Van Persie senket Chelsea

I en målfest av en fotballkamp ble Robin van Persie dagens mann. Han scoret tre av målene da Arsenal slo Chelsea 5-3 på Stamford Bridge.

Robin Van Persie

Robin van Persie scoret tre mål i møtet med Chelsea, og bidro med det sterkt til Arsenal-seier.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Frank Lampard

Frank Lampard scoret kampens første mål.

Foto: Bogdan Maran / Ap
Van Persie

Robin van Persie irriterte seg over en miss i første omgang, men gjorde det godt igjen med tre mål senere i kampen.

Foto: Tom Hevezi / Ap
John Terry

John Terry sendte Chelsea til pause med ledelsen etter 2-1-scoringen, men det holdt ikke helt inn for hjemmelaget.

Foto: Tom Hevezi / Ap
Theo Walcott

Theo Walcott hadde en god kamp i Arsenal-trøya, og ga Arsenal ledelsen for første gang i kampen.

Foto: GLYN KIRK / Afp
Arsene Wenger

Arsene Wenger var mektig irritert etter Chelseas tredje mål, men kunne likevel smile for seier til slutt.

Foto: Tom Hevezi / Ap

Chelsea tok ledelsen to ganger hjemme på Stamford Bridge, men Arsenal hentet seg opp til 1-1 og 2-2. Vertene klarte også å svare da Arsenal gikk opp i 3-2-ledelse, men i kampens sluttminutter var det Robin van Persie som avgjorde kampen til Arsenals fordel.

– Du kunne se hvor glade vi var ved kampslutt. Vi kjempet hardt og ble belønnet med et kjemperesultat, sa van Persie til Sky Sports etter kampen.

Først utnyttet nederlenderen John Terrys uhell, da midtstopperen skled som bakerste mann. Med klar bane mot mål var van Persie nådeløs og sendte ballen i nettmaskene.

Fem minutter senere var han på farten igjen, da han avsluttet en Arsenal-kontring med et skudd fra feltet som gikk ved nærmeste stolpe og i mål.

– Vi trengte å vinne en kamp med stil og klasse, og det gjorde vi i dag mot et storlag. Dette var en viktig seier for oss. I første omgang var vi noe skjøre defensivt, men det bedret seg, sier Wenger etter kampen.

Chelsea-trener André Villas-Boss var ikke fornøyd med eget lag etter tapet.

– Kampen var så åpen at seieren kunne gått begge veier. Vi er nødt til å reflektere over feilene vi gjorde, for det er en del ting som må forbedres, sier han.

Tre mål før pause

Det ble en underholdende kamp på Stamford Bridge. Vertene hadde kontrollene i åpningsminuttene, og kom til flere nesten-muligheter.

Arsenal viste seg også målfarlig. Både Gervinho og van Persie hadde store muligheter til å sende gjestene i ledelsen. Etter de to store Arsenal-sjansene var det Chelsea som scoret.

Juan Mata svingte ballen inn i feltet, og Frank Lampard løp seg fri og headet ballen i mål til 1-0.

Tross en kalddusj for Arsenal, skulle likevel gjestene gå til pause med nettkjenning. Gervinho og van Persie gjorde opp for misbrukte sjanser tidligere i kampen.

Etter å ha blitt spilt gjennom av Aaron Ramsey, la Gervinho ballen til side der van Persie enkelt kunne sende ballen i mål til 1-1.

Chelsea, som trengte tre poeng for ikke å tape ytterliggere terreng til de to Manchester-lagene foran på tabellen, gikk i nytt i ledesen på tampen av første omgang.

Lampard svingte ballen inn foran mål da vertene fikk corner. John Terry var på plass og dyttet ballen i mål til 2-1.

Van Persie avgjorde

I løpet av andre omgangs ti første minutter hadde Arsenal snudd kampen.

  • 49 min: André Santos spilles gjennom av Alexandre Song. Førstnevnte er sikker og setter ballen i nettmaskene bak Petr Cech.
  • 56 min: Walcott gjør alt selv. Han krangler seg gjennom Chelsa-forsvaret og inn i feltet, før han banker ballen i mål.

Så var det Chelseas tur til utligning. Med et knallskudd fra distanse sørget Mata for 3-3.

Arsenal-manager Arsene Wenger var mektig irritert på dommerteamet, og mente gjestene skulle hatt frispark i forkant av målet.

Med van Persies to mål mot slutten var det likevel Arsenal som kunne glise bredest til slutt. Dette var seier nummer 500 for Wenger som Arsenal-manager, ifølge Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter