NRK Meny
Normal

Thoresen: - Det er for mange endringer

NRKs fotballekspert Hallvar Thoresen er kritisk til Drillos endringer på landslaget foran Kroatia-kampen.

Egil Olsen og Hallvar Thoresen

Hallvar Thoresen mener Drillo ikke burde bytte så mange spillere.

Foto: Scanpix

Markus Henriksen

Markus Henriksen er en av spillerne som får sjansen mot Kroatia.

Mandag overrasket landslagssjefen med å gjøre hele åtte endringer fra kampen mot Kypros.

Les: Drillo: - Det er det sprekeste uttak jeg har gjort

Thoresen er ikke enig i at Drillo bør la så mange nye spillere få prøve seg.

- Jeg er overrasket. De svarene man får når man bytter ut så mange spillere, de er veldig vanskelige å tolke, sier Thorsen.

- Det er ikke i denne settingen de eventuelt skal prestere i en kvalifiseringskamp, da er det sammen med helt andre spillere. I så måte synes jeg det er for mange endringer, mener han.

Les også:

Ikke enig med Thoresen

Thoresen mener derfor Drillo burde fokusere på EM-kvalifiseringen som fortsetter til vinteren og beholde kontinuiteten i laget.

- Det hadde vært naturlig å bruke noen nye spillere, ja, men sammen med de som er faste og kjenner nivået og vet hvordan Drillo-taktikken er, påpeker han.

Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken: - Fornuftig av Drillo.

Foto: NRK

NRKs fotballeksperter er imidlertid uenige om Drillos lag-endringer. Åtte nye navn i start-elleveren kan være en god løsning, mener Karl-Petter Løken.

- Jeg synes det er veldig fornuftig å la en del nye spillere få prøve seg nå. Spesielt i en periode der landslaget har litt flyt, er det gunstig å prøve ut nye spillere, sier han.

Avslappet Drillo

Løken er ikke helt på linje med Thoresen som er opptatt av å bevare kontinuiteten i laget.

- Nå er det privatlandskamp og et stykke igjen til neste viktige landskamp, og da er det fornuftig å prøve en del nye kort, mener han.

Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen selv er avslappet til valget og mener det er riktig å prøve ut mange nye spillere nå. Og det verste som kan skje er ingen krise, mener han.

- Det er om vi skulle bli rundspilt, men vi skal sikkert overleve det også. Den sjansen tar jeg nå, og for å være helt ærlig, så tror jeg ikke det skjer, sier Drillo.

Følg kampen på NRK.no og hør den direkte på P1 fra 20.07.

Fotballnyheter