Norge er i godt selskap

Norge er i godt selskap som ett av åtte lag uten poengtap så langt i EM-kvalifiseringen i fotball, og som ett av bare fire lag med tre strake seirer.

Drillo By Riise

Drillo og Ola By Rise jubler over seieren mot Kypros.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Kilde: NTB

Tyskland, Nederland og Montenegro er de tre andre lagene som har vunnet på de tre første kampdagene i EM-kvalifiseringen.

Oversikt og tabeller EM-kvalifisering

I tillegg har England, Spania, Sverige og Østerrike to seirer på to kamper. Etter tirsdagens kamper vil det være maksimalt seks lag igjen med full pott, ettersom Nederland - Sverige og England - Montenegro er to av kampene som spilles den dagen.

Neste mot Danmark

Spania (i Skottland), Tyskland (i Kasakhstan) og Østerrike (i Belgia) setter også statistikken på spill tirsdag, så Norge er eneste lag som garantert overvintrer uten poengtap.

Norge spiller sin neste kvalifiseringskamp når Danmark kommer til Ullevaal 26. mars.

11 uten poeng

43 lag har allerede avgitt poeng i EM-kvalifiseringen. 11 av dem er fortsatt poengløse. De ni gruppevinnerne går til EM-sluttspill sammen med den beste toeren. De åtte øvrige toerne spiller to og to om de fire siste plassene i sluttspillet i Polen og Ukraina.

Åpningskampen i EM 2012 spilles i Warszawa 8. juni, finalen i Kiev 1. juli.

Video Drillo etter kampen

VIDEO: Drillo etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

LSK Kvinner vant 2-0 over Røa i cupfinalen. Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.
Cupfinalen for gutter 19 mellom Vålerenga pg Molde måtte avgjøres med straffekonk. Komm.: Olav Traaen og Karl-Petter Løken.
Se målene fra kampen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt her.
Rosenborg vant seriegullet da de vant fotballkampen mot Molde lørdag.