RBK tapte terreng i gullkampen etter Örlunds megablunder

Fire minutter på overtid tok kaptein Mikael Dorsin ansvar og reddet trønderne fra et sjeldent hjemmetap. – Jeg fikk solen i øynene, sier Örlund om tabben som kostet RBK seieren.

Orlund

Daniel Örlund glapp ballen gjennom hanskene da Viking tok ledelsen i første omgang.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Fyldig kampreferat: RBK - Viking 1-1

– Det er litt sånn dobbel følelse. Det er godt med ett poeng, men vi gjør en dårlig match. Skal vi henge med i kampen om de edleste medaljene må vi vinne på hjemmebane. Vi får håpe at disse poengene vil lønne seg mot slutten, sier RBKs redningsmann til NRK.

Rosenborg stanget og stanget i sluttminuttene, men da verken Rade Prica eller Jonas Svensson fikk hull på byllen, var det en tynnhåret svenske som reddet trønderne fra et uheldig poengtap på Lerkendal.

Scoret med sin svake høyrefot

– Mannen uten høyrefot! Det er helt utrolig, sier Viking-trener Kjell Jonevret og ler om den venstrebente Dorsin scoret utlikningmålet med høyrebeinet.

30-åringens tredje eliteseriemål for sesongen var av det svært viktige slaget. Med innsiden av høyrefoten var han klinisk da et siste desperat innleggsforsøk havnet i beina hans.

– Jeg irriterer meg over at vi ikke klarte å holde på ballen i sluttminuttene. Hadde vi gjort, hadde vi hatt tre poeng, sier Vikings målscorer Vidar Nisja om det sure baklengsmålet.

RBK står dermed fortsatt bare med ett hjemmetap i år, det var mot Hønefoss 16. mai. Rosenborg står nå med 11 seriekamper på rad uten tap.

– Sånt kan skje. Jeg orker ikke å være veldig lei meg. Vi lå på kvalikplass for en måned siden og nå sitter spillerne nesten og gråter for at vi ikke slo Rosenborg på Lerkendal. Det er jo et godt tegn, sier Kjell Jonevret om seieren som glapp.

Örlunds kjempeblunder

Vidar Nisja

Vidar Nisja virket like overrasket som hjemmepublikummet over at hans svakt plasserte skudd gikk i mål.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Før Dorsins utlikning var RBK-keeper Daniel Örlund i ferd med å bli den store synderen.

Etter 41 minutter fomlet han ballen i mål etter det som må sies å være et særdeles tagbart skudd fra Vidar Nisja.

Viking-spillerens suser fra drøyt 30 meter var hard, men likefullt - skuddet gikk bortimot rett på Örlund.

Keeperen fikk raskt opp hanskene, men glemte tydeligvis å stramme håndleddene. Dermed forsvant lærkula over hodet hans og inn i nettet.

– Ballen forsvant i solen, så jeg så ingenting. Jeg så ballen da han fyrte av skuddet, men så forsvant den. Det ser utrolig dumt ut, og jeg kjenner meg dum, sier en slukøret Örlund til NRK.

RBK taper terreng

Dorsins sene utlikningsmål sikret RBK et kjærkomment poeng i gullkampen - trønderne er nå fire poeng bak Molde som troner på toppen av tabellen med 41 poeng.

Mikael Dorsin scoret mot Viking

Mikael Dorsin omfavnes av Mikkel Diskerud og Daniel Fredheim Holm etter utlikningsmålet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Molde overtok tabelltoppen fra Strømsgodset tidligere på søndagskvelden da de slo Vålerenga på Aker Stadion.

– Det ble for omstendelig og for mye på tvers i dag, sier Jan Jönsson til NRK.

Viking ligger på 5.-plass med totalt 31 poeng.

Ikke første gang

At nettopp venstreback Dorsin ble RBKs redningmann, er ikke første gang.

I andre runde, borte mot Lillestrøm, scoret svensken i det 93. minutt og sikret RBK ett poeng da han utliknet til 2-2.

Les om den kampen: Dorsin utlignet på overtid av overtiden

Saken oppdateres.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen beslutning om cupfinale

  Kvinnenes cupfinale kan bli flyttet fra Ullevaal, men foreløpig er ingen beslutning tatt i saken. NFF vurderer alternative løsninger.

  LSK og Vålerenga møtes til kamp om årets cupmesterskap på kvinnesiden 13. desember. Kampen er i utgangspunktet satt opp på Ullevaal stadion.

  Cupfinale
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • Åpner for tilskuere i England

  Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

  Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for 4000 fans, melder Daily Mail.

  Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere.

  Solskjær og United kan ikke ha tilskuere på stadion enda.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Flyttar cupfinalen frå Ullevaal

  Cupfinalen for kvinner mellom Vålerenga og LSK Kvinner må bli flytta frå Ullevaal, opplyser NFF. Årsaka er faren for å øydelegge dekket, og at ein held på å bygge om garderobane i inngangspartiet. Det er ikkje bestemt enno kvar finalen blir heldt.

  MEFzvsK84LA
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum