Norge er i godt selskap

Norge er i godt selskap som ett av åtte lag uten poengtap så langt i EM-kvalifiseringen i fotball, og som ett av bare fire lag med tre strake seirer.

Drillo By Riise

Drillo og Ola By Rise jubler over seieren mot Kypros.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Kilde: NTB

Tyskland, Nederland og Montenegro er de tre andre lagene som har vunnet på de tre første kampdagene i EM-kvalifiseringen.

Oversikt og tabeller EM-kvalifisering

I tillegg har England, Spania, Sverige og Østerrike to seirer på to kamper. Etter tirsdagens kamper vil det være maksimalt seks lag igjen med full pott, ettersom Nederland - Sverige og England - Montenegro er to av kampene som spilles den dagen.

Neste mot Danmark

Spania (i Skottland), Tyskland (i Kasakhstan) og Østerrike (i Belgia) setter også statistikken på spill tirsdag, så Norge er eneste lag som garantert overvintrer uten poengtap.

Norge spiller sin neste kvalifiseringskamp når Danmark kommer til Ullevaal 26. mars.

11 uten poeng

43 lag har allerede avgitt poeng i EM-kvalifiseringen. 11 av dem er fortsatt poengløse. De ni gruppevinnerne går til EM-sluttspill sammen med den beste toeren. De åtte øvrige toerne spiller to og to om de fire siste plassene i sluttspillet i Polen og Ukraina.

Åpningskampen i EM 2012 spilles i Warszawa 8. juni, finalen i Kiev 1. juli.

Video Drillo etter kampen

VIDEO: Drillo etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ada Hegerberg header inn et frispark slått av søster Andrine Hegerberg
Arsenal vant 2-1 over Burnley.
Wayne Rooney scoret fire minutter på overtid og reddet 1–1 for Manchester United da de gjestet Stoke. Stokes ledermål kom etter et selvmål av Juan Mata.
Liverpool tapte 3-2 for Swansea.