Tamt PSG ute av mesterliga-kvartfinalen for fjerde år på rad

To småfarlige Zlatan-frispark var så å si alt PSG hadde å by på
Etihad Stadium. Dermed er Manchester City klar for sin første semifinale i mesterligaen.

MANCHESTER CITY-PSG

Kevin De Bruyne jubler etter å ha sendt City i ledelsen.

Foto: OLI SCARFF / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

En flott scoring av Kevin De Bruyne et kvarter før slutt ble kampens eneste mål, men City ville uansett vært videre med 0-0 på grunn av bortemålsregelen. Dermed ble den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic, som ikke hadde noen stor kamp i kveld, stoppet i kvartfinalen for fjerde sesong på rad.

For det var det britiske laget som gikk inn i den andre kvartfinalekampen med en fordel etter å ha klart å komme seg ut av Paris med et respektabelt 2-2-resultat i bagasjen.

PSG måtte score og trener Laurent Blanc gikk ut i en uvanlig 3-5-2-formasjon for å få det viktige bortemålet, men det franske fyrverkeriet uteble.

Aguero misset straffe

Manchester City-PSG

Sergio Aguero var litt for rapp for PSGs keeper Kevin Trapp, som måtte bruke ulovlige midler for å stanse argentineren. Heldigvis for tyskeren slapp han rødt kort og Aguero bommet på straffen.

Foto: Jon Super / Ap

30 minutter skulle gå før noe av nevneverdig spenning skjedde i Manchester, og det var det hjemmelaget som sto for. Sergio Aguero ble spilt alene gjennom med PSGs keeper Kevin Trapp, og tyskeren måtte felle den fotrappe argentineren da han ble rundet. Straffe til City og et heldig gult kort til Trapp, som også kunne fått rødt kort av dommer Carlos Velasco Carballo.

Og tyskeren fortsatte å være heldig da Aguero ikke en gang klarte å treffe målet på den påfølgende straffen. Etter en svak straffe endte ballen utenfor målets venstre stolpe.

God Hart

Spillerne til Blanc klarte aldri å finne seg til rette i den nye formasjonen til Laurent Blanc. Et halvfarlig frispark fra Zlatan Ibrahimovic etter 16. minutter var det nærmeste PSG kom i første omgang, men distansen var for lang til å kunne true City-keeper Joe Hart seriøst, som fikk slått til hjørnespark.

– Jeg nøt kampen og elsker slike kvelder. Jeg lsker å spille på høyeste nivå, jeg er på toppen av karrieren min og vil være viktig for laget, sa Joe Hart til Viasat etter kampen.

Da Thiago Motta måtte gå av med skade like før pausesignalet, så derfor den franske trener sitt snitt til å bytte tilbake til PSGs mer velkjente 4-3-3-formasjon.

Ibrahimovic frispark manchester city - PSG 2

Zlatan Ibrahimovic hadde to frispark som satte Joe Hart på prøve.

Foto: Darren Staples / Reuters

Men på mange måter fortsatte den andre omgangen slik som den første. Etter et halvfarlig frispark fra Ibrahimovic, som Hart måtte slå ut til hjørnespark, virket det som om Manchester City hadde kontroll. De lå kompakt, spilte på resultatet og prøvde seg på raske overganger når muligheten bød seg.

De Bruyne matchvinner

Et unntak var en Thiago Silva-heading etter hjørnespark i det 65. minutt. PSG-kapteinen fikk gå opp alene, men headingen gikk rett på Joe Hart som fikk slått over til nytt hjørnespark.

City virket hele tiden nærmest mål selv om PSG hadde et lite ballmessig overtak, og etter 75. minutter kom det.

De Bruyne fikk ballen like utenfor sekstenmeteren etter noen fine kombinasjoner og curlet ballen i lengste hjørnet, mellom to PSG-spillere.

Manchester City v Paris St Germain

Kevin De Bruyne klarte å finne rommet og sendte ballen mellom PSG-spillerne og bak en sjanseløs Kevin Trapp.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Avblåst for offside

Om Paris-laget skulle hatt noen som helst sjanse for avansement, så måtte Edinson Cavani ha puttet da han med ti minutter igjen kom alene gjennom med Joe Hart. Men uruguayaneren burde gjort bedre enn å skyte rett på den engelske landslagskeeperen.

Dermed ebbet det ut med seier for britene, selv om PSG-fans nok i noen sekunder trodde de hadde utlignet da Ibrahimovic puttet ballen i mål fem minutter før slutt, men svensken ble korrekt avblåst for en klar offside.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Liverpool mistet seieren på overtid

  Det ble noen høydramatiske sluttminutter da Liverpool møtte Brighton borte i engelsk Premier League. Liverpool ledet kampen etter scoring fra formspilleren Diogo Jota.

  Mohamed Salah og Sadio Mané scoret også for Liverpool, men fikk målene annullert etter at VAR hadde sjekket situasjonene som ledet frem til målene.

  På overtid grep VAR inn igjen, og det ble dømt straffespark da Andrew Robertson sparket i foten til Brighton-spiss Danny Welbeck.

  Pascal Gross var sikker fra straffemerket og utlignet tre minutter på overtid.

  wfwafd
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Strammare regime for toppfotballen

  Noregs Fotballforbund har justert smittevernprotokollane sine før årets siste klubbkampar. Det skjer etter fleire koronatilfelle i toppfotballen dei siste vekene. Blant anna får ein berre halde treningskampar dersom ein søker om dette i førevegen.