NRK Meny
Normal

Lewandowski fristes av Premier League

Robert Lewandowski (24) har en forkjærlighet for engelsk fotball. – Jeg kan få plass til hvem som helst på laget mitt, svarer Sir Alex.

Robert Lewandowski og Sir Alex Ferguson

Robert Lewandowski er suveren toppscorer i tysk Bundesliga, og briljerte mot Real Madrid i mesterligaens semifinale. Sir Alex virker å være betatt.

Foto: NTB Scanpix

Følg kampen: Arsenal - Manchester United fra kl 17.00

Borussia Dortmunds firemålshelt fra onsdagens mesterligakamp mot Real Madrid er på alles lepper om dagen, og engelske medier følger spekulasjonene rundt den 24 år gamle måltyvens videre karriere med argusøyne.

Søndag ettermiddag skal Manchester United møte Arsenal på Emirates Stadium i London, men på pressekonferansen med United-manager Sir Alex Ferguson før kampen handlet det aller meste om den polske stjernespissen.

Drømmer om Premier League

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski hadde trolig sitt livs kamp mot Real Madrid. Her setter han inn sitt tredje av totalt fire mål.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Det er en dårlig bevart hemmelighet at Sir Alex har jaktet Lewandowski lenge, og søndag skriver den troverdige og anerkjente avisen Independent at Lewandowski også skal være mest interessert i en overgang til engelsk fotball.

Polakken skal ha sagt at «Premier League er den største og beste ligaen i verden».

Lewandowski har litt over ett år igjen av sin kontrakt med Borussia Dortmund, og både spilleren og hans agent har ytret et ønske om en overgang til en større klubb.

Götze-overgang gir fordel United

Bayern München og Manchester United har begge vist interesse, men etter at Bayern hentet Mario Götze fra Borussia i forrige uke, er det United og Sir Alex Ferguson som virker å være i førersetet i kampen om polakkens underskrift.

Nylig ble det også kjent at Sir Alex har fått grønt lys fra Manchester United-eierne, Glazers-familien, til å bruke store penger i sommerens overgangsvindu.

– Jeg tror ikke vi trenger å gjøre store utskiftninger i laget. Det eneste som trengs er muligens to nye spillere, sa Ferguson ifølge Sky Sports lørdag.

Det kan bety at Lewandowski blir å se i helrød United-drakt neste sesong - noe Sir Alex heller ikke utelukker.

– Dortmund-fans hadde neppe likt å se Lewandowski gå til Bayern München, så jeg tror ikke de selger ham dit. Jeg tror de kommer til å la ham spille ut kontrakten eller selge ham til noen andre. Om jeg har plass på laget mitt? Jeg kan finne plass til hvem som helst så lenge de er gode nok, sier Sir Alex ifølge Independent.

– Bayern jakter Suárez

En annen avis, Telegraph, skriver også at Bayern München nå skal ha flyttet fokuset sitt over på en annen spiss, nemlig Liverpools utestengte urokråke Luis Suárez.

Ifølge avisen har den tyske storklubben planer om å starte forhandlinger med Liverpool over sommeren, til tross for at Liverpool-direktør Ian Ayre har insistert på at uruguyaneren, som er utestengt i 10 seriekamper for å ha bitt Chelsea-back Branislav Ivanovic, ikke er til salgs.

Påtroppende Bayern München-manager Pep Guardiola har også gjort det kjent at han er en stor beundrer av Luis Suárez, som står bokført med 23 seriemål for Merseyside-klubben i år.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.