«Drillo» hadde vraket klubbløs Carew

Men landslagssjefen vet ikke om John Carew er i bedre form nå enn det han var mot Portugal.

Drillo og Carew

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen mener John Carew er motivert for landslagsspill. Bildet er tatt under oppvarmingen til Portugal-kampen i juni.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

John Carew

John Carew på landslagstrening før EM-kvalifiseringskampen mot Portugal 4. juni.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

John Carew var det store samtaleemne da landslagssjef Egil «Drillo» Olsen mandag presenterte troppen til de viktige EM-kvalifiseringskampene mot Island og Danmark .

Alle ville vite om John Carew nå er i bedre form enn hva han var mot Portugal .

– Det vet jeg ikke, men han har trent bra, sa «Drillo» som ikke ville røpe om Carew starter mot Island.

Etter Portugal-kampen i starten av juni innrømmet Egil Olsen at Carew, som på den tiden var klubbløs, var i dårlig form .

Ikke klippekort på landslaget

Det har nå gått litt over to uker siden Carew signerte for sin nye klubb West Ham , dét var avgjørende for landslagsuttaket.

– Hadde han ikke hatt noen klubb, hadde han ikke vært her, sier «Drillo» som hevder det ikke var noen automatikk i at Carew uansett ville blitt tatt ut dersom han fant seg en ny klubb.

– Nei, ikke uansett, men det som er positivt er at han er i ferd med å få spilletid der (i West Ham). Det er et godt tegn at han blir sendt innpå så tidlig, sier landslagssjefen og tenker på debuten søndag da Carew fikk 20 minutter i kampen mot Leeds.

Landslaget samles førstkommende mandag, før den tid har Carew mulighet til å spille to West Ham-kamper til (mot Aldershot i Ligacupen og Nottingham Forest i serien).

– Får han en til to kamper til kan det hende han nærmer seg toppformen, mener «Drillo».

Carew var ikke med i forrige landskamp mot Tsjekkia, i stedet briljerte hans erstatter Mohammed «Moa» Abdellaoue . Landslagssjefen vil ikke si om han vraker Carew til fordel for «Moa» i startelleveren mot Island, men det spekuleres i om han vil bruke begge sammen fra start.

– Jeg tar ikke ut start-elleveren nå, er alt landslagssjefen vil si om spekulasjonene.

Jevnlig kontakt med Ola By rise

Ifølge Egil Olsen har landslagsledelsen hatt jevnlig kontakt med Carew gjennom sommeren, spesielt assistenttrener Ola By Rise. Rapportene er gode, ifølge sjefen.

– Jeg har snakket med han (Carew) selv også og det positive er at han er veldig motivert for å være med på landslaget, sier «Drillo» uten å mene at 31-åringen noen gang har vært umotivert.

– Det har aldri vært noe tegn som tyder på noe annet (enn at Carew har vært motivert, journ. anm.), sier han.

Ifølge landslagssjefen vurderer Ola By Rise å dra til England i løpet av uken for å se Carew i aksjon.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.