NRK Meny
Normal

Van Gaals nye triks

Louis van Gaal er kjent for å ikke overlate ting til tilfeldighetene. Nå har han installert kameraer på treningsfeltet for å drille inn milimeterpresisjon hos United-spillerne.

Van Gaal

Louis van Gaal bruker kameraer på trening for å drille spillerne sine i posisjonering.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Jonny Evans

Jonny Evans sier han selv har hatt nytte av van Gaals nye metode.

Foto: JON SUPER / Ap

Louis van Gaal har ikke brukt lang tid på å sette sitt preg på Manchester United. Som Thore Haugstad skrev i sin analyse for NRK: Underlaget på treningsfeltene har blitt endret, trær har blitt plantet for å beskytte spillerne mot vind, og van Gaal har innført 5-3-2-formasjonen som førte Nederland til bronse i VM.

I et intervju med The Telegraph har Jonny Evans avslørt enda ett av nederlenderens nye grep.

– Det er mye mer fokus på detaljer på treningsfeltet nå. Han (van Gaal) har innstallert kameraer så han kan se oss på banen når vi trener. Jeg tror det er andre lag som bruker det, men vi gjør det svært detaljert, sier Evans til avisa.

Posisjonering

Van Gaal bruker kameraene til å drille spillerne i perfekt posisjonering på banen, og Evans forteller at han selv har fått høre det av nederlenderen.

– Vi gikk gjennom en video nylig og jeg var ti meter ute av posisjon. Hele laget tenker det samme: «Er jeg der jeg skal være nå?» Så viser han deg videoen og du vet om du har gjort det riktig.

Van Gaal har til nå hatt tre kamper i sjefsstolen for United. Det har endt med to seire mot LA Galaxy og Roma, og uavgjort mot Inter. Van Gaal var selv mest fornøyd med uavgjortkampen mot Inter, nettopp fordi forsvarsspillet hadde vært så bra. Inter skapte kun én målsjanse i den kampen.

Tar tid

Van Gaal har tidligere sagt at det kommer til å noen måneder før United-spillerne blir komfortable med omveltningene han har gjort. Å spille med fem bak er ikke noe man kan venne seg med en gang, spesielt siden United har spilt med en forsvarsfirer i over to tiår.

– Han sa til oss at det ville bli vanskelig. Det ville bli vanskelig mentalt fordi han vil at vi skal presse oss selv til det ytterste, og det er slik det føles nå. Men det er standarden han har satt for oss, sier Jonny Evans.

United spiller lørdag kveld mot Real Madrid i den siste gruppespillskampen i oppkjøringsturneringen i USA. Med seier vil de røde djevlene gå til finalen i turneringen, der det kan se ut som det blir et møte med erkerival Liverpool som venter.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.