Dorsin utlignet på overtid av overtiden

Kampuret stod på 93 minutter og 30 sekunder da Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin fikk pirket inn 2-2-målet på Åråsen.

Fyldig kampreferat: Lillestrøm - Rosenborg 2-2

– Vi har marginene med oss i sluttsekundene. Vi var bedre i åpningskampen, sier RBK-trener Jan Jönsson etter kampen.

Venstreback Dorsin stod på riktig sted da et langt innkast ramlet ned i beina hans. Med en lang tå fikk kapteinen dyttet ballen i mål, og sørget for poengdeling i den svært sjanserike kampen. Reprisene viste riktignok at målscoreren muligens var i offside-posisjon da han mottok ballen.

– Det er vanskelig å si om jeg er i offside. Under en hel sesong så vil marginene jevne seg ut, sier Dorsin om scoringen.

Samtidig sørget svensken også for at LSK nå har gått sju kamper på rad uten seier på hjemmebane i eliteserien. Det er den lengste rekken uten hjemmeseier siden 1963 for den tradisjonsrike klubben.

LSK har heller ikke vunnet i eliteserien på 13 kamper.

Scoret i debuten

12 minutter før full tid jublet imidlertid hele Romerike for det de trodde skulle bli matchvinnerscoringen.

Petter Vaagan Moen ble spilt gjennom av Björn Bergmann Sigurdarson, og fikk lobbet ballen over Daniel Örlund i RBK-målet. Ballen gikk i tverrliggeren og ned på streken. Der kom nysigneringen fra New York Red Bulls, Luke Rodgers, og headet ballen i det tomme målet.

Briten signerte for Lillestrøm på fredag kveld, og scoret etter bare fem minutter på banen. En drømmedebut for Thierry Henrys tidligere spissmakker.

– Det er klart man blir skuffet når man slipper inn på slutten. Vi hadde ballen under kontroll 40 sekunder før full tid, men så mister vi ballen og RBK scorer, sier LSK-trener Magnus Haglund til TV2 etter kampen.

Faktisk var det målscorer Rodgers som ga fra seg ballen like før slutt. Spissen hadde ballen langt inne på Rosenborgs banehalvdel, men i stedet for å gå med ballen ned til hjørneflagget, valgte han heller å slå et dårlig innlegg som havnet i keepers armer.

– Det var fint å score, men skuffende at vi ikke fikk alle poengene. Kanskje jeg burde holdt på ballen i stedet for å prøve et innlegg på slutten, sa Rodgers.

Sjansebonanza

Kampen var preget av svært mange sjanser til begge lag. Og den første scoringen kom tidlig.

Og for et mål det var.

Johan Andersson er kjent som en måltyv fra tiden i Stabæk, og svensken markerte seg umiddelbart for sitt nye publikum på Åråsen. Et innlegg fra høyrekanten ble banket i mål på hel volley etter sju minutters spill fra 28-åringen.

RBK-keeper Daniel Örlund var sjanseløs på det knallharde skuddet, som føk i nettet helt inne ved stolpen.

Kun fire minutter senere utliknet RBK. Steffen Iversen fikk chippet inn en retur fra LSK-keeper Sead Ramovic til sitt andre eliteseriemål for sesongen.

Indirekte frispark

Etter 51 minutter oppstod en merkelig situasjon. LSKs Johan Andersson ble spilt gjennom, men svensken ble løpt opp av Jim Larsen. Midstopperen spilte ballen tilbake til sin egen keeper - men istedet for å banke ballen unna, tok Daniel Örlund opp ballen med hendene.

Dermed ble det dømt for tilbakespill, og LSK fikk indirekte frispark på cirka 10 meters hold. Johan Andersson prøvde seg på et skudd, men RBK-spillerne fikk kastet seg frem og blokkert skuddet.

Full oversikt: Tabell eliteserien 2012

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.