter å ha blitt slått ut av mesterligaen.

For selv om 22-åringen tente et lite håp for tyske Wolfsburg i sluttminuttene i andre kamp i mesterligakvartfinalen, holdt det ikke mot de regjerende mesterne Lyon.

I første kvartfinalekamp vant Lyon 2–0 i Tyskland.

Dermed ble ikke Graham Hansens scoring mer enn et trøstemål for Wolfsburg, som tapte 1–2 sammenlagt.

– Slik er det i mesterligaen. Når man ikke benytter sjansene sine og samtidig slipper inn to dumme mål i første kamp, da holder det ikke, sier hun.

Mesterliga-drømmen hjalp gjennom skade

I fjorårets mesterliga slo Lyon nettopp Graham Hansens Wolfsburg på straffespark i finalen.

Ada Hegerberg

KLAR FOR SEMIFINALE: Ada Hegerberg er storfornøyd med at drømmen om nok et mesterligagull lever videre.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Det har vært en stor drøm å kunne vinne turneringen. I dag føler jeg vi slår så ekstremt tilbake, og da er det surt å ikke vinne med mer enn ett mål, sier hun.

22-åringen har slitt kraftig med skader i løpet av sin tid i tyske Wolfsburg. Siste skade kom i november, og gjennom opptreningen var det håpet om mesterliga som motiverte henne til å kjempe seg tilbake.

– Jeg har jobbet ekstremt hardt for å komme tilbake på best mulig nivå. Da sitter man igjen med en ganske stor skuffelse når det ikke holder, for det var disse to kampene som holdt meg oppe under skaden, forteller hun.

Ropte på straffe

21-år gamle Hegerberg ble benket fra start i første kamp, men var onsdag tilbake på topp. Nå står potensielt kun tre kamper mellom Hegerberg og hennes andre strake mesterligagull.

– Dette var et veldig stort steg på veg mot nytt mesterligagull, sier hun.

Etter 22 minutter ropte Hegerberg på straffe, men linjedommeren mente isteden det var frispark til Wolfsburg.

Graham Hansen tente håpet

Etter pausen var det isteden Wolfsburg som fikk straffe, da Nilla Fischer ble felt etter 80 minutter.

Graham Hansen gikk selvsikkert frem for tyskerne under en kraftig pipekonsert fra brorparten av de 14.000 på tribunen.

Pipingen hadde ikke noe å si. Graham Hansen var iskald og satte kaldt inn målet som ga 1–2 sammenlagt og dermed tente et håp om avansement for Wolfsburg.

– Man stenger det ute. Det er sånn det er å spille på bortebane, og det er egentlig en kul opplevelse når man tenker på at vi normalt ikke spiller foran så mange tusen, forteller hun.

Lyon sto likevel mot, og kampen endte 0–1. Dermed vant det franske laget 2–1 sammenlagt, og er videre til semifinalen i mesterligaen.

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Mead hjelpte England til seier

  Arsenal-spissen Beth Mead stråla då Englands beste kvinner entra Wembley for første gang på to år.

  I VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland var stillinga 0–0 då Mead entra bana etter 63 spelte minutt. Eit kvarter seinare leda England 4–0, og Mead hadde skåra eit hat trick.

  Beth England skåra det siste målet for England, som no har ein målskilnad på 22–0 i VM-kvalifiseringa, og styrer mot eit nytt meisterskap.

  Beth Mead
  Foto: BAPTISTE FERNANDEZ / Icon Sport
 • Ulrikke Eikeri skriver historie

  Ulrikke Eikeri og hennes australske makker Ellen Perez vant Tenerife Ladies Open. Dette er den første WTA-tittelen som deles ut til en norsk kvinne.

  WTA er det øverste nivået i kvinnetennis.

  I finalen slo Eikeri og Perez det ukrainske makkerparet Lyudmyla Kichenok og Marta Kostyuk 2-0 i sett.

  Seieren kommer kun tre måneder etter at hun nådde sin første finale i WTA.

  Cleveland Championships - Day 6
  Foto: Lauren Bacho / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal