Toppmøte i semifinalen

Lillestrøm møter Stabæk på Åråsen i den ene semifinalen i cupen.

Lillestrøms Bjørn Helge Riise i duell med Stabæks Christian Keller
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Vi har bare spilt en kamp på hjemmebane i cupen i år og hadde håpet på hjemmekamp. På papiret fikk vi den vanskeligste motstanderen. Jeg står på at det er større sjanse for at vi vinner cupen enn serien, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til NTB.

 

God trekning

I Odd-leiren var lettelsen stor. Førstedivisjonslaget Haugesund ble motstander. Dermed slapp skienslaget unna storkanonene LSK og Stabæk.

- En god trekning, men Haugesund hjemme hadde vært enda bedre. Dette var det nest beste som kunne skje, men det er ingen lette kamper i en cupsemifinale og vi skal være skjerpet. FKH vil mobilisere maks og da kan ikke vi ta lett på det, sier Odd-trener Gaute Larsen til NTB.

I LSK gjør en seg klar til supersemifinale mot Stabæk på Åråsen. Det er like greit å få tøffest motstander med en gang.

- Hjemme på Åråsen skal vi slå alle, sier LSKs Espen Søgård til lsk.no. Kampene spilles 26. og 27. september. Heldigvis er semifinalene satt opp i midtuken. Helgens kvartfinaler trakk nemlig svært lite med folk.

Nøkkelen ligger i å legge cupkampene på midtukedager.

- Folk blir litt bortskjemt i dag med all fotballen som er tilgjengelig. Men alle vil jo se finalen og da er det litt synd at ikke folk støtter opp også i tidligere runder, mener Odd-trener Larsen.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Fotballtopp utestengt av Fifa

  Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon.

  Fifas etiske komité kommer med sin kunngjøring midt i 60 år gamle Ahmads kampanje for å bli gjenvalgt som president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Komiteen er kommet fram til at «Ahmad har brutt sin lojalitetsplikt, tilbudt gaver og andre fordeler, forvaltet penger og misbrukt sin posisjon som CAF-president». (NTB).

  FIFA African President Banned
  Foto: AP
 • FCK svarer Solbakken

  Ståle Solbakken går i et stort intervju med dansk TV3 ut mot ledelsen i FC København, som for seks uker siden ga ham sparken.

  – De har ikke hjertet eller hjernen som skal til for å trekke de store strategiske linjer, sa Solbakken.

  I en lengre uttalelse skriver klubben at det er «flere utsagn i intervjuet vi verken kan gjenkjenne eller er enig i».

  – Ansvaret for resultatene var, etter hans eget ønske, hos Ståle som manager med oppgaven som både sportslig leder og sjeftrener. Derfor var det kun ett sted å plassere ansvaret for de manglende resultatene, skriver klubben. (NTB).

  Europa League kampen mellem FC København - HNK Rijeka
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB
 • Jota imponerte igjen i toppkamp

  Diogo Jota scoret i sin fjerde strake kamp på sin nye hjemmebane da skadeplagede Liverpool vant komfortabelt 3-0 mot topprivalen Leicester.

  Seieren betyr at Jürgen Klopps menn klatrer opp på 2.-plass, à poeng med serieleder Tottenham. Et klønete selvmål av Jonny Evans og et vakkert hodestøt fra Jota ga rødtrøyene ledelsen til pause, før Roberto Firmino fastsatte resultatet til 3-0 like før full tid.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Jon Super / AP
 • Bodø/Glimt vant Eliteserien

  Bodø/Glimt vant Eliteserien, etter å ha slått Strømsgodset 2-1 på Marienlyst stadion. Kasper Junker og Philip Zinckernagel scoret tidlig i kampen for Bodø/Glimt. Valdimar Ingimundarson scoret for Strømsgodset. Statsminister Erna Solberg gratulerer.

  Laster Twitter-innhold