Hopp til innhold

Guardiola listet opp Haalands skader: – Problemer her, her, her, her, her og her

Pep Guardiola er ikke i tvil om at Manchester City er et bedre lag med Erling Braut Haaland. Når han tar den norske stjernespissen av banen, handler det utelukkende om å avverge et nytt skademareritt.

XRAVa8jUUlU

MÅTTE TA GREP: Pep Guardiola ville ikke ha en Erling Braut Haaland som hanglet like mye fysisk som i Borussia Dortmund.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Haaland er trolig det første navnet City-manageren setter på blokka når han tar ut laget til onsdagens returkamp mot Bayern München i mesterligaens kvartfinale. Nordmannen hadde ett mål og en målgivende da Guardiolas menn sikret seg et strålende utgangspunkt med 3–0 på hjemmebane.

Jeg vet at vi er bedre med ham på banen, fastslo spanjolen på en pressekonferanse i München tirsdag kveld.

Da var han midt i et resonnement om hvorfor Haaland av og til ikke spiller – i hvert fall ikke hele kampene. Så sent som søndag ble toppscoreren tatt av banen etter 45 minutter mot Leicester. Da hadde han allerede scoret to ganger.

Ristet på hodet

Ifølge Guardiola handler det bare om én ting, nemlig å holde Haaland skadefri og kampklar.

Han vet hele tiden at han blir byttet av for å være klar til den neste kampen og den neste kampen og den neste kampen. Det er årsaken, ikke noe annet, sa manageren, og la til:

Det er mange kamper, og med hans historie, må vi følge med.

ciNJlFU5ZGY

USTOPPELIG: Erling Braut Haaland har feiret 47 City-scoringer så langt denne sesongen.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Foranledningen for uttalelsene var flere spørsmål fra TV 2 om Haalands helse, som har vært vesentlige bedre etter at han kom til Manchester City. Reporter Arilas Ould-Saada ba Guardiola åpne opp om samtalene han har med Haaland om nettopp det.

Da ristet Guardiola bare på hodet.

Listet opp problemene

Men så bekreftet han at han snakket med Haaland om de mange skadene før overgangen fra Borussia Dortmund for snart et år siden.

Vi vet at han var skadet mange ganger den siste sesongen i Dortmund og spilte få, få kamper, og vi snakket med legene og fysioterapeutene. Han hadde problemer her, her, her, her, her og her, sa Guardiola mens han pekte på ulike områder på sin egen kropp.

DZtoinKvsRs

NEDE FOR TELLING: Erling Braut Haaland slet mye med skader som Dortmund-spiller.

Foto: POOL / Reuters

Så begynte vi å løse det, sier han.

Onsdagens kamp mot Bayern München er Haalands 41. kamp for City denne sesongen. Det er tangering av det høyeste antall klubbkamper han noen gang har spilt på én sesong.

Før Guardiola holdt sin pressekonferanse, hadde City-kaptein İlkay Gündoğan blitt konfrontert med det faktum at Haaland er mindre skadet enn før. Han pekte på to årsake: Det medisinske støtteapparatet og Haalands profesjonalitet.

– Alltid først til treningsfeltet

Han er kommer alltid først til treningsfeltet. Han får sine behandlinger, spiser, trener og blir behandlet igjen. Nå vet han hva kroppen trenger og hva som kreves for å spille på et så høyt nivå med få dagers mellomrom. Det har vært fantastisk hittil, og vi trenger absolutt den beste utgaven av ham, sa midtbanemotoren.

mQK0dFXOf-U

FØRST PÅ FELTET: Haalands profesjonalitet hylles av City-kaptein İlkay Gündoğan.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Guardiola bekrefter begge poengene.

Vi har en fantastisk medisinsk avdeling, og han (Haaland) er en fantastisk profesjonell som tenker på kroppen sin 24 timer i døgnet, og hva han må gjøre for å være klar hver tredje dag, sa manageren, og påpekte at han selv har godt betalt for å gjøre de riktige valgene for spillerne.

Ikke minst er det viktig i en fase av sesongen med avgjørende kamper flere ganger i uka, som nå.

Denne uka spiller vi i tre turneringer som avgjør om vi overlever eller om vi er ute, sier han.

Les også: Haaland tangerte Salahs målrekord: – Totalt absurd galskap

Premier League - Manchester City v Leicester City
Premier League - Manchester City v Leicester City

Hvis vi taper, er vi nesten ferdig

Onsdag handler det om videre liv i mesterligaen, lørdag er det en finalebillett i mesterligaen, før toppoppgjøret mot Arsenal i Premier League venter.

Hvis vi vinner, er vi fortsatt i live. Hvis vi taper, er vi nesten ferdig. Men det er fint å være i den posisjonen. Vi er på et nivå som er interessant for oss, fastslo Pep Guardiola.

Erling Braut Haaland er altså toppscorer i mesterligaen. Før onsdagens kamp, står han bokført med elleve fulltreffere – og totalt 47 mål i alle turneringer.

Han kan også muligens få enda mer tid til å score i lyseblått. For ifølge The Athletic er City forberedt på å tilby Haaland en ny kontrakt etter at en utkjøpsklausul i kontrakten skal være fjernet.

Ifølge nettstedet innebar utkjøpsklausulen at han kunne forlate klubben for 150 millioner pund frem til sommeren 2024. Den klausulen skal ha vært knyttet til Pep Guardiolas fremtid i klubben og skal ha blitt fjernet da treneren forlenget til 2025.

Kontrakten Haaland signerte med City i fjor strekker seg til 2027.

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste