– Han kommer veldig dårlig ut av det

NRKs sykkelekspert Jann Post er overrasket over de nye dopinginnrømmelsene til Steffen Kjærgaard.

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard har kommet med nye innrømmelser. - Det er vanskelig å stole på ham, sier NRKs sykkelekspert Jann Post.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Det er vanskelig å forstå hvorfor han ikke kunne legge alle kortene på bordet med en gang, sier Post.

Det er i et intervju med Antidoping Norge og kampanjen «Ærlig talt» at Kjærgaard kommer med nye opplysninger om dopingfortiden sin.

Jann Post

NRKs sykkelekspert Jann Post.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Der forteller han blant annet at han lot være å informere om at han hadde prøvd blodoverføringer da han innrømmet doping i 2012.

Kjærgaard var sportssjef i Norges Cykleforbund da han sto fram med sin dopingfortid. Men på pressekonferansen benektet han å ha testet blodoverføringer.

NRKs sykkelekspert Jann Post har problemer med å forstå hvorfor den tidligere sykkelproffen valgte å lyge på pressekonferansen, når han likevel skulle fortelle om dopingbruken.

– Det var veldig merkelig, om det da ikke var taktiske årsaker som lå bak. Han kommer veldig dårlig ut av det, sier Post.

– Det er rett og slett vanskelig å fatte hvorfor han ikke gjorde det da, sier han.

– Vanskelig å fatte

Den tidligere sykkelproffen skal også hatt kontakt med den beryktede doplegen dr. Michele Ferrari. En lege som benyttet seg av blodoverføringer, EPO, kortison, testosteron, veksthormoner og andre dopingmidler.

Han er nå livstidsutestengt fra all idrett.

– Jeg tenkte vel at man må ha noen mørke løgner å bære på, og de fleste blir med i grava. Jeg tenkte at det skal vel jeg også klare, sier Kjærgaard i intervjuet med Antidoping Norge.

– Kan vi stole på det Kjærgaard sier nå?

Jeg håper det, men han har gjort det vanskeligere og vanskeligere for seg selv, understreker Post.

Harald Tiedemann Hansen

President i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det viktigste er at han har fortalt sannheten til etterforskerne, påpeker han.

– Nye opplysninger

President i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen, håper Steffen Kjærgaard nå har fortalt alt han vet om dopingfortiden sin.

– Det er vanskelig å si, men jeg har tro på at Steffen ønsker å legge alle kortene på bordet, sier sykkelpresidenten til NRK.

Tiedemann Hansen hadde ikke hørt om de nye innrømmelsene da NRK intervjuet ham mandag kveld.

– Det er nye opplysninger for meg. Men samtidig synes jeg det er fint at han legger alle kortene på bordet. Det tror jeg er viktig for Steffen.

Ønsker å snakke sammen

Antidoping Norge har hatt lange samtaler med Steffen Kjærgaard i forkant av intervjuet, som publiseres i forbindelse med en holdningskampanje.

– Jeg har tro på at Steffen ønsker å gjøre dette for i det hele tatt greie å starte et nytt liv. Jeg tror han ønsker å bli ferdig med saken, kommenterer Tiedemann Hansen.

Kjærgaard fikk sparken som sportssjef i Norges Cykleforbund etter at han innrømmet dopingjukset. Sykkelpresidenten forteller at de ønsker å gjenoppta kontakten med sin tidligere sportssjef.

– Vi har hatt sporadisk kontakt og et ønske om å snakke litt mer sammen. Se litt fremover. Vi ønsker å vite litt mer, og vil gjerne gå grundigere inn i det som skjedde, sier han.

Intervjuet som er publisert av Antidoping Norge er det første på lang tid. Han er nå ingeniørstudent.

Nye opplysninger bekrefter at Steffen Kjærgaard også prøvde tradisjonell bloddoping. Reporter: Andreas Stabrun Smith. Foto: Jørn Tveter. Redigering: Per Christian Gråberg.

Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Knust etter OL-nedturen – ramlet i vannet og ble kjørt ut i redningsbåt

TOKYO/OSLO (NRK): Den norske dobbeltsculleren var på vei mot finale da ulykken inntraff, båten kantret og alle tanker om finale og medaljer forsvant.

Tufte rørt

Tufte hevder lagkameraten ljuger og vil trekke seg unna: – Klart de er lei av meg

TOKYO/OSLO (NRK): Olaf Tufte (45) avsluttet sin OL-karriere med skuffelse og tårer. Nå mener han lagkameratene er lei av ham – og vil trekke seg unna romiljøet for en stund.

Siste nytt

 • Landslagskeeper vender hjem

  Aurora Mikalsen (25) vender tilbake til Toppserien, og rettere bestemt Sandviken Toppfotball denne gangen. Keeperen har de siste årene spilt i Tottenham i England, og var også et kort opphold i Manchester United før det.

  Sist Mikalsen spilte i Norge, var det for Kolbotn.

  Hun har signert en kontrakt med bergensklubben som strekker seg ut 2022.

  1O7cB1JqmSc
  Foto: Annika Byrde/NTB / NTB
 • VIF-helt Einar Bruno Larsen død

  Vålerenga-legende Einar Bruno Larsen døde tirsdag, 81 år gammel.

  Det opplyser Jarle Teigøy i Vålerengens Idrettsforenings historiegruppe på Facebook.

  Larsen som var en del av det sagnomsuste bohemlaget til Vålerenga på 1950- og 1960-tallet og et sjeldent multitalent. Han spilte landskamper i fotball, ishockey og håndball.

  Han er også Vålerengas toppscorer gjennom tidene med 99 mål i offisielle kamper.

 • Jakob Ingebrigtsen løper kun 1500

  Jakob Ingebrigtsen har besluttet at han kun løper 1500 meter under OL i Tokyo. Det melder Norges friidrettsforbund i en pressemelding.

  Sandnes-løperen er også kvalifisert for 5000 meter, men tidsprogrammet i OL har hele tiden vanskeliggjort en dobling og Ingebrigtsen har derfor besluttet at han kun løper 1500 meter. Dette har vært Ingebrigtsens plan hele veien, selv om han ikke har lukket døra helt for 5000 meter før nå.

  Denne øvelsen innledes med forsøksheat tirsdag 3. august 02:05 norsk tid.

  Boysen Memorial 2020
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal