Hopp til innhold

Hevder Arteta kom med «grov fornærmelse» mot familiemedlem

Martin Ødegaard ble hyllet for sin prestasjon i straffedramaet mot Porto. Etter kampen stjal en opphetet krangel mellom managerne oppmerksomheten.

fdssa<d

MANAGERE: Sergio Conceicao og Mikel Arteta kranglet heftig på sidelinjen på tampen av Arsenals seier over Porto.

Det var tidvis ampert på sidelinjen underveis i kampen, hvor de to managerne, Sergio Conceicao og Mikel Arteta ble observert under en opphetet samtale.

Gloser ble slengt frem og tilbake mellom Porto-manageren og Arsenal-manageren, og etter kampen hevdet Conceicao at Arteta hadde fornæmet familien hans.

– Under kampen vendte han seg mot benken vår, og på spansk kom han med en grov fornærmelse mot min familie, fortalte Conceicao.

– Mot slutten forsøkte jeg å få Artetas oppmerksomhet fordi personen han fornærmet ikke lenger er med oss, forklarte Porto-manageren.

Etter kampen fikk Arteta spørsmål om Conceicaos påstand.

– Ingen kommentar, lød det kort fra spanjolen.

– Føles magisk

– Det føles magisk. Vi gravde dypt og den satt langt inne. Det viser mentaliteten vår og jeg er veldig stolt av hele laget, sier Ødegaard til TV 2.

Etter 1-0-seier for Arsenal onsdag kveld og 1–1 sammenlagt, gikk åttedelsfinalen i mesterligaen mellom Arsenal og Porto til straffesparkkonkurranse.

Der gikk Martin Ødegaard først frem, og kapteinen tok ansvar og satte straffesparket sikkert i mål.

Da Arsenal-keeper David Raya reddet to straffer – samtidig som alle Arsenal-straffene gikk i mål – var seieren et faktum for Arsenal.

– Dette betyr alt. Man spiller fotball for disse tingene og jeg er så heldig som for spille for Arsenal, å være i mesterligaen og gå videre til kvartfinale. Vi skal bare nyte kvelden, sier Raya til TNT Sports.

London-klubben er med det klare for mesterligaens kvartfinale for første gang siden 2009/10-sesongen.

Ødegaard-magi

Etter overtidssmellen i bortekampen for tre uker siden, var Arsenal nødt til å score på hjemmebane i London. Like før pause kom den, med Martin Ødegaard som arkitekt.

Det skjedde etter en lang ball opp på Portos banehalvdel, der Ødegaard plukket den opp. Med en strålende førsteberøring dro han seg fri fra tre spillere, før han spilte ut til Leandro Trossard på venstre.

Belgieren spilte raskt inn igjen til Ødegaard, som med noen lynraske ballberøringer kvittet seg med presset til Francisco Conceição. Så viste drammenseren sitt strålende overblikk ved å prikke ballen mellom tre spillere og gjennom til Trossard i feltet.

Kantspilleren gjorde null skam på forarbeidet, og bredsidet ballen ned i det lengste hjørnet.

– Snakk om å være boksåpner og på egen hånd sette opp scoringen, kommenterte landslagsassistent Brede Hangeland på TV 2-sendingen og konkluderte:

– Det er verdensklasse.

– Han sender ballen gjennom nåløyet. En Kevin De Bruyne-pasning. Strålende spill av Ødegaard, sa tidligere Arsenal- og England-spiller Paul Merson på Sky Sports.

Kevin De Bruyne

PASNINGSKUNST: Manchester City-spiller Kevin De Bruyne er kjent for sine gode pasninger, og Ødegaard har gang på gang blitt sammenlignet med belgieren.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Helt fantastisk av Martin Ødegaard. Han vekter den pasningen perfekt, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

– Kunstverk, var fotballekspert Lars Tjernås sin dom på X over pasningen til Ødegaard.

Annullert Ødegaard-scoring

Halvveis ut i andreomgang var Ødegaard nok en gang involvert for Arsenal offensivt. Kai Havertz havnet i duell med Porto-stopper Pepe – som med sine 41 år og 15 dager er tidenes eldste utespiller i mesterligaen – før ballen ramlet ned i beina til Ødegaard.

Arsenal-kapteinen løftet presist ballen over keeper, og jubelen for scoringen brøt ut over stadion og for Ødegaard. Like etter blåste dommer for riving i trøyen av Havertz på Pepe.

– Det er kontakt, men det er den minste kontakten i trøyen. Jeg tror dommeren har reddet Pepes flause der. Det var ikke så mye kontakt etter min mening, sa tidligere England-stopper på BBC Radio.

Etter Ødegaards annullerte scoring, var det ingen baller som fant veien til nettmaskene – verken i resten av den andre omgangen eller i ekstraomgangen.

Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse, noe som faktisk ikke hadde skjedd i mesterligaen siden Real Madrid slo byrival Atlético Madrid i finalen i 2016.

Ødegaard fikk æren av å ta den første der, og scoret i likhet med lagkameratene Havertz, Bukayo Saka og Declan Rice. Keeper Raya stoppet straffene til Porto-spillerne Wendell og Galeno, og sendte Arsenal inn i kvartfinalen.

Der venter en rekke kanoner. Barcelona avanserte også tirsdag kveld etter 4-2-seier sammenlagt over Napoli. I tillegg er Bayern München, PSG, Manchester City og Real Madrid klare, mens de to siste lagene som får en ball i fredagens trekning blir klare onsdag.

Første siden 2010

Åttedelsfinalene mot Porto var Arsenals første kamper i mesterligaens utslagsrunder siden 2017. Det var den siste av 14 strake sesonger for Arsenal i utslagsrundene i Europas gjeveste klubbturnering, men siden har de bare spilt i Europaligaen.

I 2017 sa det stopp for Arsenal i åttedelsfinalen etter 2-8-tap for Bayern München sammenlagt, og det var syvende gang på rad at Arsenal røk ut i den runden.

Arsenal er altså i kvartfinalen i mesterligaen for første gang siden 2009/10-sesongen. Den gangen var det også Porto som var motstander i åttedelsfinalen. Og da som nå snudde Arsenal et ettmålstap på bortebane til avansement.

null
Spiller nå
Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28
Neste

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    – Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge, avslutter han.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal