NRK Meny
Normal

Gudjohnsen usikker på Molde-fremtiden

SAINT-DENIS/OSLO (NRK): Eidur Gudjohnsen (37) takker Molde for EM-eventyret, men han vet ikke om han kommer til å spille flere kamper for eliteserielaget.

Eidur Gudjohnsen

TAKKNEMLIG: Gudjohnsen takket publikum etter gårsdagens kvartfinaletap i EM. Overfor NRK takker han også Molde.

Foto: Carl Recine / Reuters

– Jeg må tenke på det. Det er ikke tiden for å ta den diskusjonen nå. Jeg må se hvordan jeg føler meg. Jeg må se hvordan motivasjonen min er.

Det sier veteranen til NRK rett etter EM-exiten. Nå bærer turen tilbake til Island, og etter hvert også tilbake til Molde for å gjøre opp status med manager Ole Gunner Solskjær. I utgangspunktet har 37-åringen kontrakt ut neste sesong.

– Uansett skal det være sagt at tiden jeg var der, og den rollen som Molde spilte for å gjøre slik at jeg kunne spille en rolle i dette mesterskapet, er noe jeg aldri kommer til å glemme, understreker Gudjohnsen.

LES OGSÅ: – Lampard lo av at vi skulle møte England

– Det har ingenting med enkeltpersoner å gjøre

37-åringen fikk gladmeldingen om at han fikk en plass i Islands EM-tropp, etter å ha imponert for Molde denne vårsesongen. Det er han evig takknemlig for.

– En dag kommer jeg til å se tilbake og si at etter 20 år på landslaget, så bar jeg kapteinsbindet i et stort mesterskap – rett før jeg ble 38 år. Det er mye positivt å se tilbake på, sier en tydelig stolt veteran.

Han beskriver sine 20 år på landslaget som en skikkelig berg- og dalbane. Særlig EM-eventyret bød på en rekke store øyeblikket.

– Det stolteste er kampen mot England, men også det å være her. Hele fotballverdenen vet nå hva det islandske laget handler om. Vi viste at med samhold og arbeidsmoral, så kan man komme langt, forklarer Gudjohnsen, og legger til:

– Det har ingenting å gjøre med enkeltpersoner å gjøre. Vi har fantastiske individuelle ferdigheter i laget, men det som utpeker seg, er lagmoralen.

Holdt tale i garderoben

Keeper-helt Hannes Halldórsson fortalte tidligere i mesterskapet at Gudjohnsen hadde tatt ordet i garderoben – og holdt en motivasjonstale som endret en del for de andre spillerne.

Gudjohnsen selv smiler idet NRK minner ham på talen, men han vil ikke gå inn på detaljer om innholdet.

– Jeg synes at det som foregår i garderoben, skal bli der. Men jeg er glad for at jeg har hatt innflytelse. Det betyr mye for meg. Det har vært fantastisk å være en del av dette, sier han.

– Er dette den perfekte måten å avslutte en karriere på?

– Nei, det finnes ikke en perfekt måte.

Island har slått England ut av EM og dermed skapt fotballhistorie.

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin