Bærum kommune: Stabæk kan ikke regne med Nadderud-penger fra oss

Nadderud stadion må oppgraderes hvis Stabæk skal spille eliteseriefotball der. Stadioneier Bærum kommune kan imidlertid ikke love pengehjelp.

Nadderud stadion

Det er tre år siden forrige eliteseriekamp på Nadderud stadion. Det vil koste mange millioner kroner å oppgradere stadion til eliteseriestandard. Ordfører Odd Reinsfelt (H) (innfelt) kan ikke love pengehjelp. Bildet er fra Stabæks siste hjemmekamp på Nadderud, 26. oktober 2008, Stabæk vant 6-2 over Vålerenga.

Foto: Scanpix

Det er dårlige nyheter for en klubb i økonomisk krise.

Stabæk vurderer å flytte tilbake til gamlestadion på Nadderud siden de ikke har penger til å utvide leieavtalen på Telenor Arena. Problemet er at også det vil koste penger - mange titalls milloner kroner som Stabæk ikke har. Derfor skal klubben nå spørre kommunen, som eier arenaen, om hjelp.

– Vi skal sende en forespørsel til kommunen for å høre om muligheten og evnen kommunen har til å bidra med å sette den (Nadderud stadion) i eliteseriestand, sier Erik Loe, leder i klubbstyret i Stabæk Fotball, til NRK.no.

Erik Loe

Erik Loe er leder i klubbstyret i Stabæk Fotball.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Midlene er fordelt

Overfor NRK.no forteller Bærum-ordfører, Odd Reinsfelt (H), at Stabæk ikke kan regne med pengehjelp fra kommunen.

– Det blir vanskelig å gi økonomisk støtte til Stabæk for å forbedre Nadderud, sier ordføreren til NRK.

Mye av årsaken er at det allerede er bestemt hvordan de kommunale midlene til idrett skal fordeles. På prioriteringslisten, som er laget av Bærum Idrettsråd, er det ikke satt av millioner til en oppgradering av Nadderud stadion.

– Prioriteringslisten er allerede vedtatt, derfor vil det være vanskelig å gå inn med titalls millioner kroner til utbedring av Nadderud sånn plutselig over natten. Det vil være respektløst overfor andre idretter. Oppussingen av Nadderud må komme fra annet hold, sier ordføreren og tenker blant annet på private investorer.

Ifølge Reinsfelt er det svært lite sannsynlig at kommunestyret overgår Idrettsrådets prioriteringsliste.

«Realistiske optimister»

Det er nå tre år siden Stabæk spilte sin siste hjemmekamp på Nadderud stadion (6-2-seier over Vålerenga). Skal de flytte tilbake må stadion oppgraderes for å innfri lisenskravet fra Norges Fotballforbund.

Det innebærer blant annet krav til bedre parkering og garderobeområder.

– Vi er forberedt på at det er et stort løft å sette banen tilbake til eliteseriestandard, men vi må være optimister til vi ikke har noen grunn til å være det lengre, men vi må også være realister og ha forståelse for kommunens situasjon, sier Loe.

Minst 30 millioner

Siden det foreløpig ikke er bestemt om Stabæk må flytte til Nadderud har ikke Norges Fotballforbund (NFF) vært på befaring på stadion og ingen vet nøyaktig hvor mye det vil koste å oppgradere anlegget.

Stadion vil uansett ikke være ferdig oppgradert til 2012-sesongen. Derfor er Stabæk avhengig av en dispensasjon fra NFF for å spille på Nadderud i 2012, for så å ha en eliteseriestadion klar til 2013-sesongen.

Ordfører Reinsfelt anslår at det kan koste rundt 30 millioner kroner å oppgradere anlegget, mens Stabæk tror det blir dyrere.

– Vi operer med noe høyere summer enn 30 millioner, sier Loe.

– En vanskelig situasjon

Ullevaal og Bislett er også blitt nevnt som alternativer, men klubben sier det er et «absolutt siste alternativ» siden banene ligger i Oslo, og Stabæk er Bærum-klubb og vil spille sine hjemmekamper i Bærum.

– Akkurat nå regner vi ikke med noen ting i noen sammenheng. Vi regner ikke med Telenor Arena, vi regner ikke med Nadderud. Vi er fullstendig klar over at vi er i en vanskelig situasjon, forteller Erik Loe.

Mandag ble det klart at Stabæk Fotball permitterer flere ansatte (ingen spillere) på grunn av den usikre arenasituasjonen.

Fotballnyheter