Hopp til innhold

Hevder Arteta kom med «grov fornærmelse» mot familiemedlem

Martin Ødegaard ble hyllet for sin prestasjon i straffedramaet mot Porto. Etter kampen stjal en opphetet krangel mellom managerne oppmerksomheten.

fdssa<d

MANAGERE: Sergio Conceicao og Mikel Arteta kranglet heftig på sidelinjen på tampen av Arsenals seier over Porto.

Det var tidvis ampert på sidelinjen underveis i kampen, hvor de to managerne, Sergio Conceicao og Mikel Arteta ble observert under en opphetet samtale.

Gloser ble slengt frem og tilbake mellom Porto-manageren og Arsenal-manageren, og etter kampen hevdet Conceicao at Arteta hadde fornæmet familien hans.

– Under kampen vendte han seg mot benken vår, og på spansk kom han med en grov fornærmelse mot min familie, fortalte Conceicao.

– Mot slutten forsøkte jeg å få Artetas oppmerksomhet fordi personen han fornærmet ikke lenger er med oss, forklarte Porto-manageren.

Etter kampen fikk Arteta spørsmål om Conceicaos påstand.

– Ingen kommentar, lød det kort fra spanjolen.

– Føles magisk

– Det føles magisk. Vi gravde dypt og den satt langt inne. Det viser mentaliteten vår og jeg er veldig stolt av hele laget, sier Ødegaard til TV 2.

Etter 1-0-seier for Arsenal onsdag kveld og 1–1 sammenlagt, gikk åttedelsfinalen i mesterligaen mellom Arsenal og Porto til straffesparkkonkurranse.

Der gikk Martin Ødegaard først frem, og kapteinen tok ansvar og satte straffesparket sikkert i mål.

Da Arsenal-keeper David Raya reddet to straffer – samtidig som alle Arsenal-straffene gikk i mål – var seieren et faktum for Arsenal.

– Dette betyr alt. Man spiller fotball for disse tingene og jeg er så heldig som for spille for Arsenal, å være i mesterligaen og gå videre til kvartfinale. Vi skal bare nyte kvelden, sier Raya til TNT Sports.

London-klubben er med det klare for mesterligaens kvartfinale for første gang siden 2009/10-sesongen.

Ødegaard-magi

Etter overtidssmellen i bortekampen for tre uker siden, var Arsenal nødt til å score på hjemmebane i London. Like før pause kom den, med Martin Ødegaard som arkitekt.

Det skjedde etter en lang ball opp på Portos banehalvdel, der Ødegaard plukket den opp. Med en strålende førsteberøring dro han seg fri fra tre spillere, før han spilte ut til Leandro Trossard på venstre.

Belgieren spilte raskt inn igjen til Ødegaard, som med noen lynraske ballberøringer kvittet seg med presset til Francisco Conceição. Så viste drammenseren sitt strålende overblikk ved å prikke ballen mellom tre spillere og gjennom til Trossard i feltet.

Kantspilleren gjorde null skam på forarbeidet, og bredsidet ballen ned i det lengste hjørnet.

– Snakk om å være boksåpner og på egen hånd sette opp scoringen, kommenterte landslagsassistent Brede Hangeland på TV 2-sendingen og konkluderte:

– Det er verdensklasse.

– Han sender ballen gjennom nåløyet. En Kevin De Bruyne-pasning. Strålende spill av Ødegaard, sa tidligere Arsenal- og England-spiller Paul Merson på Sky Sports.

Kevin De Bruyne

PASNINGSKUNST: Manchester City-spiller Kevin De Bruyne er kjent for sine gode pasninger, og Ødegaard har gang på gang blitt sammenlignet med belgieren.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Helt fantastisk av Martin Ødegaard. Han vekter den pasningen perfekt, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

– Kunstverk, var fotballekspert Lars Tjernås sin dom på X over pasningen til Ødegaard.

Annullert Ødegaard-scoring

Halvveis ut i andreomgang var Ødegaard nok en gang involvert for Arsenal offensivt. Kai Havertz havnet i duell med Porto-stopper Pepe – som med sine 41 år og 15 dager er tidenes eldste utespiller i mesterligaen – før ballen ramlet ned i beina til Ødegaard.

Arsenal-kapteinen løftet presist ballen over keeper, og jubelen for scoringen brøt ut over stadion og for Ødegaard. Like etter blåste dommer for riving i trøyen av Havertz på Pepe.

– Det er kontakt, men det er den minste kontakten i trøyen. Jeg tror dommeren har reddet Pepes flause der. Det var ikke så mye kontakt etter min mening, sa tidligere England-stopper på BBC Radio.

Etter Ødegaards annullerte scoring, var det ingen baller som fant veien til nettmaskene – verken i resten av den andre omgangen eller i ekstraomgangen.

Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse, noe som faktisk ikke hadde skjedd i mesterligaen siden Real Madrid slo byrival Atlético Madrid i finalen i 2016.

Ødegaard fikk æren av å ta den første der, og scoret i likhet med lagkameratene Havertz, Bukayo Saka og Declan Rice. Keeper Raya stoppet straffene til Porto-spillerne Wendell og Galeno, og sendte Arsenal inn i kvartfinalen.

Der venter en rekke kanoner. Barcelona avanserte også tirsdag kveld etter 4-2-seier sammenlagt over Napoli. I tillegg er Bayern München, PSG, Manchester City og Real Madrid klare, mens de to siste lagene som får en ball i fredagens trekning blir klare onsdag.

Første siden 2010

Åttedelsfinalene mot Porto var Arsenals første kamper i mesterligaens utslagsrunder siden 2017. Det var den siste av 14 strake sesonger for Arsenal i utslagsrundene i Europas gjeveste klubbturnering, men siden har de bare spilt i Europaligaen.

I 2017 sa det stopp for Arsenal i åttedelsfinalen etter 2-8-tap for Bayern München sammenlagt, og det var syvende gang på rad at Arsenal røk ut i den runden.

Arsenal er altså i kvartfinalen i mesterligaen for første gang siden 2009/10-sesongen. Den gangen var det også Porto som var motstander i åttedelsfinalen. Og da som nå snudde Arsenal et ettmålstap på bortebane til avansement.

null
Spiller nå
Nordås-hemmeligheten til suksess: – Beste som finnes 00:47
Neste

Siste nytt

 • Stene vant EM-bronse

  Jenny Stene var tredje best på 50 meter rifle liggende under EM i skyting i Kroatia torsdag. Det ble samtidig norsk sølv i lagkonkurransen.

  26-åringen fra Lørenskog leverte seks solide serier og fikk opp poengsummen 628,5. Opp til gullvinner Sara Jarasiva fra Tsjekkia skilte det 0,9 poeng, mens Daria Chuprys tok sølvet 0,3 poeng foran Stene.

  Jeanette Hegg Duestad endte på 9.-plass med 626 poeng, mens Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 23 med 622,2.

  De norske prestasjonene holdt til sølv i lagkonkurransen. Der ble også Tsjekkia mester, mens Sveits tok bronsen. Norge fikk 1876,7 poeng, mens vinnerne tok 1881,4.

  Tidligere i mesterskapet tok den norske trioen lagsølv på 50 meter match. Der ble Duestad best av de norske med sin fjerdeplass.

  (©NTB)

  Jenny Stene
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Haugesund utestenger supporter for rasistisk omtale av hovedtreneren

  En supporter får ikke komme på Haugesunds stadion de neste 35 kampene etter rasistisk omtale av hovedtrener Sancheev Manoharan i en podkast-episode.

  Det opplyser klubben en pressemelding torsdag.

  Tidligere har TV 2 omtalt podkast-episoden som skapte sinne i FKH-leiren. Der skal Manoharan ha blitt sammenlignet med en tegneseriefigur som er en ulovlig innvandrer.

  – Det er rystende. Vi har et ansvar for å stoppe slike ting, og derfor synes jeg det er på sin plass å si fra på det kraftigste her, sa Manoharan til TV 2 for noen dager siden.

  – Uakseptabel ordbruk

  Nå har klubben tatt grep.

  – Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode, og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken. Sett i lys av det, er vi heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier daglig leder Martin Fauskanger.

  Personen som nå er utestengt, må dessuten gjennom et holdningsprogram før vedkommende får komme tilbake på stadion.

  Norsk Toppfotball reagerer

  Personene bak podkasten har i en uttalelse beklaget hendelsen.

  – Vi beklager at vi i siste episode brukte en referanse som kunne oppfattes som støtende for FKHs trener Sancheev Manoharan. Dette var selvsagt ikke vår intensjon, står det i en uttalelse sendt til TV 2.

  Episoden er senere blitt slettet.

  Også Norsk Toppfotball reagerer sterkt.

  – Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, uansett om du befinner deg på tribunen, på banen eller i et podkaststudio. At FK Haugesund reagerer sterkt når en av deres ansatte blir omtalt på denne måten, har vi full forståelse for, sier NTFs administrerende direktør Jens Haugland.

  (©NTB)

  Haugesunds trener Sancheev Manoharan
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Maradona-rettssak utsatt til oktober

  Rettssaken mot Diego Maradonas medisinske team kommer først i gang i oktober. Åtte personer er tiltalt for å ha medvirket til fotballikonets død.

  Maradona døde i november 2020. Kort tid i forveien hadde han vært innlagt på sykehus, der han ble operert for hjerneblødning.

  Argentinsk påtalemyndighet har tatt ut drapstiltale mot åtte medisinere for å ha medvirket til legendens død. Det er blant annet anført at helsepersonellet ikke gjorde forsøk på å redde Maradonas liv.

  Maradonas personlige lege Lepoldo Luque er blant de åtte tiltalte i saken.

  Opprinnelig skulle rettssaken starte kommende uke, men onsdag opplyste en dommer i Buenos Aires at det ikke skjer før i oktober. Grunnen skal være at det fortsatt gjenstår å få plass en del praktiske ting før høringene kan starte.

  De åtte medisinerne risikerer fengselsstraffer fra åtte til 25 år.

  Den samme dommeren besluttet onsdag å avvise deler av familiens forespørsel om å flytte Maradonas levninger fra en privat kirkegård til et mausoleum.

  (NTB)

  GJuZoXKupr4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal