Sprakk Van der Sar-null

Edwin van der Sars rekordlange freding av Manchester United-målet tok slutt onsdag, men de røde vant likevel.

Manchester Uniteds Edwin Van Der Sar depper etter at Peter Løvenkrands har satt ballen i mål
Foto: SCOTT HEPPELL / AP

Kampfakta: Newcastle - Manchester United

Det var danske Peter Løvenkrands som sprakk nullen da han på en keeperretur ga Newcastle ledelsen i seriekampen på St. James' Park.

Van der Sar hadde holdt buret rent i serien siden 8. november i fjor, da Samir Nasri scoret to ganger i Arsenals 2-1-seier. Til sammen holdt nederlenderen nullen i 1310 minutter i serien.

Uansett er det ny rekord i Premier League, selv om han ikke maktet Europa-rekorden som innehas av Dany Verlinden som holdt rent i 1390 minutter for Club Brugge i 1990.

Rooney utliknet

Manchester Uniteds Wayne Rooney
Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS

Rooney sørget for balanse i regnskapet bare ti minutter seinere. Han fikk ballen på 16-meteren, vendte bort en Newcastle-forsvarer og dundret ballen i mål via en Newcastle-spiller. Dermed var keeper Steven Harper sjanseløs.

Gjestene fra Manchester tok dermed over mye av spillet og spilte seg også fram til noen sjanser, men Newcastle holdt unna til pause.

Berbatov avgjorde

Newcastle startet også den andre omgangen best, men klarte ikke å utnytte sjansen de fikk da Løvenkrands nesten ble spilt igjennom etter fem minutter.

Dermed gikk det som det ofte gjør når lag presser mot Manchester United. De blir straffet nesten umiddelbart.

Steven Taylors forsøk på å bryste ballen tilbake til keeper Steve Harper ble snappet opp av Ji-Sun Park, som igjen fikk sendt den videre til Dimitar Berbatov. Han satte ballen i det åpne målet.

Manchester United står dermed med 11 strake seirer og 16 kamper uten tap. Dermed leder de røde Premier League med sju poeng foran Chelsea og Liverpool. I tillegg har de en kamp tilgode.

Newcastles Fabricio Coloccini kan ikke stopp Manchester Uniteds Dimitar Berbatov

Newcastles Fabricio Coloccini kan ikke stopp Manchester Uniteds Dimitar Berbatov

Foto: GRAHAM STUART / AFP

Er Premier League avgjort? Diskuter!

Fotballnyheter