NRK Meny
Normal

Van Gaal: – Dette er en ny start

Rekordkjøpet Ángel Di Maria spilte seg rett inn i Manchester United-hjertene da han scoret i sesongens første seier.

Angel Di Maria

Angel Di Maria var storfornøyd etter sin første scoring på Old Trafford.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United har stanget i ligaåpningen og hadde ikke vunnet én eneste Premier League-kamp før søndagens seier over Queens Park Rangers.

Men den seieren var til gjengjeld overlegen, mye takket være nysigneringen Ángel Di Maria.

– Før kampen sa jeg til spillerne «La oss gjøre dette til en ny start», og det fikk vi, sa Manchester United-manager Louis van Gaal i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Englands dyreste

Det var spilt snaut 20 minutter da argentinske Di Maria skrudde et frispark direkte i mål - i sin første kamp på Old Trafford.

– Jeg er veldig fornøyd med debuten og med min første scoring. Jeg har gjort slike ting på trening, så det var ikke noe overraskende for meg, sa Di Maria selv etter kampen.

26-åringen ble i sommer den dyreste spilleren i England da han gikk til United fra Real Madrid for rundt svimlende 610 millioner kroner, ifølge blant annet BBC.

Søndag kveld mener nok United-fansen han var verdt pengene.

Di Maria dominerte stort i kampen, og hadde også den målgivende pasningen til Juan Matas 4-0-scoring.

– Resultatet var fantastisk, men vi kan bli bedre, sier van Gaal på spørsmål om hva han synes om de nye spillernes innsats.

– Må bli bedre med dette laget

Søndagens kamp var nemlig nykommernes aften på Old Trafford. Snaut ti minutter etter Di Maria-scoring doblet Ander Herrera, også han ny i United, ledelsen.

Deretter vartet Herrera opp med nydelig kombinasjonsspill med Wayne Rooney som til slutt scoret 3-0.

– Vi spilte mye bedre nå enn vi har gjort tidligere denne sesongen. Vi forsøkte å score flere mål, noe vi naturligvis må gjøre med det laget vi har. Seieren er veldig viktig, oppsummerer Mata.

(Les videre under bildet.)

Louis van Gaal

Louis van Gaal har ikke fått en rolig start på sin karriere som United-sjef, men er likevel populær blant fansen.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Jetlag

Etter kampen var van Gaal opptatt av å understreke at dette faktisk er en ny start.

– Spillerne er akkurat tilbake fra landslagspausen, flere har jetlag som følge av all reisningen, så dette var helt klart en god ny start, sier nederlenderen.

Stjernespissen Radamel Falcao fikk ikke starte søndagens kamp, nettopp på grunn av jetlag. Han fikk likevel sin Old Trafford-debut etter 67 minutter - til stor jubel fra hjemmefansen.

Spissen, som er på et svært dyrt lån fra Monaco, kom til én halvsjanse i løpet av sine 20 minutter på banen, men viste at han hadde svært lyst til å score med flere løp.

Van Gaal mener United nå er blitt mer effektive.

– Vi mister ikke ballen så mye og går mer direkte på mål, det liker jeg, sier manageren.

Gull av gråstein

I TV 2s Premier League-studio forklarte tidligere Premier League-spiller Erik Thorstvedt hvorfor han nå friskmelder United.

– Alex Ferguson klarte å gjøre gull av nesten gråstein, når du ikke klarer dét, må du kjøpe de beste spillerne i verden. Det har United nå gjort og dette laget kommer til å ta mange poeng fremover. De ender ikke på sjuendeplass, men om det vil holde til ligagull vet jeg ikke, sier TV 2-eksperten.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.