Mjelde-selvmål i surt semifinaletap

Landslagskaptein Maren Mjelde snudde kampen for feil lag da hun var involvert i et selvmål mot Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg i semifinalen i mesterligaen.

SOCCER-CHAMPIONS-CHE-WOB/WOMEN

UHELDIG: Maren Mjelde så ut til å være sist på ballen da Wolfsburg gikk opp til 2–1 over Chelsea.

Foto: ADAM HOLT / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kommer til å være fiender når vi er utpå der, sa Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen før møtet med landslagskollega Maren Mjelde og Chelsea i semifinalen i mesterligaen.

London-laget fikk en pangstart, for bare etter tre minutter sendte Ji So-Yun hjemmelaget i ledelsen.

Men de klarte ikke å stå imot de tyske gjestene lenge.

Selvmål

I det 17. minutt ble det lagt inn fra venstre, og islandske Sara Björk Gunnarsdóttir utlignet.

Graham Hansen var farlig frempå flere ganger, men Wolfsburgs andre scoring var det i stedet en annen norsk kvinne som sto for.

Et frispark fra Wolfsburg sneiet hodet til Maren Mjelde før det gikk i mål like før pause. Flere spillere var involvert i duellen, og UEFA tildeler Millie Bright selvmålet, mens begge klubbene mener det var den norske landslagskapteinen som var sist på ballen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Etter 66 minutter fikk den Graham Hansen masse plass. Hun la presist inn i boksen, og der sto Lara Dickenmann godt plassert og økte ledelsen.

– Måten Chelsea har spilt på hadde antakelig vært bra nok til å slå de fleste lag, men Wolfsburg er for gode i dag, mente kommentatoren på Chelsea TV.

Maria Thorirsdottir måtte stå over kampen på grunn av en skade.

Britain Soccer

ANDRE BORTEMÅL: Wolfsburg jubler for 2–1 ledelse etter et selvmål av Chelsea.

Foto: Paul Harding / AP

Skuffet Hegerberg

I den andre semifinalen mellom Manchester City og Lyon, ble det ikke like målrikt. Kampen endte 0-0, etter at de regjerende mestrene og Ada Hegerberg hadde sløst med sjansene.

– Vi kjører kampen og starter veldig bra, men så blir det litt urytmisk i deler av den. Vi burde nok tatt med alle «poengene» hjem, og jeg tror City er mest fornøyd. Dette betyr bare at vi må vinne hjemme, skriver storscorer Hegerberg i en SMS til NRK.

Returoppgjørene spilles neste søndag, og finalen går i Kiev i Ukraina torsdag 24. mai.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP
 • Keita rekker Stabæks skjebnekamp

  Stabæk regner med å ha Aboubakar Keita klar til nedrykksduellen med Strømsgodset i siste serierunde 24. november ifølge Eurosport.

  Keita, som er innleid fra FC København, måtte sist søndag gå av banen med en vond ankel tidlig i andre omgang mot Odd.

  Eliteserien fotball 2018: Odd - Stabæk (0-3).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal