NRK Meny
Normal

Gudjohnsen: – Lampard lo av at vi skulle møte England

ANNECY: Veteran Eidur Gudjohnsen (37) mener Island står foran den største kampen i landslagets historie.

Eidur Gudhjohnsen

MEDIEINTERESSE: Aldri før har Islands landslag samlet mer medieinteresse enn på treningen i Annecy de siste dagene

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Før hver landskamp de to siste årene har vi sagt til oss selv at dette er den største landskampen i vår historie. Og nå er vi der igjen, sier den 37-årige veteranen.

Danmarks Radio har besøkt islendingene før kampen mot England i kveld.

Med all sin erfaringsmessige velde og fotballmessige visdom favner saga-kongen Eidur Gudjohnsen hele den utviklingen som har ført Island til en åttedelsfinale i EM.

Eidur Gudjohnsen

FORNØYD? – Har vi nådd vårt mål og er fornøyd, eller vil vi videre? spurte Eidur Gudjohnsen sine lagkamerater etter seieren over Østerrike

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Selv om Gudjohnsen spiller en birolle i selve kampene, er det ingen tvil om hans rolle utenfor banen.

– Hadde vi nådd vårt mål?

Gudjohnsen forteller at etter seieren over Østerrike, og med utsikt til en åttedelsfinale mot England, samlet han laget på hotellet ved bredden av innsjøen Lac d’Annecy.

– Vi våknet dagen etter kampen mot Østerrike og var glade. Men skulle dét være dét? spør Gudjohnsen og fortsetter:

– Jeg spurte meg selv og spillerne om vi var glade? Hadde vi nådd vårt mål, eller kunne vi føre det videre? Var der mer i oss? Hadde vi lyst til å være her lenger? Kunne vi finne noe i oss som kunne frembringe enda mer kraft, mer energi, og komme videre? spør veteranen.

I pressesalen i Annecy kan man merke at de engelske reportere holder pusten. Engelske journalister har møtt tallrikt opp i den islandske leiren før åttedelsfinalen.

– England bør være nervøse

– Han er utrolig respektert i England. Hans tid i Chelsea var fremragende, folk husker ham som en av de store. Der er ingen tvil om at når han mener Island kan gå videre, bør England være nervøse, sier John Cross fra Daily Mirror til DR.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

England er uansett den store forhåndsfavoritten.

– Selvfølgelig kan vi slå dem. Alt kan skje i fotball. Jeg er likevel redd England ikke har spillt sin beste kamp i EM ennå. Vi er outsidere, men vi har vist hvorfor vi er her og hvorfor vi fortjener det, sier han.

Han ser seriøs ut. Han mener det. Og Island mener det. De 330.000 innbyggerne mener det, og de 30.000 islandske fans som har vært i Frankrike, mener det.

Fikk melding av Lampard

SPORT SOCCER

LAGKAMERATER: Eidur Gudjohnsen og Frank Lampard jubler for Chelsea-scoring i 2004.

Foto: MIKE FINN-KELCEY / REUTERS

Da det var klart at Island skulle møte England i åttedelsfinalen, fikk Gudjohnsen en sms fra sin tidligere lagkamerat i Chelsea, Frank Lampard.

– Han lo av at vi skulle møte England. Hvorfor han lo av det, vet jeg ikke, forteller Gudjohnsen.

De engelske journalistene i Annecy ler høyt av historien. De fleste av de andre journalistene som lytter på islændingen, ler.

Eidur Gudjohnsen ser alvorlig ut. Han ler ikke.

England - Island vises på NRK 1 fra klokken 20.00 mandag.

Islands lagbuss

IDYLL: Det er i idylliske og fredelige Annecy Island har sin base

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal