NRK Meny
Normal

Riise: – Ikke mulig å sette ut «Moa»

Tre dager før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Island er spissduellen mellom John Carew og Mohammed «Moa» Abdellaoue mer brennhet enn noen gang.

Moa og Carew

Kampen om spissplassen på landslaget blir tøffere. John Carew utfordres av Mohammed «Moa» Abdellaoue, som storspiller i Bundesliga.

Foto: Scanpix

Grunnen er at utfordrer «Moa» har storspilt i tysk Bundesliga samtidig som den faste landslagsspissen Carew sliter med å få spilletid i sin nye klubb West Ham.

– Jeg mener at det ikke er mulig å sette ut «Moa» etter det han har prestert, sier John Arne Riise til NRK.

STEM: Hvem mener du bør spille spiss for Norge mot Island? (Se lenger nede i artikkel)

«Moa» har scoret tre mål på de fire første seriekampene for Hannover i tysk Bundesliga og to mål på én cupkamp. I tillegg storspilte han og scoret to mål i forrige landskamp mot Tsjekkia .

– Jeg er ikke trygg på å få starte (mot Island), men føler jeg viste meg fram fra en god side i forrige kamp. Det er lenge til fredag så får vi se hva Egil bestemmer seg for, sa «Moa» til NRK etter tirsdagens landslagstrening på Nadderud.

– En fair sjanse for «Moa»

Frem til nå har John Carew vært Egil «Drillo» Olsens førstevalg på spissplass. Det viste han for eksempel i EM-kvalifiseringskampen mot Portugal i juni da en utrent Carew fikk starte fremfor «Moa».

Tre dager før den meget viktige EM-kvalifiseringskampen mot Island er argumentene enda bedre for en «Moa» fra start enn de var på forsommeren.

– Moa ser bra ut, han er i bra form og det er en fair sjanse for at han starter, er alt «Drillo» vil si om spissduellen.

Da landslagssjefen tok ut troppen i forrige uke la han ikke skjul på at Carew hadde blitt vraket fra troppen dersom han ikke hadde funnet seg en ny klubb .

Ikke sett Carew siden juni

Da Carew omsider havnet i den engelske førstedivisjonsklubben West Ham var landslagsledelsen nysgjerrig på hvordan 31-åringen, som lenge hadde vært klubbløs, kom til å klare seg.

Derfor bestilte assistenttrener Ola By Rise billetter til West Hams hjemmekamp mot Leeds forrige helg. By Rise booket imidlertid om billettene fordi han fikk signaler om at Carew ikke skulle spille kampen, da det igjen ble omgjort og nordmannen likevel spilte var det for seint for By Rise å komme seg på kampen.

Det betyr at landslagsledelsen ikke har sett Carew live siden Portugal-kampen 4. juni. Ifølge Ola By Rise hadde de imidlertid en speider som fulgte Carew i West Hams ligacup-kamp mot Aldershot forrige onsdag.

Saken fortsetter

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Moa» som ving

– Carew er ikke hundre prosent, men han har trent godt, sier «Drillo» om 31-åringen.

Etter tirsdagens trening utelukket ikke landslagssjefen at både Carew og «Moa» starter mot Island. Da risikerer tomålscoreren fra Tsjekkia-kampen å bli dyttet ut på siden og brukt som kantspiller i posisjonen til en skadet Morten Gamst Pedersen. John Carew vil i så fall være spiss.

– Blir du skuffet hvis du må spille på kanten, «Moa»?

– Det blir feil å si at jeg blir skuffa, men jeg er ingen typisk ren kantspiller. Jeg har spilt der (kant) før, men det er klart spissrollen er der jeg vil spille og har lyst til å utvikle meg.

John Carew deltok ikke på pressemøte etter landslagstreningen tirsdag fordi han måtte på kontroll hos en øyespesialist. Ifølge assistenttrener Ola By Rise var dette en rutinekontroll og ingen skade.

LES OGSÅ:

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.