Hopp til innhold

Her spiller Norges snilleste lag

I Eliteserien holdt det til sølv, men på Fair play-tabellen ble det gull for Tromsø.

Mostafa Abdellaoue i duell med keeper Erik Bråthen

Årets toppscorer, TILS Mostafa Abdellaoue i duell med keeper Erik Bråthen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Årets sølvvinner troner øverst på Fair play-tabellen, etterfulgt av seriemester Molde og bronsevinner Rosenborg.

Dermed avslutter TIL en jubelsesong med den første sølvmedaljen på 21 år , årets toppscorer «Mos» med 17 nettkjenninger, og hvor veteran Sigurd Rushfeldt takker av med ny scoringsrekord på 172 seriemål .

Administrerende direktør i TIL, Stig Ove Sandnes, er fornøyd med Fair Play-prisen:

– Det er vel for at vi kanskje spiller den beste fotballen, ler han da NRK overbringer han nyheten.

– Men nå er det ofte en sammenheng mellom tabellplassering og hvem som får Fair Play-prisen. Jeg er likevel glad for den. Den sier ikke bare at vi får få kort dømt mot oss, men også om stemning på hjemmekamper og hvordan vi er som team. Denne prisen viser at vi står for noe positivt, slår Sandnes fast.

Færrest kort og best oppførsel

Fair play-konkurransen i Eliteserien bygger på UEFAs retningslinjer. I forbindelse med hver tippeligarunde blir lagene vurdert av kampdelegater. De gir poeng etter faste kriterier, som røde og gule kort og spillere og treneres oppførsel under kampene.

Ettersom de tre øverste lagene på Fair play-tabellen allerede er klar for kvalifiseringsspill til Europacupene i 2012 gjennom deres plasseringer i serien, så er det Stabæk på fjerdeplass som kan få en plass i kvalifiseringen til Europa League dersom Norge blir blant de tre beste nasjonene i UEFAs Fair play-konkurranse.

Resultatet av UEFAs Fair play-konkurranse blir klart våren 2012.