Hopp til innhold
Viktor Hovland
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Golf

 • Svenske Åberg tok sin første seier på PGA-touren

  Ludvig Åberg er blant de heteste navnene i golfsporten og søndag kveld innkasserte han karrierens første seier på PGA-touren i en turnering i den amerikanske delstaten Georgia.

  24-åringen hadde vært rangert som verdens beste amatør i en lengre periode, da han i sommer ble proff.

  Siden har han spilt 14 individuelle proffturneringer, og nå står svensken med seier både på Europatouren og på PGA-touren.

  I tillegg var han også med på det europeiske laget som vant Ryder Cup i september, hvor Åberg spilte flere av sine kamper sammen med Viktor Hovland.

  Åberg leverte spesielt i helgen helt glimrende golf, med runder på 61 slag, ni under par, både lørdag og søndag. Til slutt vant han med fire slag ned til canadiske Mackenzie Hughes.

  – De opplevelsene jeg hatt i løpet av de siste seks månedene, har overgått drømmene mine og jeg vil aldri glemme det, sier Åberg på pressekonferansen etter seieren.

  Svensken startet året som nummer 3064 på verdensrankingen, men er nå helt oppe på en 32. plass. Dermed vil han også være inne topp 50 ved nyttår, som sikrer han plass i en rekke storturneringer i 2024.

  Ludvig Åberg
  Foto: ALEX SLITZ / AFP
 • Hovland var i seierskampen - så slo han i vannet

  Viktor Hovland sikret en ny topplassering i finalen i DP World Tour (tidligere europatouren). Det til tross for en turneringspause på seks uker.

  Da nordmannen slo ut på sitt site hull i turneringen, lå han to slak bak lederen. Dermed måtte Hovland gamble på det siste hullet. Med sitt andre slag gikk han for green, men ballen ble litt for kort og endte dermed i vannet.

  Hovland måtte droppe ballen og endte hullet med par. Nordmannen endte likevel på andreplass i turneringen, 19 slag under par.

  Danske Nicolai Højgaard vant turneringen, 21 slag under par.

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Hovland i tetsjiktet i sesongfinalen

  Viktor Hovland leverte en kjemperunde på europatouren i Dubai. Han er i seierskampen i sesongfinalen etter to runder.

  Etter å ha gått tre slag under par på den første runden, der han også misset en del birdieputter, var Hovland svært solid på fredagens runde. Seks slag under par sørget for at han sluttet runden på ni slag under par totalt.

  26-åringen fikk sju birdier og én bogey fredag. Hovland ligger på delt annenplass, to slag bak leder Nicolai Højgaard fra Danmark.

  Helgens turnering er sesongens siste på europatouren. Det er allerede klart at nordirske Rory McIlroy vinner europatouren sammenlagt denne sesongen. (NTB)

  Viktor Hovland i aksjon under sesongfinalen på Europatouren i Dubai.
  Foto: Kamran Jebreili / AP
 • Hovland med i tetsjiktet i Dubai

  Viktor Hovland spilte lenge nærmest prikkfritt på åpningsrunden i sesongavslutningen på Europatouren.

  Etter tolv hull var han fire slag under par for dagen etter fire birdier, men avslutningen ble av det mer ustabile slaget.

  Et dårlig utslag på hull 16 endte med rundens første bogey, før han på hull 17 på spektakulært vis havnet ut på en bro. Ballen trillet akkurat over greenen på par 3-hullet og ned på broen, hvor den etter hvert stoppet. Derfra var Hovland nær ved å redde seg inn, men det ble nok en bogey.

  Med en birdie på hull 18, rundens siste hull, ble det til slutt en runde på tre slag under par. I skrivende stund holder det til en delt syvendeplass, to slag bak teten.

  Turneringen er Hovlands første siden han var med på det europeiske vinnerlaget i Ryder Cup i slutten av september.

  Viktor Hovland
  Foto: NTB
 • Jevnt spill fra Hovland i Dubai

  Viktor Hovland slet på greenen, men ligger tre slag under par etter første runde i europatouren i Dubai. Det holder til en foreløpig niendeplass.

  Golfproffen klarte par på første hull og fulgte opp med en birdie på hull nummer to. De fire neste hullene gikk på par, men flere birdiemuligheter gikk tapt underveis.

  Det samme skjedde på sjuende hull der Hovland bommet på putten med 10 centimeter. På niende hull slo han til med en lang putt og klarte en birdie.

  På tiende hull slo Hovland sin andre langputt på rad til birdie og tre under par. Ellevte hull gikk på par, men på tolvte slo han igjen til med en birdie etter en langputt til fire under par.

  Hovland slo dagens første bogey på hull 16 etter at putten havnet få millimeter fra hullet, men tyngdekraften var ikke på hans side. På par-tre hull 17 måtte det fire slag til, noe som sendte nordmannen ned til en ellevteplass.

  På det siste par 5-hullet nøyde han seg med fire slag og runden endte tre under par. Dermed klatret han opp til en delt niendeplass.

  Hovland har hatt seks ukers turneringspause før sesongavslutningen i Dubai. Sesongens 50 beste spillere deltar i turneringen.

  Julien Guerrier, Matthieu Pavon og Nicolai Højgaard leder turneringen med fem slag under par. Det gjenstår tre runder.

  Det er allerede klart at Rory McIlroy vinner sammenlagt på europatouren denne sesongen.

  (©NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: NTB
Viktor

Siste nytt

 • Landslagsspiller i ishockey brakk tommelen

  Frisk Askers Michael Haga brakk tommelen under trening og ventes tilbake først i slutten av januar.

  Den tidligere utenlandsproffen Haga har ikke fått den starten han ønsket seg etter returen til Frisk Asker. Han har nå skadet tommelen på trening.

  Undersøkelser viser at den er brukket, får TV 2 bekreftet av Frisk Askers sportssjef Vidar Wold.

  Haga skal opereres onsdag, og med en forventet normal progresjon vil han være tilbake i januar-februar.

  – Er det verre enn fryktet, må vi se på en løsning, men vi håper han er tilbake da. Michael er en av de spillerne som driver det offensive hos oss. Dette er en strek i regninga for oss. Nå har vi for en lengre periode mistet de to (Haga og Felix Girard) som skulle være lokomotivet i vårt angrepsspill. Men vi er blitt vant til skader i Frisk. Vi skal stå godt i det, sier Wold.

  Roy Johansens mannskap har slitt i innledningen på sesongen med skader på en rekke nøkkelspillere. Det er blitt bare 21 poeng på 19 kamper.

  Frisk er 33 poeng bak serieleder Vålerenga.

  (©NTB)

  Michael Haga
  Foto: Alf Simensen / NTB
 • Gladnyhet for United foran skjebnekamp: To stjerner tilbake i trening

  Den skadeplagede Manchester United-duoen Rasmus Højlund og Antony deltok på tirsdagens trening foran mesterligamøtet med Galatasaray.

  Danske Højlund og brasilianske Antony var ikke med i kamptroppen til søndagens Premier League-møte med Everton som følge av skadetrøbbel.

  Nå peker ting i retning av at duoen er aktuell for spill i onsdagens oppgjør i Tyrkia. Der har United presset på seg.

  Old Trafford-klubben ligger sist på tabellen i gruppe A etter fire spilte kamper. Samtidig skiller det kun ett poeng opp til andreplasserte FC København.

  Bayern München topper etter fire strake seirer.

  United har tre strake seirer i Premier League.

  (©NTB)

  nj5qvWwazCI
  Foto: AP
 • Norsk stjerne peker ut OL som hovedmål

  – Det er OL-sesong neste år og det henger høyt i garderoben min, så det er definitivt hovedmålet for meg neste sesong, sier Tobias Foss til NRK.

  Fjorårets tempoverdensmester har allerede festet blikket mot OL-tempoen i Paris neste sommer.

  – Som idrettsutøver er OL kjempestort. Spesielt etter at jeg vant VM-tempoen føler jeg at OL-medalje kan være oppnåelig, sier den ferske Ineos-rytteren og tror den kuperte løypeprofilen i den franske hovedstaden passer ham godt.

  – Ettersom alt foregår i sentrum i Paris er den ganske teknisk. Det er veldig, veldig bra for min del.

  26 år gamle Foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. Vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i Grand Tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i Giro d'Italia i 2021.

  2023-sesongen har i stor grad blitt preget av sykdom for Foss, som kun hadde 36 rittdager i 2023 og ble nummer elleve på VM-tempoen.

  Tobias Foss
  Foto: STRINGER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal