NRK Meny
Normal

Mjelde-selvmål i surt semifinaletap

Landslagskaptein Maren Mjelde snudde kampen for feil lag da hun var involvert i et selvmål mot Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg i semifinalen i mesterligaen.

SOCCER-CHAMPIONS-CHE-WOB/WOMEN

UHELDIG: Maren Mjelde så ut til å være sist på ballen da Wolfsburg gikk opp til 2–1 over Chelsea.

Foto: ADAM HOLT / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kommer til å være fiender når vi er utpå der, sa Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen før møtet med landslagskollega Maren Mjelde og Chelsea i semifinalen i mesterligaen.

London-laget fikk en pangstart, for bare etter tre minutter sendte Ji So-Yun hjemmelaget i ledelsen.

Men de klarte ikke å stå imot de tyske gjestene lenge.

Selvmål

I det 17. minutt ble det lagt inn fra venstre, og islandske Sara Björk Gunnarsdóttir utlignet.

Graham Hansen var farlig frempå flere ganger, men Wolfsburgs andre scoring var det i stedet en annen norsk kvinne som sto for.

Et frispark fra Wolfsburg sneiet hodet til Maren Mjelde før det gikk i mål like før pause. Flere spillere var involvert i duellen, og UEFA tildeler Millie Bright selvmålet, mens begge klubbene mener det var den norske landslagskapteinen som var sist på ballen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Etter 66 minutter fikk den Graham Hansen masse plass. Hun la presist inn i boksen, og der sto Lara Dickenmann godt plassert og økte ledelsen.

– Måten Chelsea har spilt på hadde antakelig vært bra nok til å slå de fleste lag, men Wolfsburg er for gode i dag, mente kommentatoren på Chelsea TV.

Maria Thorirsdottir måtte stå over kampen på grunn av en skade.

Britain Soccer

ANDRE BORTEMÅL: Wolfsburg jubler for 2–1 ledelse etter et selvmål av Chelsea.

Foto: Paul Harding / AP

Skuffet Hegerberg

I den andre semifinalen mellom Manchester City og Lyon, ble det ikke like målrikt. Kampen endte 0-0, etter at de regjerende mestrene og Ada Hegerberg hadde sløst med sjansene.

– Vi kjører kampen og starter veldig bra, men så blir det litt urytmisk i deler av den. Vi burde nok tatt med alle «poengene» hjem, og jeg tror City er mest fornøyd. Dette betyr bare at vi må vinne hjemme, skriver storscorer Hegerberg i en SMS til NRK.

Returoppgjørene spilles neste søndag, og finalen går i Kiev i Ukraina torsdag 24. mai.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk