Keeperhelten hylles etter Real Madrids triumf: – Jeg kan ikke tro det

Real Madrid kan takke én mann for klubbens 14 mesterligatrofé. Keeper Thibaut Courtois leverte en maktdemonstrasjon mot Liverpools superrekke på topp.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

HYLLES: Thibaut Courtois hylles etter finalen i mesterligaen.

– Wow. Utrolig. Jeg kan ikke tro det, sa Real Madrid-trener Carlo Ancelotti til BT Sports etter kampen.

Han svarte på spørsmål om prestasjonen Courtois nettopp hadde levert.

Real Madrid så nemlig tannløse ut lenge, og Liverpool skapte flere store sjanser. Men Courtois stod i veien hver eneste gang.

Først satte Sadio Manés et knallskudd i retning nærmeste hjørne, men den belgiske sisteskansen vartet opp med en praktredning og slo ballen i stanga.

Så var det makker Mohamed Salah han fikk bryne seg på. To ganger på fem minutter ble Courtois satt på prøve, men ingen avslutning ble for vanskelig. Både nede ved stolperota og fra kort hold reddet han Real Madrid.

Til slutt prøvde Salah seg igjen like før slutt, men Courtois avgjorde mesterligafinalen til spanjolenes fordel.

– Jeg kan ikke huske å ha sett en så vill finaleprestasjon av en keeper noen gang, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

– Han hadde fire verdensklasseredninger i en kamp. Det er han som avgjør det så de vinner i dag, slår Torp fast.

Etter kampen sendte Courtois et stikk i retning England.

– Jeg så mange tweets om at jeg kom til å bli ydmyket i dag. Det ble motsatt, tror jeg. Jeg måtte vinne en finale i dag, for å legge respekt på navnet mitt. Jeg synes ikke jeg får nok respekt, spesielt ikke i England. Jeg har sett mye kritikk, selv etter en fantastisk sesong, sa han til BT Sport.

– En helt utrolig keeper

Men etter kampen var det liten tvil om respekten Liverpool-spillerne hadde får målvakten som stoppet Mesterliga-drømmen deres.

– Vi hadde sjanser, men vi møtte en helt utrolig keeper. Men for å være ærlig kunne vi spilt bedre. Vi starta ikke bra i andre omgang og de fikk kontroll på kampen. Vi møter et erfarent lag som vet hvordan man vinner finaler, sier Liverpool-back Andy Robertson til BBC etter kampen.

Jürgen Klopp mener de spilte en god kamp, men at det er vanskelig å spille mot et lag som ligger så dypt som Real Madrid gjorde.

– Vi hadde en del skudd, men ikke den klareste. Courtois hadde to toppredninger. Vi slapp inn et mål fra innkast. Valverde ville skyte, og Vinicius var der og det var det, oppsummerte Liverpool-treneren.

– Når keeperen er banens beste er noe galt for det andre laget. Vi har tre virkelig store sjanser, men Courtois gjorde noen fantastiske redninger, fulgte han opp på pressekonferansen etter kampen.

Sendte Real Madrid til himmels

Imellom Courtois redningsbonanza kom scoringen som sikret seieren. Snaut timen var spilt på Stade de France da Federico Valverde så en åpning i Liverpool-forsvaret. Argentineren siktet mot lengste, la inn med fart og presisjon, og kunne raskt feire 1–0.

Vinicius Junior ekspederte ballen i mål på selvsagt vis foran den fullsatte svingen med Real Madrid-supportere. Det venstre øret ble møtt av høylytte gledesbrøl, mens det høyre av den øredøvende stillheten fra tusenvis av Liverpool-fans.

Vini

MATCHVINNER: Vinicius Junior avgjorde kampen for Real Madrid.

Målet kom mot spillets gang, selv om ingen av lagene hadde klart å skape det helt store av målsjanser frem til da.

Nærmest tellende scoring var Sadio Manés stolpetreff i 1. omgang.

Annullert scoring

Liverpool dominerte den 1. omgangen. Da 43 minutter var passert, var hjørnespark det nærmeste Real Madrid hadde vært uttelling.

Så, ut av intet, bød muligheten seg for Karim Benzema. En blokkering spratt heldig hans vei, og tusenvis av spanjoler løftet seg fra setene da ballen trillet over målstreken. Noen sekunders eufori ble raskt erstattet med raseri.

France Soccer Champions League Final

VAR-SJEKK: Dommer Clément Turpin venter på lyd fra VAR-teamet, mens Alisson Becker, Thiago, Karim Benzema og Virgil van Dijk smører seg med tålmodighet.

Målet måtte granskes på VAR-rommet. De var ikke i tvil: Benzema sto i offside.

Fortvilelsen fra Real Madrid-supporterne gikk ut over uheldige journalister, som plutselig slet med knappene på tastaturet etter en real øldusj.

Og frem til da var det øyeblikket – sammen med åpningsshowet til popstjernen Camila Cabello – som skapte sterkest reaksjoner fra tribunen.

• Luton misset seiershattrick mot Everton

Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

UZxSU_N9CXo
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)