– Han kommer veldig dårlig ut av det

NRKs sykkelekspert Jann Post er overrasket over de nye dopinginnrømmelsene til Steffen Kjærgaard.

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard har kommet med nye innrømmelser. - Det er vanskelig å stole på ham, sier NRKs sykkelekspert Jann Post.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Det er vanskelig å forstå hvorfor han ikke kunne legge alle kortene på bordet med en gang, sier Post.

Det er i et intervju med Antidoping Norge og kampanjen «Ærlig talt» at Kjærgaard kommer med nye opplysninger om dopingfortiden sin.

Jann Post

NRKs sykkelekspert Jann Post.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Der forteller han blant annet at han lot være å informere om at han hadde prøvd blodoverføringer da han innrømmet doping i 2012.

Kjærgaard var sportssjef i Norges Cykleforbund da han sto fram med sin dopingfortid. Men på pressekonferansen benektet han å ha testet blodoverføringer.

NRKs sykkelekspert Jann Post har problemer med å forstå hvorfor den tidligere sykkelproffen valgte å lyge på pressekonferansen, når han likevel skulle fortelle om dopingbruken.

– Det var veldig merkelig, om det da ikke var taktiske årsaker som lå bak. Han kommer veldig dårlig ut av det, sier Post.

– Det er rett og slett vanskelig å fatte hvorfor han ikke gjorde det da, sier han.

– Vanskelig å fatte

Den tidligere sykkelproffen skal også hatt kontakt med den beryktede doplegen dr. Michele Ferrari. En lege som benyttet seg av blodoverføringer, EPO, kortison, testosteron, veksthormoner og andre dopingmidler.

Han er nå livstidsutestengt fra all idrett.

– Jeg tenkte vel at man må ha noen mørke løgner å bære på, og de fleste blir med i grava. Jeg tenkte at det skal vel jeg også klare, sier Kjærgaard i intervjuet med Antidoping Norge.

– Kan vi stole på det Kjærgaard sier nå?

Jeg håper det, men han har gjort det vanskeligere og vanskeligere for seg selv, understreker Post.

Harald Tiedemann Hansen

President i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det viktigste er at han har fortalt sannheten til etterforskerne, påpeker han.

– Nye opplysninger

President i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen, håper Steffen Kjærgaard nå har fortalt alt han vet om dopingfortiden sin.

– Det er vanskelig å si, men jeg har tro på at Steffen ønsker å legge alle kortene på bordet, sier sykkelpresidenten til NRK.

Tiedemann Hansen hadde ikke hørt om de nye innrømmelsene da NRK intervjuet ham mandag kveld.

– Det er nye opplysninger for meg. Men samtidig synes jeg det er fint at han legger alle kortene på bordet. Det tror jeg er viktig for Steffen.

Ønsker å snakke sammen

Antidoping Norge har hatt lange samtaler med Steffen Kjærgaard i forkant av intervjuet, som publiseres i forbindelse med en holdningskampanje.

– Jeg har tro på at Steffen ønsker å gjøre dette for i det hele tatt greie å starte et nytt liv. Jeg tror han ønsker å bli ferdig med saken, kommenterer Tiedemann Hansen.

Kjærgaard fikk sparken som sportssjef i Norges Cykleforbund etter at han innrømmet dopingjukset. Sykkelpresidenten forteller at de ønsker å gjenoppta kontakten med sin tidligere sportssjef.

– Vi har hatt sporadisk kontakt og et ønske om å snakke litt mer sammen. Se litt fremover. Vi ønsker å vite litt mer, og vil gjerne gå grundigere inn i det som skjedde, sier han.

Intervjuet som er publisert av Antidoping Norge er det første på lang tid. Han er nå ingeniørstudent.

Nye opplysninger bekrefter at Steffen Kjærgaard også prøvde tradisjonell bloddoping. Reporter: Andreas Stabrun Smith. Foto: Jørn Tveter. Redigering: Per Christian Gråberg.

Siste nytt

 • Tre nykommere på årets hopplandslag

  Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget. Kvinnelandslaget blir utvidet til seks utøvere, mens ni utøvere er tatt ut til herrelandslaget. Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken.

  Hopp
  Foto: Gorm Kallestad
 • Lundby mottok Raw Air-prisen

  Maren Lundby vant som kjent Raw Air sammenlagt i mars, men turneringen ble avbrutt på grunn av koronautbruddet. Nå har hun imidlertid mottatt beviset på at hun gikk til topps i den prestisjefulle hoppturneringen. Lundby vant samtidig verdenscupen sammenlagt.

  Maren Lundby
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • RBK henter landslagsspiller

  Kristine Minde forlater storklubben Wolfsburg til fordel for Rosenborg, melder klubben på sine nettsider. Minde, som har 107 landskamper for Norge, er spilleklar for RBK fra 1. august 2020 med kontrakt ut 2022.

  Minde
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal