Har slitt i Chelseas drømmesesong: – Klarte ikke å ta av meg sokkene

Guro Reiten og Chelsea ble nok en gang kronet til seriemestere, og fremdeles er ytterligere to titler innenfor rekkevidde. Det kan bli en fullkommen sesong – likevel er hun ikke helt fornøyd.

FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea

DRØMMESESONG: Guro Reitens Chelsea har virkelig levert varene denne sesongen.

Foto: Peter Cziborra / Reuters

– Det eneste som gjelder det er å vinne. Vi har jo satt oss selv i denne posisjonen at vi faktisk kan vinne alt, sier Reiten til NRK.

Ikke mange kan skryte av en tilsvarende sesong.

Søndag ble ligagullet sikret på hjemmebane etter 5-0 seier mot Reading Chelseas andre trofé denne sesongen.

– Dette er det beste laget og den beste tittelen jeg har vunnet under min tid her. Jeg er en veldig stolt manager i dag, sa Chelsea-manager Emma Hayes etter at ligagullet var i boks.

Det er fjerde gang London-laget vinner ligaen, og andre gang for Reiten etter at hun kom til klubben.

Og ikke nok med det. Ligacupen er også allerede i boks. 16. mai venter selveste mesterligafinalen mot Barcelona og i tillegg skal FA-cup-tittelen kjempes om i høst.

Men selv om sesongen så langt har vært en drøm for Chelsea, har den ikke vært det for Reiten.

Trengte hjelp til å ta av sokkene

For det har blitt færre kamper og spilleminutter for Reiten denne sesongen. I fjor høst slet hun nemlig med skade, som preget henne mer enn hun kanskje ville fortelle.

FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea

POKAL: Chelsea har allerede vunnet ligacupen.

Foto: Peter Cziborra / Reuters

– Det har vært en tøff sesong for meg, begynner hun.

– Jeg slet ganske mye med ryggen i fjor høst i en lang periode. Når det er så mange gode og laget setter seg litt så er det vanskelig å komme seg innpå det igjen.

Hun sleit med å komme seg tilbake på banen, og når hun først fikk spille ble kampene litt «amputerte» og hun hadde ryggplager etterpå.

– Jeg var jo med på noen kamper, men det var litt sånn ... Jeg spilte 60 minutter og så måtte jeg spørre om hjelp fordi jeg ikke klarte å ta av meg sokkene etter kampen, sier Reiten.

Etter en kamp som dét ble det en uke uten trening, for så å prøve å bli klar til neste kamp igjen. Hun beskriver det som en ond sirkel og at hun mistet mye av treningen og grunnlaget.

– Når var det så vondt at du slet med å få på sokkene etter kamp?

– Da jeg scoret to mål mot Arsenal, sier Reiten og ler godt.

– Litt mer fortjent

Humøret er i hvert fall på plass. For heldigvis, både for Reiten og Chelsea, er hun nå skadefri. Likevel er det tøft å spille seg inn igjen i en startellever med stjernespillere som Pernille Harder og Sam Kerr. Men Reiten er optimistisk, selv om det har blitt mer tid på benken enn tidligere.

– Nå er alt bra, så nå har jeg ingenting å klage på. Nå er det bare å få ut det siste man har igjen både i kroppen og i hodet egentlig, forteller Chelsea-spilleren.

Søndag ble det en halvtime på banen for Reiten. Chelsea vant hele 5-0, og hadde få problemer mot Reading og norske Kristine Leine og Amalie Eikeland.

Women's Super League - Chelsea v Brighton & Hove Albion

FRISK: Nå er Reiten skadefri og klar for sesonginnspurten.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Nå er altså to av fire pokaler sikret for Chelsea.

Chelsea vant ligaen også i fjor, i en noe forkortet sesong på grunn av koronasituasjonen. Derfor smaker et seriegull i år enda bedre, mener den norske Chelsea-spilleren.

– Det føles i hvert fall litt mer riktig. Litt mer fortjent kanskje, sier Reiten og smiler.

 • Maren Mjelde ble også seriemester med søndagens seier over Reading. Den norske landslagsskapteinen har vært skadet siden midten av mars.

Slik endte den engelske superligaen:

Siste nytt

 • Verdensstjernen klar for Bislett

  Den svenske verdensstjernen Armand Duplantis er klar for stavhopp på Bislett Games, der han blant annet får møte norske Sondre Guttormsen.

  Guttormsen satte i mai norsk rekord med 5,81. Det er et stykke bak verdensrekorden til det svenske fenomenet Duplantis, som er på 6,18.

  Bislett Games arrangeres 1. juli og blir det første store internasjonale idrettsarrangementet på norsk jord etter gjenåpningen.

  Armand Duplantis
  Foto: Michal Cizek / AFP
 • Nyland ferdig i Norwich

  Ørjan Håskjold Nyland er ferdig i Norwich. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Hans kontrakt med klubben går ut 30. juni, og nå kan han gå gratis til en ny klubb.

  – Alle i Norwich City ønsker Ørjan alt godt i hans fremtidige karriere, skriver klubben i pressemeldingen.

  Nyland fungerte som en reservekeeper for Norwich, og han fikk ingen offisielle kamper for klubben.

  Fotball, treningskamper: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Gullpucken til Lesund

  Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen en spiller i norsk ishockey kan motta. I år går den høythengende prisen til Erlend Lesund.

  Selv om sesongen hjemme også her ble avlyst tidlig i januar mener NIHF at tildelingskriteriene for Gullpucken Menn er innfridd. Det skyldes i hovedsak at man her fikk gjennomført VM.

  I begrunnelsen fra Norges Ishockeyforbund står det blant annet: «Erlend Lesund har utviklet spillet sitt sesong for sesong, der han denne sesongen var en av de viktigste spillerne til Rögle i svensk eliteserie. Under årets VM tok han enda ett steg på den internasjonale arenaen, gjennom å videreføre utviklingen fra klubblaget. Dette gjorde han til en av lagets absolutt nyttigste spillere.»

  2021 IIHF Ice Hockey World Championship, Day 3, Norway - Italy. Erlend Lesund
  Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal