Hopp til innhold

Keeperhelten hylles etter Real Madrids triumf: – Jeg kan ikke tro det

Real Madrid kan takke én mann for klubbens 14 mesterligatrofé. Keeper Thibaut Courtois leverte en maktdemonstrasjon mot Liverpools superrekke på topp.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

HYLLES: Thibaut Courtois hylles etter finalen i mesterligaen.

Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

– Wow. Utrolig. Jeg kan ikke tro det, sa Real Madrid-trener Carlo Ancelotti til BT Sports etter kampen.

Han svarte på spørsmål om prestasjonen Courtois nettopp hadde levert.

Real Madrid så nemlig tannløse ut lenge, og Liverpool skapte flere store sjanser. Men Courtois stod i veien hver eneste gang.

Først satte Sadio Manés et knallskudd i retning nærmeste hjørne, men den belgiske sisteskansen vartet opp med en praktredning og slo ballen i stanga.

Så var det makker Mohamed Salah han fikk bryne seg på. To ganger på fem minutter ble Courtois satt på prøve, men ingen avslutning ble for vanskelig. Både nede ved stolperota og fra kort hold reddet han Real Madrid.

Til slutt prøvde Salah seg igjen like før slutt, men Courtois avgjorde mesterligafinalen til spanjolenes fordel.

– Jeg kan ikke huske å ha sett en så vill finaleprestasjon av en keeper noen gang, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

– Han hadde fire verdensklasseredninger i en kamp. Det er han som avgjør det så de vinner i dag, slår Torp fast.

Etter kampen sendte Courtois et stikk i retning England.

– Jeg så mange tweets om at jeg kom til å bli ydmyket i dag. Det ble motsatt, tror jeg. Jeg måtte vinne en finale i dag, for å legge respekt på navnet mitt. Jeg synes ikke jeg får nok respekt, spesielt ikke i England. Jeg har sett mye kritikk, selv etter en fantastisk sesong, sa han til BT Sport.

– En helt utrolig keeper

Men etter kampen var det liten tvil om respekten Liverpool-spillerne hadde får målvakten som stoppet Mesterliga-drømmen deres.

– Vi hadde sjanser, men vi møtte en helt utrolig keeper. Men for å være ærlig kunne vi spilt bedre. Vi starta ikke bra i andre omgang og de fikk kontroll på kampen. Vi møter et erfarent lag som vet hvordan man vinner finaler, sier Liverpool-back Andy Robertson til BBC etter kampen.

Jürgen Klopp mener de spilte en god kamp, men at det er vanskelig å spille mot et lag som ligger så dypt som Real Madrid gjorde.

– Vi hadde en del skudd, men ikke den klareste. Courtois hadde to toppredninger. Vi slapp inn et mål fra innkast. Valverde ville skyte, og Vinicius var der og det var det, oppsummerte Liverpool-treneren.

– Når keeperen er banens beste er noe galt for det andre laget. Vi har tre virkelig store sjanser, men Courtois gjorde noen fantastiske redninger, fulgte han opp på pressekonferansen etter kampen.

Sendte Real Madrid til himmels

Imellom Courtois redningsbonanza kom scoringen som sikret seieren. Snaut timen var spilt på Stade de France da Federico Valverde så en åpning i Liverpool-forsvaret. Argentineren siktet mot lengste, la inn med fart og presisjon, og kunne raskt feire 1–0.

Vinicius Junior ekspederte ballen i mål på selvsagt vis foran den fullsatte svingen med Real Madrid-supportere. Det venstre øret ble møtt av høylytte gledesbrøl, mens det høyre av den øredøvende stillheten fra tusenvis av Liverpool-fans.

Vini

MATCHVINNER: Vinicius Junior avgjorde kampen for Real Madrid.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Målet kom mot spillets gang, selv om ingen av lagene hadde klart å skape det helt store av målsjanser frem til da.

Nærmest tellende scoring var Sadio Manés stolpetreff i 1. omgang.

Annullert scoring

Liverpool dominerte den 1. omgangen. Da 43 minutter var passert, var hjørnespark det nærmeste Real Madrid hadde vært uttelling.

Så, ut av intet, bød muligheten seg for Karim Benzema. En blokkering spratt heldig hans vei, og tusenvis av spanjoler løftet seg fra setene da ballen trillet over målstreken. Noen sekunders eufori ble raskt erstattet med raseri.

France Soccer Champions League Final

VAR-SJEKK: Dommer Clément Turpin venter på lyd fra VAR-teamet, mens Alisson Becker, Thiago, Karim Benzema og Virgil van Dijk smører seg med tålmodighet.

Foto: Frank Augstein / AP

Målet måtte granskes på VAR-rommet. De var ikke i tvil: Benzema sto i offside.

Fortvilelsen fra Real Madrid-supporterne gikk ut over uheldige journalister, som plutselig slet med knappene på tastaturet etter en real øldusj.

Og frem til da var det øyeblikket – sammen med åpningsshowet til popstjernen Camila Cabello – som skapte sterkest reaksjoner fra tribunen.

Siste nytt

 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP
 • Dobbel skadesmell for Barcelona

  Den spanske fotballgiganten Barcelona opplyser at midtbaneduoen Frenkie de Jong og Pedri er utilgjengelige i tiden som kommer på grunn av skader.

  Begge spillerne pådro seg skader i første omgang av det målløse oppgjøret mot Athletic Bilbao søndag.

  De Jong skadet ankelen i det 26. minutt, og Barcelona skriver mandag at den nederlandske midtbanespilleren har fått påvist en leddbåndsskade.

  Medisinske tester viste også at Pedri pådro seg en skade i høyre lår underveis i oppgjøret. Han gikk i bakken uten at noen med- eller motspillere var i nærheten av ham.

  Det er ikke kjent hvor lenge de to midtbanestjernene blir på sidelinjen. (NTB)

  b-Lk_RBZFgk
  Foto: AP
 • KFUM skal spille på Ekeberg

  Det har lenge vært usikkerhet rundt hvor nyopprykkende KFUM skal spille hjemmekampene sine i Eliteserien.

  Intility Arena har vært lansert som et alternativ, men på egne hjemmesider opplyser KFUM at oppholdet på Vålerengas hjemmebane blir kortvarig.

  Bare første hjemmekamp blir på fremmed gress, om alt går etter planen. For KFUM har jobbet på spreng med å oppgradere banen på Ekeberg til eliteseriestandard.

  – Vi skal klare å innfri på alle de kravene som stilles til oss, lover daglig leder Thor-Erik Stenberg, som forteller at det blir nye tribuner med plass til 3300 mennesker, nye lysmaster og et nytt medietårn på anlegget.

  PetfJ2lDM-c
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal