NRK Meny
Normal

Solskjær vraket landslagsjobben

Ole Gunnar Solskjær sa selv nei til videre samtaler med Norges Fotballforbund om å bli Egil Olsens etterfølger.

Ole Gunnar Solskjær

Etter det NRK erfarer sa Ole Gunnar Solskjær nei til videre samtaler med Norges Fotballforbund om å bli Egil Olsens etterfølger.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter det NRK erfarer hadde Solskjær og fotballforbundet flere samtaler og at kristiansunderen uttrykte interesse for jobben.

NRK vet også at Solskjær ble oppfattet som interessert av NFF. Men NRK vet at Solskjær selv valgte å si nei til videre samtaler underveis i prosessen. Dermed ble Per-Mathias Høgmo ny landslagssjef. Selv velger Solskjær å legge lokk på saken overfor NRK.

– Hvorfor valgte du å si nei?

– Jeg trenger ikke svare noe spesielt mye på det, annet en at Per-Mathias nå er ny landslagstrener, og at vi gleder oss til å følge landslaget. Det er alltid spennende med en ny start, sier Solskjær til NRK.

Skeptiske til Solskjær

I spissen for samtalene var generalsekretær Kjetil Siem og NFF-president Yngve Hallén. Etter det NRK erfarer skal de to ha vært mest ivrige etter å få Solskjær. Etterhvert fikk de følge av toppfotballsjef Nils Johan Semb og visepresident Bjarne Berntsen som var mer skeptiske til nordmøringen.

– Hva kan du si nå i ettertid om prosessen?

– Jeg trenger ikke si noe annet enn det som er blitt sagt tidligere. Nå har forbundet fått sin mann, og det er de fornøyde med, sier Solskjær.

Siem overbevist av Høgmo

Molde-manageren fortalte for første gang at han var uaktuell til landslagssjefjobben bare minutter etter semifinaleseieren i cupen mot Lillestrøm i forrige uke. Direkte på NRK sa han at han fortsatte som Molde-sjef.

– Jeg har en fantastisk spennende stall her som jeg vet jeg kan få fem-ti-femten prosent mer ut av. Jeg satser på å bli værende der jeg er, sa Molde-manageren til NRK.

Etter at Solskjær sa nei til flere samtaler, hadde Kjetil Siem et møte med Per-Mathias Høgmo i Stockholm.

Møtet fant sted bare noen dager før Høgmo ble presentert som ny landslagstrener fredag 27.september.

Det var først under samtalene i Stockholm at Siem ble overbevist om at Høgmo var det rette valget som Egil Olsens etterfølger.

Artikkelen fortsetter under bildet

Kjetil Siem

Generalsekretær Kjetil Siem ville etter det NRK erfarer ha Ole Gunnar Solskjær som ny norsk landslagssjef. Men etter Solskjærs nei, ble Siem overbevist av Per-Mathias Høgmo.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Siem var skeptisk til om Høgmo ville skape entusiasme rundt landslaget, men bråsnudde i løpet av timene som samtalen varte.

– Han var mye fastere i fisken en jeg fryktet, og lederskapet var mye tydeligere en jeg fryktet. Han var veldig klar på at han skal til mesterskap med Norge. Jeg ble veldig fascinert, motivert og engasjert gjennom disse timene, sa Siem til NRK.

Rapporterer ikke til Semb

Etter ansettelsen av Høgmo ble det også kjent at landslagssjefen ikke lenger skal rapportere til toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Den nye landslagssjefen skal rapportere direkte til fotballforbundets styrebord. Gjennom de siste årene er det Semb som har rapportert til NFF-styret.

Ifølge VG varsler fotballpresident Yngve Hallén en gjennomgang av rollen til toppfotballsjefen.

– Det må vi ha en gjennomgang på. Jeg vil ikke ha noen klar formening om det nå, men Nils Johan er vant til at rollen forandrer seg. Vi gjør ikke denne forandringen fordi vi er misfornøyde med det som har vært, men vi ønsker ikke at de valgene landslagssjefen tar skal rapporteres gjennom et mellomledd til styret, sa Hallén til VG.

Ole Gunnar Solskjær håper at Høgmo-ansettelsen kan utvikle norsk fotball.

– Det er viktig at vi tenker utvikling i norsk fotball. Vi var forut for vår tid for 20 år siden da Drillo ble landslagssjef. Vi må fortsatt passe på at vi ikke sakker akterut overfor de andre nasjonene, sier Ole Gunnar Solskjær.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.