United-magi mot Arsenal

Manchester United mot Arsenal var på forhånd sett på som et spennende oppgjør, men slik gikk det ikke. United avgjorde kampen med tre flotte mål i 1. omgang.

Manchester United

Manchester United-spillerne hadde god grunn til å juble mot Arsenal.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Kampfakta: Arsenal - Manchester United

Alex Fergusons "nykomponerte" lag dominerte stort på Old Trafford og vant til slutt kampen 8-2. Etter kampen var Ferguson overrasket over resultatet.

- Når man spiller mot Arsenal forventer man en tøff kamp. Arsnal er et svekket lag, men vi gjorde fatisk en bra jobb også, sa en diplomatisk Alex Ferguson etter kampen.

- Vi er veldig fornøyde med at vi holder oppe trykket helt til slutt, sa han videre.

Arsenal er tydelig svekket etter at de har solgt Cesc Fabregas og Sami Nasri, men de har likevel spillere igjen som burde kunne spille jevnt mot Manchester United. Hadde Robin van Persie scoret på straffen Arsenal fikk på stillingen 1-0 til United kunne det nok ha blitt en annen kamp, men De Gea reddet og minuttet seiere økte de røde til 2-0.

Robin van Persie

David de Gea redder straffen fra Robin van Persie.

Foto: Jon Super / Ap

United har både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic på skadelisten, men erstatterne Chris Smalling og Jonny Evans gjorde en bra jobb. I tillegg viste de angrepsspill mestere verdig.

Danny Welbeck nikket inn 1-0 etter ubesluttsomt forsvarsspill av Arsenal, Ashley Young økte til 2-0 på et vakkert langskudd, mens Wayne Rooney skjøt et frispark fra 18 meter rett i krysset. Alt dette før det var gått 45 minutter.

Theo Walcott reduserte til 3-1 og gjorde det litt lettere for Arsenal å gå til pause, men det skulle bli verre enn de mest pessimistiske Arsenal-supporterne fryktet etter hvilen.

Kjørte over

Begge lag hadde store sjanser til å score flere mål i begynnelsen av 2. omgang, men det ble ikke uttelling før Wayne Rooney nok en gang viste fram gullfoten. Frisparket fra 20 meter fant veien over muren og utmanøvrerte Wojciech Szczesny i Arsenal-målet.

Arsenal-forsvaret raknet totalt etter det og sto og så på da Nani ble spilt fri på 10 vippet ballen elegant i mål. Innbytter Ji Sun Park scoret 6-1 på på et langskudd, og da var det fortsatt 20 minutter igjen av kampen.

Kampens store spiller, Wayne Rooney scoret sikkert på straffe i det 82. minutt, men det ble Ashley Young som fikk æren av å fastsette sluttresultatet på et langskudd på overtid.

- Vi hadde fantastisk innsats i dag og vi fortjente å vinne så mye. Det at de hadde noen spillere ute gjør ikke prestasjonen vår noe dårligere, sa Wayne Rooney.

13-3

Tatt i betraktning at Manchester City tidligere på dagen slo Tottenham hele 5-1, var dette ikke noen god dag for London-lagene. I Manchester derimot kan man juble for totalt 13-3.

- Det var en forferdelig dag for oss. Det var en kombinasjon av et for svakt lag og svak innsats av de som spilt, sa en skuffet Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.