Hopp til innhold

Gudjohnsen usikker på Molde-fremtiden

SAINT-DENIS/OSLO (NRK): Eidur Gudjohnsen (37) takker Molde for EM-eventyret, men han vet ikke om han kommer til å spille flere kamper for eliteserielaget.

Eidur Gudjohnsen

TAKKNEMLIG: Gudjohnsen takket publikum etter gårsdagens kvartfinaletap i EM. Overfor NRK takker han også Molde.

Foto: Carl Recine / Reuters

– Jeg må tenke på det. Det er ikke tiden for å ta den diskusjonen nå. Jeg må se hvordan jeg føler meg. Jeg må se hvordan motivasjonen min er.

Det sier veteranen til NRK rett etter EM-exiten. Nå bærer turen tilbake til Island, og etter hvert også tilbake til Molde for å gjøre opp status med manager Ole Gunner Solskjær. I utgangspunktet har 37-åringen kontrakt ut neste sesong.

– Uansett skal det være sagt at tiden jeg var der, og den rollen som Molde spilte for å gjøre slik at jeg kunne spille en rolle i dette mesterskapet, er noe jeg aldri kommer til å glemme, understreker Gudjohnsen.

LES OGSÅ: – Lampard lo av at vi skulle møte England

– Det har ingenting med enkeltpersoner å gjøre

37-åringen fikk gladmeldingen om at han fikk en plass i Islands EM-tropp, etter å ha imponert for Molde denne vårsesongen. Det er han evig takknemlig for.

– En dag kommer jeg til å se tilbake og si at etter 20 år på landslaget, så bar jeg kapteinsbindet i et stort mesterskap – rett før jeg ble 38 år. Det er mye positivt å se tilbake på, sier en tydelig stolt veteran.

Han beskriver sine 20 år på landslaget som en skikkelig berg- og dalbane. Særlig EM-eventyret bød på en rekke store øyeblikket.

– Det stolteste er kampen mot England, men også det å være her. Hele fotballverdenen vet nå hva det islandske laget handler om. Vi viste at med samhold og arbeidsmoral, så kan man komme langt, forklarer Gudjohnsen, og legger til:

– Det har ingenting å gjøre med enkeltpersoner å gjøre. Vi har fantastiske individuelle ferdigheter i laget, men det som utpeker seg, er lagmoralen.

Holdt tale i garderoben

Keeper-helt Hannes Halldórsson fortalte tidligere i mesterskapet at Gudjohnsen hadde tatt ordet i garderoben – og holdt en motivasjonstale som endret en del for de andre spillerne.

Gudjohnsen selv smiler idet NRK minner ham på talen, men han vil ikke gå inn på detaljer om innholdet.

– Jeg synes at det som foregår i garderoben, skal bli der. Men jeg er glad for at jeg har hatt innflytelse. Det betyr mye for meg. Det har vært fantastisk å være en del av dette, sier han.

– Er dette den perfekte måten å avslutte en karriere på?

– Nei, det finnes ikke en perfekt måte.

Island har slått England ut av EM og dermed skapt fotballhistorie.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal