NRK Meny
Normal

Frykter ikke Bendtner: – Får se om han kommer i form

Både Ruben Gabrielsen i Molde og Frode Kippe i Lillestrøm venter tjuvtriks fra Nicklas Bendtner. Her er deres plan for å stoppe spissen.

Nicklas Bendtner på Marbella

ANSVARET: Nicklas Bendtner får ansvaret for å score målene for Rosenborg kommende sesong.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det gir litt krydder i hverdagen. Jeg tror alle i Eliteserien er glad for at han kom, og Rosenborg har fått en bra spiss, forteller Ruben Gabrielsen (24).

Både Molde-spilleren og Lillestrøm-spilleren Frode Kippe er begeistret for at konkurrenten Rosenborg har hentet Nicklas Bendtner.

De to mener at profilen Bendtner vil være med på å løfte norsk fotball og eliteserien.

Frykter ikke Bendtner

Allerede i tredje runde står Gabrielsen ansikt til ansikt med Bendtner når Molde gjester Lerkendal i rivaloppgjøret. Den duellen ser han frem til, og han tror dansken valgte RBK for å få fart på karrieren igjen.

– Jeg regner med han er ekstra tent til rivaloppgjøret, men det er et steg ned for ham. Vi får se hvordan motivasjonen hans er for å spille i eliteserien, sier Gabrielsen.

Kippe

DUELL: Frode Kippe gleder seg til duellen med Nicklas Bendtner.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Han har spilt i Juventus og Arsenal. Han har et godt nivå inne og han er bra fysisk. Jeg tror han blir en tøff spiller å møte. Vi midtstoppere i eliteserien får heve oss litt, forklarer Gabrielsen til NRK.

Også veteranen Frode Kippe gleder seg til duellen med Bendtner. De to møtes først i mai, også det på Lerkendal.

– Jeg tror du må være forberedt på det meste når du møter ham, så får vi se hvor god form han kommer seg i. Han har et veldig bra makspotensial. Vi får se om Rosenborg klarer å få ham opp dit, forteller LSK-veteranen, og utdyper:

– Jeg tror det er mange som gleder seg til å få bryne seg på ham. Det blir nok ikke så lett for ham heller.

Venter tjuvtriks fra spissen

Men ingen av de to frykter møtet med Bendtner. Kippe ser frem til det som kan bli en tøff fysisk batalje inne i sekstenmeteren. Akkurat slik veteranen liker det.

Lunan Ruben Gabrielsen

HEVE SEG: Ruben Gabrielsen mener midtstopperne i eliteserien må heve seg.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Han er kjapp, han har gode avslutninger og han har god fysikk.

– Jeg er en fysisk stor spiller og liker å ha folk som kan matche meg litt der. Å få noen tøffe og tette dueller der er morsomt. Da kommer det fort noen tjuvtriks fra noen også, men det er gøy. Jeg foretrekker heller dét, enn å møte en liten, rask spiller, sier LSK-spilleren.

Også Gabrielsen tror Bendtner vil komme med noen tjuvtriks. Om det kommer noen nye tjuvtriks ønsker han å lære seg de.

Slik vil han stoppe RBK-spissen.

– Det blir å spille smart. Han er sikkert mye sterkere enn meg og har en bedre høyde enn meg. Jeg må bruke hodet, forklarer Molde-forsvareren.

Siste nytt

 • Norge leder klart

  Norge leder 9-3 i den viktige curlingkampen mot Danmark. To gode runder hvor nordmennene vant 4-0 la utgangspunktet for forspranget. Skal Norge ha noen som helst mulighet til å avansere må de vinne denne.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling menn. Norge - Korea (7-5)
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • De norske sliter

  Øystein Bråten (22) er den eneste nordmannen som foreløpig ligger an til å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Han ligger på sjetteplass, de andre nordmennene er ikke blant de 12 beste som går til finalen hittill.

  X-Games Hafjell.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal