Gudjohnsen usikker på Molde-fremtiden

SAINT-DENIS/OSLO (NRK): Eidur Gudjohnsen (37) takker Molde for EM-eventyret, men han vet ikke om han kommer til å spille flere kamper for eliteserielaget.

Eidur Gudjohnsen

TAKKNEMLIG: Gudjohnsen takket publikum etter gårsdagens kvartfinaletap i EM. Overfor NRK takker han også Molde.

Foto: Carl Recine / Reuters

– Jeg må tenke på det. Det er ikke tiden for å ta den diskusjonen nå. Jeg må se hvordan jeg føler meg. Jeg må se hvordan motivasjonen min er.

Det sier veteranen til NRK rett etter EM-exiten. Nå bærer turen tilbake til Island, og etter hvert også tilbake til Molde for å gjøre opp status med manager Ole Gunner Solskjær. I utgangspunktet har 37-åringen kontrakt ut neste sesong.

– Uansett skal det være sagt at tiden jeg var der, og den rollen som Molde spilte for å gjøre slik at jeg kunne spille en rolle i dette mesterskapet, er noe jeg aldri kommer til å glemme, understreker Gudjohnsen.

LES OGSÅ: – Lampard lo av at vi skulle møte England

– Det har ingenting med enkeltpersoner å gjøre

37-åringen fikk gladmeldingen om at han fikk en plass i Islands EM-tropp, etter å ha imponert for Molde denne vårsesongen. Det er han evig takknemlig for.

– En dag kommer jeg til å se tilbake og si at etter 20 år på landslaget, så bar jeg kapteinsbindet i et stort mesterskap – rett før jeg ble 38 år. Det er mye positivt å se tilbake på, sier en tydelig stolt veteran.

Han beskriver sine 20 år på landslaget som en skikkelig berg- og dalbane. Særlig EM-eventyret bød på en rekke store øyeblikket.

– Det stolteste er kampen mot England, men også det å være her. Hele fotballverdenen vet nå hva det islandske laget handler om. Vi viste at med samhold og arbeidsmoral, så kan man komme langt, forklarer Gudjohnsen, og legger til:

– Det har ingenting å gjøre med enkeltpersoner å gjøre. Vi har fantastiske individuelle ferdigheter i laget, men det som utpeker seg, er lagmoralen.

Holdt tale i garderoben

Keeper-helt Hannes Halldórsson fortalte tidligere i mesterskapet at Gudjohnsen hadde tatt ordet i garderoben – og holdt en motivasjonstale som endret en del for de andre spillerne.

Gudjohnsen selv smiler idet NRK minner ham på talen, men han vil ikke gå inn på detaljer om innholdet.

– Jeg synes at det som foregår i garderoben, skal bli der. Men jeg er glad for at jeg har hatt innflytelse. Det betyr mye for meg. Det har vært fantastisk å være en del av dette, sier han.

– Er dette den perfekte måten å avslutte en karriere på?

– Nei, det finnes ikke en perfekt måte.

Island har slått England ut av EM og dermed skapt fotballhistorie.

Siste nytt

 • Elverum videre til NM-finalen

  Sigvaldi Gudjonson scoret 18 mål da Elverum slo Halden 32-29 og tok seg til NM-finalen i håndball for menn. Dermed får Elverum muligheten til å forsvare fjorårets NM-gull når de møter Haslum i Oslo Spektrum 29. desember.

  Sigvaldi Gudjonsson
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Vipers fremdeles ubeseiret

  Vipers Kristiansand er fortsatt ubeseiret i eliteserien etter ti runder. I kveld slo de Fredrikstad 41-29 på hjemmebane og topper nå tabellen med fire poeng ned til Byåsen på andreplass. Heidi Løke ble kampens og hjemmelagets toppscorer med seks mål.

  heidi løke
 • Moi usikker på grunn av skade

  Mohamed Elyounoussi sliter med en skade i foten og måtte gi seg underveis på dagens trening. Det betyr at kantspilleren, som har vært god i Celtic den siste tiden, er usikker foran den kommende landskampen mot Færøyene. – Som dere så var ikke Moi med. Han har vondt i en fot. Om det tar én eller flere dager tør jeg ikke svare på, sa landslagstrener Lars Lagerbäck på dagens pressekonferanse. Om Moi ikke rekker Færøyene-kampen seiler Mats Møller Dæhli og Tarik Elyounoussi opp som de mest aktuelle spillerne til å bekle rollen som høyrekant.

  Elyounoussi
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal