NRK Meny
Normal

Mjelde-selvmål i surt semifinaletap

Landslagskaptein Maren Mjelde snudde kampen for feil lag da hun var involvert i et selvmål mot Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg i semifinalen i mesterligaen.

SOCCER-CHAMPIONS-CHE-WOB/WOMEN

UHELDIG: Maren Mjelde så ut til å være sist på ballen da Wolfsburg gikk opp til 2–1 over Chelsea.

Foto: ADAM HOLT / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kommer til å være fiender når vi er utpå der, sa Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen før møtet med landslagskollega Maren Mjelde og Chelsea i semifinalen i mesterligaen.

London-laget fikk en pangstart, for bare etter tre minutter sendte Ji So-Yun hjemmelaget i ledelsen.

Men de klarte ikke å stå imot de tyske gjestene lenge.

Selvmål

I det 17. minutt ble det lagt inn fra venstre, og islandske Sara Björk Gunnarsdóttir utlignet.

Graham Hansen var farlig frempå flere ganger, men Wolfsburgs andre scoring var det i stedet en annen norsk kvinne som sto for.

Et frispark fra Wolfsburg sneiet hodet til Maren Mjelde før det gikk i mål like før pause. Flere spillere var involvert i duellen, og UEFA tildeler Millie Bright selvmålet, mens begge klubbene mener det var den norske landslagskapteinen som var sist på ballen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Etter 66 minutter fikk den Graham Hansen masse plass. Hun la presist inn i boksen, og der sto Lara Dickenmann godt plassert og økte ledelsen.

– Måten Chelsea har spilt på hadde antakelig vært bra nok til å slå de fleste lag, men Wolfsburg er for gode i dag, mente kommentatoren på Chelsea TV.

Maria Thorirsdottir måtte stå over kampen på grunn av en skade.

Britain Soccer

ANDRE BORTEMÅL: Wolfsburg jubler for 2–1 ledelse etter et selvmål av Chelsea.

Foto: Paul Harding / AP

Skuffet Hegerberg

I den andre semifinalen mellom Manchester City og Lyon, ble det ikke like målrikt. Kampen endte 0-0, etter at de regjerende mestrene og Ada Hegerberg hadde sløst med sjansene.

– Vi kjører kampen og starter veldig bra, men så blir det litt urytmisk i deler av den. Vi burde nok tatt med alle «poengene» hjem, og jeg tror City er mest fornøyd. Dette betyr bare at vi må vinne hjemme, skriver storscorer Hegerberg i en SMS til NRK.

Returoppgjørene spilles neste søndag, og finalen går i Kiev i Ukraina torsdag 24. mai.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kastrati til Kristiansund

  Flamur Kastrati har signert for Kristiansund, det melder Tidens Krav. Avisa spekulerer i at overgangssummen er på 500 000 kroner. Kastrati kommer fra Sandefjord og har signert en kontrakt fram til sommeren 2021.

  Flamur Kastrati
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • LSK Kvinner henter landslagsspiller

  LSK Kvinner har signert den islandske landslagsspilleren Sigridur Lara Gardarsdottir, det melder klubben på sin hjemmeside. 24-åringen har 13 landskamper for Island og kommer fra den hjemlige storklubben IBV.

  Sigridur Lara Gardarsdottir
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Moses trekker seg

  Chelseas Victor Moses gir seg på Nigerias landslag. Det melder han i en post på instagram. Moses fikk 37 landskamper og 12 mål for landslaget, som kalles «Super Eagles». Nigeria røk ut i gruppespillet av sommerens VM.

  Victor Moses
  Foto: Toru Hanai / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet