Hopp til innhold

Haaland tangerte Salahs målrekord: – Totalt absurd galskap

Erling Braut Haaland er på konstant rekordjakt. Med to scoringer mot Leicester tangerte han Mohamed Salahs scoringsrekord på én Premier League-sesong.

TANGERING: Haaland jublet etter å ha scoret sesongens 32. Premier League-mål.

Med kveldens to ferske mål er Haaland oppe i 32 mål denne Premier League-sesongen – med åtte kamper igjen. Siden ligaen gikk over til 20 lag er det kun Mohamed Salah som har scoret like mange i samme sesong.

Han scorer ett mål i Premier League hvert 71. minutt. Det er totalt absurd galskap, sa Viaplays ekspert Lars Tjernås i pausen.

Men flere rekorder blir det i hvert fall ikke akkurat denne kvelden.

For da andre omgang skulle sette i gang var ikke Haaland å se på banen. Pep Guardiola valgte nemlig å bytte ut nordmannen i pausen.

Jeg er sikker på at de begynner å gå tom for matchballer, så Pep tok han av, sa Leicester-trener Dean Smith humoristisk til Viaplay etter kampen.

Haaland lot lokkene flagre

FAGRE HÅRLOKKER: Haaland lot håret flagre også under dagens kamp.

Haaland scorer på straffe

1-0: Haaland var iskald fra straffemerket.

Haaland med fingeren i været etter straffescoring

NUMMER ÉN: Det feiret han på denne måten.

4NL65lQdKio

TANGERING: Her scorer Haaland 3-0 og tangerer med det Mohammed Salahs målrekord i Premier League med antall ligascoringer i én og samme sesong.

Haaland med publikumsfrieri etter 2-0 mot Leicester

PUBLIKUMSFRIERI: Tangeringen ble feiret foran elleville fans på Etihad Stadium.

Snuser på flere rekorder

Scoringsrekorden er ikke den eneste rekorden Haaland er i nærheten av å slå – og enda er det åtte kamper igjen av sesongen. Jærbuen er nemlig ett hat trick unna å tangere rekorden til Alan Shearer.

Alan Shearer, Newcastle

MANNEN Å SLÅ: Alan Shearer innehar flere rekorder, blant annet er han mestscorende i PL-historien og har flest hat trick på samme sesong.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Premier Leagues mestscorende igjennom tidene klarte nemlig fem hat trick i 1995/95-sesongen. Haaland står per nå med fire.

Og selv om Salahs rekord ble tangert, finnes det også enda en scoringsrekord å slå.

Rekorden fra tiden da ligaen hadde 22 lag lyder på 34 mål og innehas av Andy Cole og Alan Shearer. Den gang var det 42 kamper per sesong, mens det i det nåværende formatet er 38.

Les også Sjekk desse tala: No herjar Haaland på ein annan måte

Haaland

Dødelig duo

City kom kjapt opp i føringen mot Leicester. Etter fem minutter og mange dueller inne i boks, fikk Rodri stusset ballen til John Stones som klinket ballen inn i hjørnet.

Etter drøye ti minutter spilt måtte VAR på jobb. Ballen traff hånda til Leicesters Wilfred Ndidi, og etter en titt på skjermen pekte dommeren på straffemerket. Da måtte også Erling Braut Haaland på jobb – og sendte straffen lavt til venstre og forbi keeper til 2–0.

Premier League - Manchester City v Leicester City

STRAFFESCORING: Haaland dunket inn sitt første og Citys andre mål på straffe.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Haaland fortsatte så rekordjakten noen minutter senere. Som så mange ganger før var det Kevin De Bruyne som fant nordmannen i bakrom, og da var det bare for Haaland og sende inn kveldens tredje.

En av de absolutt heteste duoene i hele verden, utbrøt Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

22-åringen gjorde ikke ting lett for danske Daniel Iversen i Leicester-buret.

– Hva skal man si om den fyren? Det er vilt, sier han til Viaplay.

Andreomgangen ble uten Haaland, men med scoring til Leicester. Med et kvarter igjen av kampen satte den tidligere City-spilleren Kelechi Iheanacho inn en redusering på hjørnespark og tente et ørlite håp for gjestene.

De fortsatte å jage og hadde to gigantsjanser de siste minuttene av kampen, men Leicester bommet og City kunne puste lettet ut på tampen.

– Slutten var ukomfortabel. Det er noe som kan skje når man gjør så mange bytter, og vi burde egentlig unngå det. Jeg byttet for å hvile spillere, men vi mistet delvis kontrollen, selv om det var en fortjent seier, sa manager Pep Guardiola til BBC.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Hergeirsson holder kortene tett til brystet

  Landslagssjef Thorir Hergeirsson venter i det lengste med å offentliggjøre hvilke spillere han vil bruke i VM-kampen mot Angola torsdag.

  Så langt under VM har islendingen kunngjort hvilke to spillere som står utenfor den norske troppen på formiddagen på kampdag. Foran første kamp i hovedrunden tas nye grep.

  Onsdag opplyser Hergeirsson at han venter med å slippe kamptroppen til én time før avkast. Det har han anledning til.

  Norges kamper etter Angola er mot Slovenia onsdag og Frankrike fredag. (NTB)

  Håndball-VM kvinner Norge 2023: Østerrike - Norge
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Syk Astrid Øyre Slind mister verdenscuprennene i Östersund

  Astrid Øyre Slind (35) er fortsatt ikke frisk og kan ikke delta i kommende helgs verdenscuprenn i langrenn i Östersund.

  Det opplyser Norges Skiforbund i en melding.

  Der heter det at Oppdal-jenta Slind fortsatt sliter med forkjølelsen hun pådro seg under verdenscuprennene i Gällivare sist helg.

  Julie Bjervig Drivenes tar Oppdal-jentas plass på 10-kilometeren i Sverige. Lommedalen-løperen imponerte med seier i norgescupen på Gålå sist helg. Bjervig Drivenes er del av skiforbundets utviklingslag.

  Astrid Øyre Slind skulle etter planen ha gått etappe nummer to på søndagens verdenscupstafett i Gällivare, men våknet syk og måtte kaste inn håndkleet på kort varsel.

  Det har vært til dels mye trøbbel med sykdom i den norske langrennsleiren i sesonginnledningen. En rekke løpere måtte stå over den de nasjonale rennene på Beitostølen som følge av koronasykdom.

  Johannes Høsflot Klæbo var én av disse.

  (NTB)

  ilL5AYMYriE
  Foto: NTB
 • Aftonbladet: Høgmo kan forlate Häcken – nærmer seg japansk klubb

  Per-Mathias Høgmo har hatt stor suksess i svenske Häcken og ble koblet til jobben som landslagstrener for Sverige. Men nå kan karrieren ta en overraskende vending.

  I hvert fall ifølge Aftonbladet, som hevder at den norske treneren er nære ved å ta over den japanske klubben Urawa Red Diamonds.

  Høgmo har vært Häcken-trener siden 2021, og ledet dem til deres aller første seriegull i Allsvenskan året etter. Ifølge Aftonbladet skal han allerede ha gitt Häcken-spillerne beskjed om jobbyttet, og med mindre «noe uforutsett» skulle skje, regner han med å ta over den japanske klubben.

  Urawa Red Diamonds er regjerende mestere i den asiatiske mesterligaen, og skal senere i desember delta i klubb-VM. De møter den meksikanske klubben Léon, og med seier der venter et møte med Erling Braut Haalands Manchester City.

  Tidligere Bodø/Glimt-spiller Marius Høibråten spiller i Urawa Red Diamonds. Det er en av Japans mest suksessfulle klubber og har vunnnet både ligaen, cupen og den asiatiske mesterligaen ved flere anledninger.

  NRK har forsøkt å komme i kontakt med Høgmo, foreløpig uten hell.

  Häcken-trener Per Mathias Høgmo.
  Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal