NRK Meny
Normal

Uavgjort i Molde

Stabæk har ikke vunnet en seriepremiere siden 1999. Et sydentemperert oppgjør i Molde endret ikke på den statistikken.

Molde-Stabæk
Foto: Ekornesvaag, Svein / SCANPIX

Ingen av lagene klarte å score, og kampen endte 0-0.

NRKSport.no fulgte kampen

På onsdag fikk landslaget norske fotballtilhengere til å fryse av negativ begeistring. I dag fikk nok mange kroppstemperaturen tilbake etter et eksotisk, men målløst oppgjør på Molde stadion.

To senegalesere, to brasilianere, en ghaneser, en fra kamerun, en islending og en haug med svensker skapte mye uforutsigbar morro i løpet av kampen. Blant annet fikk publikum se to brassespark - ingen hverdagskost i eliteserien!

Svak Tschoyi

Molde kom best igang med friske Pape Diouf på topp. Senegaleseren kom til flere skudd og innlegg, men den nødvendige avslutningspresisjonen manglet.

Etter hvert kom Stabæk bedre med, og troikaen Alanzinho, Gunnarsson og Nannskog skapte tre gode muligheter i den første omgangen.

SE: - Vi kommer til å bli mer venn med ballen

Selv om Stabæk skapte en del fremover, slet laget på midtbanen. Seriens kanskje beste spiller i fjor, Somen A. Tschoyi, var rett og slett fryktelig dårlig. Nykommer Anthony Annan, som overbeviste stort for Ghana i Afrikamesterskapet i januar, var lite synlig de første 45 minuttene.

- Jeg tar kritikk for at Tschoyi startet. Vi hadde troen på at han igjen skulle overraske positivt, men han trenger nok minst en uke til, sa en halvfornøyd Stabæk-trener Jan Jönsson til TV2 etter kampen.

Tschoyi ble byttet ut til pause.

Senegalesisk samba

Også i andreomgangen startet Molde best.

Lagets andre senegalesiske spiss Mame Diouf mottok ballen på sekstenmeteren, lobbet den opp og brassesparket slik at keeper Jon Knudsen så vidt fikk slått til corner.

Makker Pape Diouf fulgte opp med et par sjanser, uten at det ble uttelling av det.

- Med Pape kan hva som helst skje. Det er skøyigt å følge med på han, og han får helt klart godkjent i eliteseriedebuten, mente Molde-trener Kjell Jonevret.

Stabæk kom bedre med den siste halvtimen, og hadde flere gode sjanser. Blant annet ved et brassespark fra Daniel Nannskog. Men kampen døde det siste kvarteret, og begge lagene virket fornøyd med uavgjort.

Lite bekymringsverdig

Stabæks trener Jan Jönsson var ikke særlig bekymret etter poengtapet.

- Selv om vi ikke vinner i seriepremieren denne gangen heller er jeg fornøyd med poenget. Rytmen i laget skuffer, men den kommer snart tror jeg.

Daniel Nannskog fulgte opp med å påpeke at mange lag trolig kommer til å miste poeng i Molde.

- Enkelte mangler en del på formen og klarer ikke å drible av motspillere. Vanligvis blir jeg skjemt bort med 8-9 gode muligheter i løpet av en kamp, i dag får jeg bare 2-3. Men vi kommer sterkere tilbake, sa toppscoreren etter kampen.

Også Moldes trener var fornøyd med poenget, kanskje med tanke på det forsmedelige tapet mot Stabæk i nedrykksesongen for to år siden.

Da vant Stabæk 8-0 på Molde Stadion.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia