Kristoffer Ventura og Viktor Hovland
Foto: Stacy Revere / AFP

Golf

 • Ute etter marerittrunde

  Kristoffer Ventura måtte storspille for å bli med videre i PGA-turneringen i South Carolina. I stedet kom nedturene tett også i fredagens runde, melder NTB. Nordmannen var ikke i nærheten av å klare cuten. Grensen gikk på ett slag over par, mens Ventura stoppet på hele +13. Han måtte fredag tåle tre bogeyer, to dobbeltbogeyer og én trippelbogey. Det gjorde 26-åringen til en av de lavest plasserte på resultatlistene.

  uYX70W4WCWI
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Lund med historisk cut

  Karoline Lund var eneste norske som greide cuten i Scandinavian Mixed i golf, der kvinner og menn for første gang konkurrerer mot hverandre på europatouren.

  Lund fulgte opp sin knallsterke åpningsrunde på 68 slag (seks birdier og to bogeyer) med en 71-runde fredag og er fem slag under par halvveis. Det gir delt 44.-plass.

  Det er kvinnelig leder etter to runder i Kungsbacka. Svenske Caroline Hedwall greide eagle to ganger på sin 64-runde fredag, er 13 slag under par og leder turneringen ett slag foran nederlenderen Joost Luiten.

  Tonje Daffinrud (par, 99.-plass), Maiken Bing Paulsen (fem over, 138.-plass) og Marianne Skarpnord (seks over, 143.-plass) er utslått.

  (©NTB)

 • Tøff start for Ventura

  Kristoffer Ventura er det eneste norske innsalget under helgas PGA-turnering i South Carolina. Viktor Hovland samler krefter til neste ukes US Open.

  Ventura, som trenger gode turneringer fremover, slet med å finne flyten på runden sin og gikk fem slag over par. Runden inneholdt hele sju bogeyer og to birdier.

  Han hadde bare ni spillere bak seg på resultatlisten da han gikk i klubbhuset. Han vil dermed få en tøff kamp med å klare cuten etter fredagens runde hvor han starter fra det tiende hullet sent fredag kveld norsk tid. (NTB)

  Valspar Championship - Round Two. Kristoffer Ventura
  Foto: Julio Aguilar / AFP
 • Klarte ikke US Open-kvalifiseringen

  Kristoffer Ventura kom dårlig ut i US Open-kvalifiseringen i Ohio i USA mandag. Etter 18 av 36 hull trakk golferen seg.

  26-åringen gikk de første 18 hullene fire over par og ga opp kampen om å havne i toppen. 16 spillere av 120 kjempet om å ta seg til majorturneringen som starter neste uke.

  Også Andreas Halvorsen, Torbjørn Johansen og William Buhl har vært i aksjon, men ingen klarte å kvalifisere seg. I den siste runden av kvalifiseringen er det 814 golfere som kjemper om 66 plasser.

  Viktor Hovland, som ligger som nummer 13 på verdensrankingen, må finne seg i å regnes blant favorittene til storturneringen. (NTB)

  Zurich Classic Of New Orleans - Final Round
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Hovland med god avslutning

  Viktor Hovland (23) vartet opp med en eagle på hull 15 under avslutningsdagen av PGA-turneringen Memorial i Dublin, Ohio søndag.

  Det ble også en birdie på hull 16 slik at Hovland totalt endte opp med to over par for dagen. 23-åringen har ikke fått det til å klaffe denne helgen, og totalt endte han opp med fire slag over par etter fire dagers spill.

  Memorial Golf
  Foto: Darron Cummings / AP

Tiger Woods våken etter operasjon: Takker for støtten

Politiet med pressekonferanse om Tiger Woods-ulykken

Sportsnyheter

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.

Siste nytt

 • Tre mål og tre poeng for Tromsø

  Med bare én seier hver så langt, var det to lag sulteforede på poeng som møttes på Nadderud mandag kveld. Der fikk bortelaget en fantastisk åpning etter en gavepakke fra Stabæk.

  Tromsø gikk opp i ledelsen allerede etter ni minutter, etter et svakt forsøk på å bokse vekk ballen av Marcus Sandberg. Dermed kunne til slutt Ebiye Moses sette inn 1-0 i åpent mål. Kun fem minutter senere doblet samme mann til 2-0. I sluttminuttene satte Tomas Totland inn kampens tredje og siste mål, og tromsøværingene vant 3-0.

  Ebyie Moss
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal