Hopp til innhold

Har slitt i Chelseas drømmesesong: – Klarte ikke å ta av meg sokkene

Guro Reiten og Chelsea ble nok en gang kronet til seriemestere, og fremdeles er ytterligere to titler innenfor rekkevidde. Det kan bli en fullkommen sesong – likevel er hun ikke helt fornøyd.

FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea

DRØMMESESONG: Guro Reitens Chelsea har virkelig levert varene denne sesongen.

Foto: Peter Cziborra / Reuters

– Det eneste som gjelder det er å vinne. Vi har jo satt oss selv i denne posisjonen at vi faktisk kan vinne alt, sier Reiten til NRK.

Ikke mange kan skryte av en tilsvarende sesong.

Søndag ble ligagullet sikret på hjemmebane etter 5-0 seier mot Reading Chelseas andre trofé denne sesongen.

– Dette er det beste laget og den beste tittelen jeg har vunnet under min tid her. Jeg er en veldig stolt manager i dag, sa Chelsea-manager Emma Hayes etter at ligagullet var i boks.

Det er fjerde gang London-laget vinner ligaen, og andre gang for Reiten etter at hun kom til klubben.

Og ikke nok med det. Ligacupen er også allerede i boks. 16. mai venter selveste mesterligafinalen mot Barcelona og i tillegg skal FA-cup-tittelen kjempes om i høst.

Men selv om sesongen så langt har vært en drøm for Chelsea, har den ikke vært det for Reiten.

Trengte hjelp til å ta av sokkene

For det har blitt færre kamper og spilleminutter for Reiten denne sesongen. I fjor høst slet hun nemlig med skade, som preget henne mer enn hun kanskje ville fortelle.

FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea

POKAL: Chelsea har allerede vunnet ligacupen.

Foto: Peter Cziborra / Reuters

– Det har vært en tøff sesong for meg, begynner hun.

– Jeg slet ganske mye med ryggen i fjor høst i en lang periode. Når det er så mange gode og laget setter seg litt så er det vanskelig å komme seg innpå det igjen.

Hun sleit med å komme seg tilbake på banen, og når hun først fikk spille ble kampene litt «amputerte» og hun hadde ryggplager etterpå.

– Jeg var jo med på noen kamper, men det var litt sånn ... Jeg spilte 60 minutter og så måtte jeg spørre om hjelp fordi jeg ikke klarte å ta av meg sokkene etter kampen, sier Reiten.

Etter en kamp som dét ble det en uke uten trening, for så å prøve å bli klar til neste kamp igjen. Hun beskriver det som en ond sirkel og at hun mistet mye av treningen og grunnlaget.

– Når var det så vondt at du slet med å få på sokkene etter kamp?

– Da jeg scoret to mål mot Arsenal, sier Reiten og ler godt.

– Litt mer fortjent

Humøret er i hvert fall på plass. For heldigvis, både for Reiten og Chelsea, er hun nå skadefri. Likevel er det tøft å spille seg inn igjen i en startellever med stjernespillere som Pernille Harder og Sam Kerr. Men Reiten er optimistisk, selv om det har blitt mer tid på benken enn tidligere.

– Nå er alt bra, så nå har jeg ingenting å klage på. Nå er det bare å få ut det siste man har igjen både i kroppen og i hodet egentlig, forteller Chelsea-spilleren.

Søndag ble det en halvtime på banen for Reiten. Chelsea vant hele 5-0, og hadde få problemer mot Reading og norske Kristine Leine og Amalie Eikeland.

Women's Super League - Chelsea v Brighton & Hove Albion

FRISK: Nå er Reiten skadefri og klar for sesonginnspurten.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Nå er altså to av fire pokaler sikret for Chelsea.

Chelsea vant ligaen også i fjor, i en noe forkortet sesong på grunn av koronasituasjonen. Derfor smaker et seriegull i år enda bedre, mener den norske Chelsea-spilleren.

– Det føles i hvert fall litt mer riktig. Litt mer fortjent kanskje, sier Reiten og smiler.

  • Maren Mjelde ble også seriemester med søndagens seier over Reading. Den norske landslagsskapteinen har vært skadet siden midten av mars.

Slik endte den engelske superligaen:

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal