Hopp til innhold

Tamt PSG ute av mesterliga-kvartfinalen for fjerde år på rad

To småfarlige Zlatan-frispark var så å si alt PSG hadde å by på
Etihad Stadium. Dermed er Manchester City klar for sin første semifinale i mesterligaen.

MANCHESTER CITY-PSG

Kevin De Bruyne jubler etter å ha sendt City i ledelsen.

Foto: OLI SCARFF / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

En flott scoring av Kevin De Bruyne et kvarter før slutt ble kampens eneste mål, men City ville uansett vært videre med 0-0 på grunn av bortemålsregelen. Dermed ble den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic, som ikke hadde noen stor kamp i kveld, stoppet i kvartfinalen for fjerde sesong på rad.

For det var det britiske laget som gikk inn i den andre kvartfinalekampen med en fordel etter å ha klart å komme seg ut av Paris med et respektabelt 2-2-resultat i bagasjen.

PSG måtte score og trener Laurent Blanc gikk ut i en uvanlig 3-5-2-formasjon for å få det viktige bortemålet, men det franske fyrverkeriet uteble.

Aguero misset straffe

Manchester City-PSG

Sergio Aguero var litt for rapp for PSGs keeper Kevin Trapp, som måtte bruke ulovlige midler for å stanse argentineren. Heldigvis for tyskeren slapp han rødt kort og Aguero bommet på straffen.

Foto: Jon Super / Ap

30 minutter skulle gå før noe av nevneverdig spenning skjedde i Manchester, og det var det hjemmelaget som sto for. Sergio Aguero ble spilt alene gjennom med PSGs keeper Kevin Trapp, og tyskeren måtte felle den fotrappe argentineren da han ble rundet. Straffe til City og et heldig gult kort til Trapp, som også kunne fått rødt kort av dommer Carlos Velasco Carballo.

Og tyskeren fortsatte å være heldig da Aguero ikke en gang klarte å treffe målet på den påfølgende straffen. Etter en svak straffe endte ballen utenfor målets venstre stolpe.

God Hart

Spillerne til Blanc klarte aldri å finne seg til rette i den nye formasjonen til Laurent Blanc. Et halvfarlig frispark fra Zlatan Ibrahimovic etter 16. minutter var det nærmeste PSG kom i første omgang, men distansen var for lang til å kunne true City-keeper Joe Hart seriøst, som fikk slått til hjørnespark.

– Jeg nøt kampen og elsker slike kvelder. Jeg lsker å spille på høyeste nivå, jeg er på toppen av karrieren min og vil være viktig for laget, sa Joe Hart til Viasat etter kampen.

Da Thiago Motta måtte gå av med skade like før pausesignalet, så derfor den franske trener sitt snitt til å bytte tilbake til PSGs mer velkjente 4-3-3-formasjon.

Ibrahimovic frispark manchester city - PSG 2

Zlatan Ibrahimovic hadde to frispark som satte Joe Hart på prøve.

Foto: Darren Staples / Reuters

Men på mange måter fortsatte den andre omgangen slik som den første. Etter et halvfarlig frispark fra Ibrahimovic, som Hart måtte slå ut til hjørnespark, virket det som om Manchester City hadde kontroll. De lå kompakt, spilte på resultatet og prøvde seg på raske overganger når muligheten bød seg.

De Bruyne matchvinner

Et unntak var en Thiago Silva-heading etter hjørnespark i det 65. minutt. PSG-kapteinen fikk gå opp alene, men headingen gikk rett på Joe Hart som fikk slått over til nytt hjørnespark.

City virket hele tiden nærmest mål selv om PSG hadde et lite ballmessig overtak, og etter 75. minutter kom det.

De Bruyne fikk ballen like utenfor sekstenmeteren etter noen fine kombinasjoner og curlet ballen i lengste hjørnet, mellom to PSG-spillere.

Manchester City v Paris St Germain

Kevin De Bruyne klarte å finne rommet og sendte ballen mellom PSG-spillerne og bak en sjanseløs Kevin Trapp.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Avblåst for offside

Om Paris-laget skulle hatt noen som helst sjanse for avansement, så måtte Edinson Cavani ha puttet da han med ti minutter igjen kom alene gjennom med Joe Hart. Men uruguayaneren burde gjort bedre enn å skyte rett på den engelske landslagskeeperen.

Dermed ebbet det ut med seier for britene, selv om PSG-fans nok i noen sekunder trodde de hadde utlignet da Ibrahimovic puttet ballen i mål fem minutter før slutt, men svensken ble korrekt avblåst for en klar offside.

Fotball

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland