Mjelde-selvmål i surt semifinaletap

Landslagskaptein Maren Mjelde snudde kampen for feil lag da hun var involvert i et selvmål mot Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg i semifinalen i mesterligaen.

SOCCER-CHAMPIONS-CHE-WOB/WOMEN

UHELDIG: Maren Mjelde så ut til å være sist på ballen da Wolfsburg gikk opp til 2–1 over Chelsea.

Foto: ADAM HOLT / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kommer til å være fiender når vi er utpå der, sa Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen før møtet med landslagskollega Maren Mjelde og Chelsea i semifinalen i mesterligaen.

London-laget fikk en pangstart, for bare etter tre minutter sendte Ji So-Yun hjemmelaget i ledelsen.

Men de klarte ikke å stå imot de tyske gjestene lenge.

Selvmål

I det 17. minutt ble det lagt inn fra venstre, og islandske Sara Björk Gunnarsdóttir utlignet.

Graham Hansen var farlig frempå flere ganger, men Wolfsburgs andre scoring var det i stedet en annen norsk kvinne som sto for.

Et frispark fra Wolfsburg sneiet hodet til Maren Mjelde før det gikk i mål like før pause. Flere spillere var involvert i duellen, og UEFA tildeler Millie Bright selvmålet, mens begge klubbene mener det var den norske landslagskapteinen som var sist på ballen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Etter 66 minutter fikk den Graham Hansen masse plass. Hun la presist inn i boksen, og der sto Lara Dickenmann godt plassert og økte ledelsen.

– Måten Chelsea har spilt på hadde antakelig vært bra nok til å slå de fleste lag, men Wolfsburg er for gode i dag, mente kommentatoren på Chelsea TV.

Maria Thorirsdottir måtte stå over kampen på grunn av en skade.

Britain Soccer

ANDRE BORTEMÅL: Wolfsburg jubler for 2–1 ledelse etter et selvmål av Chelsea.

Foto: Paul Harding / AP

Skuffet Hegerberg

I den andre semifinalen mellom Manchester City og Lyon, ble det ikke like målrikt. Kampen endte 0-0, etter at de regjerende mestrene og Ada Hegerberg hadde sløst med sjansene.

– Vi kjører kampen og starter veldig bra, men så blir det litt urytmisk i deler av den. Vi burde nok tatt med alle «poengene» hjem, og jeg tror City er mest fornøyd. Dette betyr bare at vi må vinne hjemme, skriver storscorer Hegerberg i en SMS til NRK.

Returoppgjørene spilles neste søndag, og finalen går i Kiev i Ukraina torsdag 24. mai.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Brøt LA Galaxys seiersrekke

  Etter fem strake seire for Jørgen Skjelvik og Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy ble det kun 0-0 borte mot Minnesota United. Adama Diomande og Los Angeles FC topper Western Conference tre poeng foran Skjelvik & Co., men har én kamp mer spilt.

  skjelvik
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Bayern München til cupfinale

  Bayern München er klar for finale i den tyske cupen etter å ha vunnet 3-2 borte mot Werder Bremen i onsdagens semifinale. To mål av Robert Lewandowski og ett av Thomas Müller sørget for finalebilletten. De møter dermed Leipzig i cupfinalen 25. mai.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Wolverhampton ga Arsenal bank

  Arsenals håp om en topp fire-plassering ble enda mindre da de tapte 1-3 borte mot Wolverhampton onsdag. Det var første gang Arsenal tapte for Wolverhampton siden 1979. Når tre serierunder gjenstår ligger Arsenal på 5.-plass, ett poeng bak Chelsea.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal