José Mourinho utestenges

Real Madrids trener José Mourinho utestenges for to europacup-kamper etter den omstridte Mesterliga-kampen mot Ajax forrige tirsdag.

UEFA har i kveld vedtatt å straffe Mourinho og fire av hans spillere på Real Madrid etter Mesterliga-kampen mot Ajax tirsdag.

Dermed må Real Madrid unnvære sin trener Jose Mourinho i den neste mesterligakampen.

Uthaling av tid

Bakgrunnen for at UEFA gikk til sak, er at spillerne Xabi Alonso og Sergio Ramos begge ble utvist i sluttminuttene av 4-0-seieren etter å ha pådratt seg hvert sitt andre gule kortet for uthaling av tid.

Les også: Real Madrid kan bli straffet

Både publikum og UEFA mistenkte at spillerne ble utvist med vilje for å stå over den siste gruppespillkampen, noe som gjør at de er kortfrie til sluttspillet.

Les også: Dette er bildene som får fotballverden til å rase

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Får bot

Disiplinærkomitéen i UEFA har vedtatt å ilegge trener José Mourinho en bot på 40.000 Euro (cirka 320.000 kroner), samt to kampers utestengelse fra europacupen, hvorav den ene er med en prøvetid på tre år.

Xabi Alonso og Sergio Ramos får hver en bot på 20.000 euro.

Også keeperne Iker Casillas og Jerzy Dudek, som tilsynelatende viderebrakte beskjeder fra Mourinho til spillerne på banen, får hver en bot på 10.000 euro.

Nytt nederlag

De røde kortene til Xabi Alonso og Sergio Ramos blir stående slik at de må sone i den siste kampen mot Auxerre 8. desember.

I tillegg ilegges Real Madrid en bot på en million kroner (120.000 euro).

Dette blir dermed nok et nytt smertelig nederlag for Mourinho som tapte hele 0-5 mot Barcelona mandag kveld.

Real Madrid hadde 16 strake bortekamper i serien uten tap før tapet mot Barcelona.

Les: - Ikke en ydmykelse

Fotballnyheter